Vill ha..

publicerat i Foto/Bild;
Kolla in dom här uber coola halsbanden från Doggidog.. Har letat runt på svenska webshopar och det verkar inte vara någon som tagit in dom här..  Ja, tack jag köper gärna allihop om jag får =))





Vissa görs bara till stora hundar, men dom flesta även till småttingar.. Åh vill så gärna ha..

Onsdag mitt i veckan..

publicerat i Foto/Bild;
Har precis fått en liten stund över på jobbet till att göra något annat än att ta betalt för bensin och diverse andra ting..
En otroligt hektisk dag har det varit vill jag lova..
Paketutlämning, biluthyrningar, byte av torkarblad, försäljning av telefonkort, livs, kiosk och bensin såklart. Och det gäller att ha koll på tankningarna så man inte får en smitning. Idag har det varit fullt på plattan konstant, vilket innebär 4-6 tankningar samtidigt.. Puhh.. Börjar allt bli lite trött nu..

Har förresten bokat tid för blodprov på Teuqila nu på måndag, då får jag reda på hur hon ligger till i löpet och vilka dagar som blir bäst att para. Hoppas inte det blir onsdag-torsdag för då ska jag och Melwin till Åre och träffa Melwins blivande klasskompisar och lärare.
Men det fixar vi till på något bra sätt, jag är duktig på att pussla. =)

Teuqila löper!!

publicerat i Hundar;

Idag när jag kom hem från jobbet hittade jag några bloddroppar på köksgolvet.. Tänkte att det säkert va Menta som kommit i sitt första löp. Men nej det är Teuqila som löper..
Hjälp så nervös jag blev, snacka om att det pirrar i magen nu.. Går allt vägen så ska hon paras och förhoppningsvis ha små söta valpar inom 3 månader.
Nu ska jag mejla Linda som har Moltas och förbereda henne på att det snart är dags.
Tjao!!
Snygg mamma +

Snygg pappa =


Måste ju bli dubbel söta valpar =)
Nej huvudsaken är att dom är friska och mår bra, sen får dom se ut precis hur som helst..

Heja Teuqila BIM & CERT idag!! =)

publicerat i Foto/Bild;
Är helt överlycklig.. Teuqila blev BIM (bäst i motsatt kön) och fick sitt andra Cert idag i Västerås..
Fattade knappt att det va sant, så jäkla skoj..
Här kommer lite bilder samt kritik =)


Snygga Boris som blev BIR till vänster.

Bästa Juniortik Lionheart let me show

Bästa Unghundstik Siripiri Irma Topiz

Öppenklass där vi va med..

Teuqila travar på fint..

Final öppen klass..

Bästa Tik..

Och hemma igen med Rosetterna.. Vi lyckades inte få någon bild i finalen med all uppståndelse, Nisse fällde några glädjetårar och fixade inte att fota samtidigt =)
Men hemma fick vi till det med hjälp av kusin Amelie! Tack förresten igen gumman för hjälpen med Menta..
Här kommer T:s kritik:

Lovely Shaped female, nice size. Good large full eye and expression. Good strong neck. Fitting well into shoulder. Moving well from the rear. Could be a little tighter at elbow. Excellent temperament. Presented and handled well.

Västerås resa..

publicerat i Foto/Bild;
Då bär det snart av till Västerås för ytterligare en hund utställning, den här gången är det bara Teuqila som ska tävla.
Domaren är Irlänsk so wish us luck..
Det hade varit så otroligt skoj med ett till cert för min lilla prinsessa.
Vi bilar upp imorgon och åker hem på Lördag igen..
Undra om det finns någon skoj att se i Västerås? Får nog ta och kolla upp det.
Efter jobbet idag ska jag åka in till stan och kolla in Johans nya tatuering. Han fick den i 30 års present av mig, så idag sitter han hela dan hos Heidis och får överarmen pyntad. Sen har han 3 st och det får allt räcka om jag får bestämma..

Vip kunds erbjudande på My Baby

publicerat i Foto/Bild;
Tänkte att det här erbjudandet förhoppningsvis kan tänkas locka lite fler kunder till min webshop...
Klicka på bilden så kommer du direkt till webshopen.

