Allt har sin tid..

publicerat i Foto/Bild;
Igår sålde jag min del i My Baby (butiken) till Per-Anders. Efter 4 år med uppbyggnad, från tom lokal till idag en fungerande Baby/Barnbutik och massa härliga minnen, känns det nu konstigt att lämna.

Men allt har sin tid och jag kommer nu satsa på min webbshop istället och hoppas att den kan ge lika mycket roliga och lärorika timmar.

Mamma hittade den här artikeln ur Torslanda tidningen i samband med starten hösten 2005. Kolla in Melle, så liten han var då =)


Bensinen slut!!

publicerat i Lite av varje;
Jätterolig situation man hamnade i nu på morgonen på jobbet.  Bensinbilen har inte passat sina tider vilket har lett till att bensinen har tagit slut för oss..
Så nu står jag och Nisse här och får gå ut och förklara för varje kund som ska tanka att det tyvärr inte går för att bensinen är slut. Vadå slut?? Det är väl för F*n en bensinstation eller??.
Kanske inte den ultimata starten på dagen..

Make up

publicerat i Foto/Bild;
Har varit en sväng med kusin Amelie på Allum idag. Dom hade någon slags jippo där och sminkade samt fotade alla som ville helt gratis!! Sedan fick man om man ville, köpa utvalda bilder. Det va jätteskoj, Amelie fick en skitsnygg make up och jag fick en aningen mer kvällsmake up (kanske lite väl mycket svart runt ögonen) ;). Sedan fotades vi både tillsammans och ensamma. Bilderna som vi köpte kommer nästa vecka. Spännande..
När jag kom hem tyckte Melle att jag såg ut som en häxa. Här kommer ett par bilder som jag tagit själv på sminkningen.





                   

Lilla sotis haltar..

publicerat i Foto/Bild;
Vaknade imorse utvilad trots en ganska orolig natts sömn.
Inatt hände nämligen en olycka i sängen på Melles sida.. Det va nog ett halvår sen sist men slarvig som jag är så hade jag ingen plastad frotté under lakanet, vilket ledde till att vi fick sova tätt ihop på ena sidan resten av natten.

Klockan 9.30 ser jag i ena ögonvrån en grå liten fyrbent varelse komma haltandes genom rummet..
"Menta haltar" hör jag mamma ropa. Upp ur sängen flyger jag orolig som jag är och ser hur stackarn tar sig fram på 3 ben.. 
Efter en grundlig undersökning konstaterar jag att hon ialla fall inte fått något vasst i tassen.
När hon busat en stund med Teuqila så blev det lite bättre men om det inte går över till imorgon så får jag åka in med henne. Kan hundar stuka tassen förresten?

Ikväll släcker ni väl ljuset mellan 20.30 och 21.30? då är det world earth our.

Fy Fan!!

publicerat i Foto/Bild;
Hjälp Jessica och alla andra föräldrar och barn på Förskolan Hagahuset att bli av med sånt riktigt svineri som pågår där på nätterna.
Jag hoppas verkligen det blir åtgärder efter att hon som tuff mamma har fått ta tag i det här på egen hand och gått till media eftersom ingen ansvarig bryr sig. Ska det behöva gå så här långt??
Läs och tyck till på GP:s hemsida.

Teuqila vann månadens bild Mars!

publicerat i Foto/Bild;
Den här härliga bilden på T vann månadens bild på Chiforum med temat "Brukshundar". Vi är super stolta =)

Nu är det dags för oss att hitta ett kul tema inför April. Får se vad vi ska fundera ut..

Nervös

publicerat i Foto/Bild;

Börjar känna mig lite smått nervös nu inför flytten upp till Åre. Har man aldrig bott utanför Göteborgs gränser (förutom Mölndal då) så vet man ju inte hur det blir.
Tänk om jag får lappsjuka däruppe och bara måste flytta hem igen??
Sen känns det ju lite läskigt att flytta ifrån sina vänner också. Hoppas dom kommer upp så ofta dom kan (hör ni det nu!!).

Håller iallafall på att planera inför flytten, och har tänkt åka upp någon vecka innan vi flyttar och måla om golvet vitt. Eftersom det är ganska lågt i tak och litet så vill jag ha så ljust som möjligt där inne. Så det blir högblankt vitt golv med vita väggar. Träbjälkarna i taket vill jag behålla i sin naturliga färg men taket får bli vitt det med.

Nu blir det att dra på sig målardräkten..

Bästa Restaurangen!

publicerat i Foto/Bild;
Tänkte göra lite reklam för super duper bästa restaurangen och baren i världen. Dahlbom på Torget i Åre såklart.  Nu skriver jag inte det här bara för att det är Johans restaurang utan för att den verkligen är super. Riktigt god mat och mysigt ställe. Är man i Åre så får man inte missa detta!

Jag och Melwin i en duell

publicerat i Foto/Bild;

Jag har startat en liten tävling mellan mig och min kära son. Tävlingen går ut på att vi ska svära så lite som möjligt. Tyvärr har jag den ovanan, och har även lyckats överföra det på Melwin som när han blir arg kan få ur sig en och annan opassande liten groda..

Så jag kom på den briljanta idén att varje gång jag svär så ska Melle få en krona av mig och varje gång han svär så är det jag som får en krona av honom.

Ställningen just nu efter första dan är 3-0 till mig. Kanske inte det bästa resultatet om man försöker få sin son att sluta svära, men förhoppningsvis tänker han till lite extra hädanefter ;)

Gissa Vad!

publicerat i Foto/Bild;
Fråga:  Vad är det här?
1. Två geléhallon
2. Två svampar med röd hatt

    

Svar: Melwin och Helene i en alldeles för liten egenstickad mössa..

Blogg tävling!

publicerat i Foto/Bild;

La ut en liten tävling igår på My Baby. Det enda man behöver göra för att vara med och tävla är att skriva lite om tävlingen i sin blogg och länka till www.my-baby.se så är man med i utlottningen av en Cool Fatboy point sittkudde i valfri färg.
Va med och tävla du också, kolla in tävlingen här:

Inget Cert men kul ändå =)

publicerat i Foto/Bild;

Då va vi hemma igen efter en natt i Malmö och hundutställning.  Teuqila fick en etta med jättefin kritik och blev bland dom 6 bästa i unghundsklassen. Vet inte varför domaren valde ut oss före ett par andra som jag absolut inte tyckte skulle gått vidare ;), nä dom va också fina men kanske inte av den typen jag föredrar.
I går kväll va vi ute och åt jättegod middag på en Japansk restaurang (där Johan fick för sig att sångerskan Robyn satt framför oss, You wish...) , sedan blev det ett par förätter  på en mysig Indisk Restaurang vid lilla torg eller vad det nu hette. Tyvärr blev det inga bilder på "Robyn" eftersom kameran är aningen klumpig att ha med överallt. Får väl komplettera med en mindre och smidigare så småningom.

Vi väntar med spänning..

T visar att hon kan stå fint..

Många fina hundar va det..

Tur att "Mariospelet" finns..
Så här löd Teuqilas kritik idag:
Välkroppad liten tik med bra proportioner. Trevligt uttryck, välställda lemmar, härlig kroppsvolym mycket bra svans, sunda pigga rörelser.

När blir man egentligen vuxen?

publicerat i Foto/Bild;

Man hör ofta äldre människor säga till en att man ska passa på och ta vara på tiden när man är ung för åren går så himla fort. 
Tidigare när jag fått höra sånt så har jag inte reflekterat så mycket över det där men igår fick jag en rejäl tankeställare.
Jag fick en 12 år gammal tidning av  en reporter från Torslanda tidningen där en artikel var skriven av mig. Jag hade praktik i 3 månader då och drömmen va väl att arbeta på reklambyrå eller någon tidning med text och layout..