Aldrig trodde jag att det skulle ta så mycket tid att ha en webbshop. Men oj vad tiden rinner iväg och så mycket man kan jobba med det här. Känns som jag håller på dag och natt.. Tur att det är så kul då =)

Lilla Tonåren

publicerat i Foto/Bild;
Är på tappen sedan 6.30 imorse. Äntligen en lugn och skön morgon utan massa stress och bråk. För det har det varit dom sista veckorna när Melle ska upp till dagis. (Och inte bara då heller).
Han är inne i "lilla tonåren" BIG TIME just nu, vill bestämma allt, blir rasande för ingenting och är allmänt sur och grinig för det mesta.. Funderar på att gå och köpa någon bra bok om den här åldern så man lättare kan hantera dom jobbiga stunderna.. Förresten så har mamma någon dr spocks barn bok från när jag va liten, kanske kan hitta lite tips i den.
Skönt att veta ändå att det är en övergående period och att det antagligen beror mycket på situationen vi har just nu med flytt till Åre och allt.

Idag tänkte jag ta en tur till Ikea efter jobbet om jag orkar, (behöver egentligen hem och uppdatera webshopen) ska nämligen köpa en liten valplåda till Teuqila. Det är ett tag kvar, men jag vill gärna ha den hemma lite innan så hon kan vänja sig i tid att ligga i den. Det får bli en plastlåda med kanter runt vid namn Slugis.. Sen ska jag så klart inreda den med mysiga filtar och sånt.

Skön Söndag

publicerat i Lite av varje;

Idag har vi varit på Universeum. Det är så himla kul när vi kommer dit för det är samma sak varje gång. Melwin har alltid jättebråttom igenom hela "parken" med alla fiskar och ormar och sånt. Sen när vi kommer till barnens lek eller utforskningsrum så har han hittat hem.. Han skulle nog kunna stanna där en hel dag om han fick.
Där kan man provköra polisbil, bygga tåg, rida på en låtsas häst, gå på lina, och massa andra roliga aktiviteter.
Faktum är att jag tycker det är lika roligt som han.. =)
Hade varit toppen om man kunde få betala lite mindre i inträde och bara gå dit och hoppa över det andra.. För det är dyrt att komma in på Universeum, närmare bestämt 400 spänn för 2 vuxna och ett barn.

Nu ska jag ta och plocka lite lego figurer och små leksaks bildäck som Menta har gömt på diverse ställen runt i huset.. Henne har jag nog fått för mina synder.. Haha nä lilla gumman, hon är världens mysigaste lilla råtta..

Härlig dag i solen =)

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi verkligen njutit av vårsolen hela dagen. I morse passade jag på att ligga ute på altanen och sola mig lite, fick tyvärr inte sällskap av Melle men däremot två andra soldyrkare. ;)).
På eftermiddagen träffade jag och hundarna Sasha, hennes kille och deras två söta Chi's  Bionda och Bianca i slottskogen.
T och M tyckte det va skoj och Menta fick sig en ny kompis.. (Matte som nästan trodde hoppet va ute med denna lilla tuffa dam.) Hoppas det blir en lika härlig dag imorgon också!



Hemma i solen i förmiddags..

Söta Bianca va mycket omtyckt av barnen, oj så hon myste =).

Lite bus i slottis..

Åskådare...

Tävla om en Macbook Air!

publicerat i Foto/Bild;
Var med och tävla om en Macbook air, klicka på länken nedan så kommer du direkt till tävlingen.
Den här vill jag veeeerkligen vinna...

Längtar till den här..

publicerat i Foto/Bild;

Just nu skulle jag helst av allt vilja ligga och gunga i min Fatboy hängmatta, som tyvärr är uppkörd till Norrland som allt annat vi äger.. Känns lite jobbigt att inte ha sina möbler och andra tillhörigheter i sin närhet.
Fast nu är det inte så långt kvar tills vi flyttar. Spännande och pirrigt på samma gång.

Menta på jobbet..

publicerat i Foto/Bild;
Här hjälper jag matte att vakta alla paket hon ska skicka.
Det är jag som har bestämt att dom ska vara rosa, så det så!!

Eller kan det vara mattes idé??

Hängig och alldeles för mycket att göra..

publicerat i Foto/Bild;
Känner mig riktigt hängig idag. Kanske inte så konstigt då jag satt uppe och jobbade med webshopen till ett inatt, och dessutom fick upp tidigt imorse och fajtas med en ilsk femåring som inte ville gå till dagis.
Har haft riktigt mycket att göra på webshopen dom sista dagarna,  men det är kul när man ser resultat. Idag har jag packat säkert 10 ordrar, så det är ju positivt.
Skulle egentligen jobbat på tappen idag också mellan 12-21, fast det gick bara inte. Mamma tog mitt pass annars skulle jag inte hinna med. Kan ju inte sitta uppe till 3 på nätterna och jobba..

Igår va uppfödarutbildningen slut efter 12 veckors kurs. Den har verkligen varit toppen och jag kan varmt rekomendera den till alla som har tänkt ta en kull valpar eller bli uppfödare.
Kul också att lära känna andra uppfödare både inom sin egen och andra raser. På lördag ska jag och Sasha träffas och ta en promenad med hundarna. Ska bli skoj, så får M & T busa av sig lite.
Nu ska jag iväg och hämta Melwin på dagis..

Äntligen!!

publicerat i Foto/Bild;
Fick jag till det..
Shit va skönt att få cykla lite. Det va ju ett tag sen nu men konditionen va inte helt borta ändå =)
Det är så himla skönt att kunna träna hemifrån, för jag är iallafall sån att jag aldrig blir riktigt motiverad att ta mig till träningen annars. Det tar liksom för lång tid och blir ett projekt. Här är det bara att sätta sig en halvtimme och köra på när man känner för det.

Ja, inga snygga träningskläder direkt.. Men va f**n vem bryr sig??

Så orättvist..

publicerat i Foto/Bild;
Läste precis en artikel i Aftonbladet om lille Victor som snart kommer dö i Cancer. Han är bara 1.5 år och har levt med sjukomen i 8 månader. Nu vill hans mamma och pappa att han ska få somna in hemma i sin trygga miljö, men då är lagen så sjuk att barn under 17 år inte får betald hemvård. Det är ju så hemskt att det inte finns ord för det. Han får alltså tillbringa sina sista timmar på sjukhuset, när han annars kunde varit hemma i sitt rum med sina saker..
När man hör om något sånt här så känner man sig så lyckligt lottad att man har friska barn och tacksam för att familjen får må bra.
Cancer är den mest grymma och orättvisa sjukdomen som finns, hjälp forskarna att besegra den!

Lökeberg och blåkulla

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi varit på middag hos mammas systrar med familjer i Lökeberg. Massa god mat och dricka blev det. Synd bara att jag fick köra..
På Lökeberg har jag tillbringat många somrar som liten, simmat lökebergs simmet, lekt med kusinerna, trott att häxorna åker på sina kvastar över till blåkulla på andra sidan viken varje påsk. (som jag idag även lurade i Melwin).. Och mycket mycket mer..
Lite bilder från idag och igår plus en extra bild på Melle där han kör sin yoga efter ett hårt träningspass.. **den lille pajasen**

Melle Kevin, Tim och hans kompis


T ligger gott hos Andy..

Härliga underbara sol..

En tur på traktorn igen..

Yoga Melwin, snacka om inlevelse =P

Får nog hoppa i säng nu, ska upp och jobba imorgon bitti. Susa sött...

Glad Påsk

publicerat i Foto/Bild;

I morgon är det Påskafton. Hoppas det blir en sån där solig och skön dag som det har varit idag.
Vi kom hem från Kista vid 18 tiden idag och resan gick faktiskt väldigt smidigt den här gången tycker jag. Ibland när man har kört till och från Stockholm så har det känts som en evighet.
Hundarna gjorde sitt bästa på utställningen (kanske inte Menta då ;), hon tyckte det va lite läskigt i början..), men Teuqila nådde ändå inte så långt som jag hade trott och hoppats på. Vet inte varför, men smaken är ju som baken och alla domare dömer olika..
Jag har bestämt mig nu och det är att jag inte kommer anmäla T till fler utställningar med Svenska domare.. Känns på något sätt som att dom flesta jag har ställt för inte riktigt har varit kunniga på rasen. När jag har ställt för utländska domare så har det många gånger varit Chi uppfödare och då har det gått jättebra för T. Men när vi ställt för Svenska domare som antagligen dömer massa olika raser och inte har Chihuahuan som spec. ras så har det gått sämre.
Så det känns som ett ganska enkelt val.
Fasiken jag är nog lite dålig förlorare också, men ändå..

Den här bilden på Menta och mig fick jag från snälla Barbara på forumet. Mamma lyckades inte ta några kort  med våran kamera =P..

Fixat håret!

publicerat i Foto/Bild;

Jag och Melle har fixat håret hos Jeanette ikväll.  Nettan är grymt duktig, hon lyckas alltid få till håret så himla fint.
Melwin klippte sig och fick en liten blå tuch med glitter i upptill, och jag fick en toning som går i lite Koppar / Brunt.
Vi är supernöjda båda två!. Tack Janet du är en ängel =)


Så här såg Melwin ut i morse när han gick till dagis som Påsk gubbe..


Nä, nu ska jag lägga mig och sova några timmar. Imorgon ringer klockan 6.00 då bär det av till Stockholm och hundutställning, samt lite shopping (kan jag ju inte missa när jag är där...).
Hemma på fredag igen, Kram och god natt =)

Ligger på sofflocket

publicerat i Foto/Bild;

Jag måste verkligen komma i gång med träningen nu. Har latat mig i ca 2 månader. Innan Cyklade jag på vår träningscykel hemma 3-4 gånger i veckan. Uppe i Åre ska jag i allafall ut och springa i sommar har jag tänkt. Men det är ju nu jag måste komma igång.
Men det är klart det har varit mycket mer jobb nu än vanligt fast det kan jag inte heller skylla på.
Nä nu får jag banne mig ta och skärpa till mig och sätta igång..

Adidas by Stella Mccartney har en hel del fint att välja på..

Tack Älskling!

publicerat i Foto/Bild;
Fick dom här när jag kom hem ifrån jobbet. Min älskling hade skickat blombud från Åre.
Sju jättestora röda rosor. Tack så mycket min prins. Älskar dig och saknar dig jättemycket..
Det är bland det bästa jag vet att få blommor så där oväntat. =)

Fästingar Fy F*n..

publicerat i Foto/Bild;
Plockade precis en fästing på Teuqila. Det är så jäkla vidrigt.. Trodde inte dom små kräken redan hade börjat komma. Usch och fy men nu är den i allafall borta och uppeldad ;))).

Måndag

publicerat i Foto/Bild;
Då var det måndag igen, och en ny vecka är på intåg. I helgen tog morfar hem Melwins traktor som han fick i julklapp. Det kördes runt i området med ett väldans liv och dom fick t.om grannarna att lyfta lite smått irriterat på ögonbrynen.
Melle tyckte det va jätteskoj och klarade att manövrera både växlar och pedaler galant.
Uppe i Åre blir nog Melle poppis när han kommer upp med den och sin fyrhjuling, fast det är klart, där uppe har väl varenda unge något typ av mini fordon..



Det blev en liten krock, fast det gjorde ju inget eftersom bänken redan va så ful..

Fredag och ledig

publicerat i Foto/Bild;
Idag är jag ledig, underbart.. Jag och Melle ska träffa Pa i slottskogen om ett tag. Vi ska kolla in djuren, gå en sväng och leka lite på plikta. Hundarna får såklart också följa med. Synd att det inte är lika fint väder som det va igår och förrgår bara. Men man kan ju inte få allt..
Igår var jag med Mirjam i stan för att leta efter en Bröllops fest klänning till henne. Hon och Koffe ska gifta sig i sommar och hon ville hitta någon klänning som sticker ut och är festlig fast inte en traditionell brudklänning.
På linnégatan på Venti Nove hittade vi en underbart vacker klänning som va både söt och snygg på samma gång. Den va som gjord för henne och satt perfekt.
Bild på den tänker jag inte visa för det är hemligt** =)
Puss och Kram

Grymma tjejer

publicerat i Foto/Bild;

En tjej som jag beundrar mycket är Mia Skäringer.  Hon är så grymt rolig och skriver himla bra. Ungår aldrig ett gott skratt när jag läser hennes blogg.
En annan favorit är Martina Haag som också bloggat på mama och skrivit flera härliga böcker.
Heja människor som bjuder på sig själv  =)
Go Girls!
 
Vill se fler avsnitt  av Mias Roliga serie "Mia & Klara" i svt.
 
Martina skriver ny bok nu..

                                                           

God Morgon

publicerat i Foto/Bild;

En bra låt som man kan lyssna på om och om igen..
James Morrison "Make it real"

Vår värme

publicerat i Hundar;
Idag passade vi på att njuta av vår värmen efter jobbet och dagis. Jag och Melwin köpte med oss 2 halvliters glass med rån från Triumf glass och satt ute på altan och smaskade.
Dom två mini terroristerna fick smaka lite dom också, så här såg Melle ut när han va klar. =)