När jag skulle börja läsa så tänkte jag, "Men herregud det här är ju jättepinsamt, hur kunde dom trycka en tidning med en text som skrevs av en helt oerfaren tonåring??, artikeln måste ju va riktigt dålig"

Förvånad över min egen förmåga vid 17 års ålder så avslutade jag läsningen med att känna mig riktigt nöjd. Kunde faktiskt inte ha skrivt artikeln bättre nu, 12 år senare..
Då kan man ju undra var tiden tagit vägen?. Jag kände mig vuxen då och var väl också mer eller mindre det.
Men nu när man snart är 30? hur ska man känna sig då?

Märkligt men jag känner mig inte direkt vuxnare nu än för 10 år sedan. Det är klart att man hunnit med mycket och blivit en och annan erfarenhet rikare, men för övrigt så har tiden bara gått alldeles för fort.
Man arbetar, skaffar barn, kanske hus och allt blir så otroligt intensivt.

Nej jag tror det är viktigt att man stannar upp ibland och känner efter och verkligen tar vara på dom där stunderna som betyder så mycket. För tiden går fort och det kommer den fortsätta göra så länge man har det bra och mår bra =).

Bra affärer!

publicerat i Foto/Bild;
Snacka om att jag har gjort en bra affär.. Har sålt lite av mina gamla odd molly kläder på Tradera i veckan, den här jackan gjorde jag en rejäl vinst på =). Har haft den i snart ett halvår och sålde den för det dubbla av vad jag köpte den för. Helt sjukt.. Den är tydligen jättesvår att få tag på. Så nu kan ingen komma till mig och säga att jag är köptokig, för jag kallar det riktigt bra affärer ;))

Tjooho

publicerat i Foto/Bild;
Då va det Torsdag, snart Fredag, och på Lördag drar vi till Malmö på Svensk vinnarutställning 2009. Teuqila ska konkurrera med inte mindre än 83 andra Chihuahuaor i ringen. Oj blir nervös bara jag tänker på det. Men ska verkligen bli så skoj.
Vi bor på Hotell från Lördag till Söndag i Malmö och får passa på att ta en runda på stan och se vad det finns för skoj  ;).
Efter jobbet idag tänkte jag och Johan ta en runda till Slottskogen med Melle och plikta såklart sedan blir det hem och träna med T.

Tycker att min lilla stjärna är värd ett Cert till =), Men konkurrensen är hård!!

Solstrålen..

publicerat i Foto/Bild;
Här är han min lilla solstråle, susar så sött  och bara är helt underbar..
Man får passa på att njuta av honom så här, eftersom han för tillfället är inne i en aningen jobbig period, vi brukar kalla honom för Terror bin Melwin. Haha nä han är det bästa som finns och kärt barn har ju många namn som man brukar säga..  Ska krama honom nu för imorgon bitti lär jag inte få varken pussar eller kramar..

Snart 6 år och med mycket egna viljor =) 

Vår=)

publicerat i Hundar;
Idag känns det verkligen som våren är här för att stanna. Underbart med sol, det behöver vi nu.. I förmiddags va jag och Mamma ute med hundarna. Dom fick springa av sig och va helt slut när vi kom hem.
Jag och Johan har också hunnit med en lunch på Hard Rock, mycket trevligt och gott!!.
Nu ska jag jobba lite med webshoppen och sen ta kvällspasset på Tappen.
See you!





Törstig matte törstig..

POP Webshop

publicerat i Shopping;
Nu har äntligen Polarn & Pyret startat Webshop. Tänk vad bra för oss Norrlänningar (som vi snart är) och alla andra som kanske inte har jättenära till närmsta butik..




Vind och vattentät flece jacka för 445kr i massa härliga färger.

Tankspridd

publicerat i Foto/Bild;
F*n vad tankspridd jag är. Glömsk har jag ju alltid varit, men nu har jag även lyckats ta priset i tankspriddhet..Igår körde jag först förbi affären när jag va på väg att åka och handla. Sedan körde jag även förbi brevlådan trots att jag hade brevet i knät.. Har inbillat mig att jag behöver äta mer omega 3. Haha jag skulle nog behöva en halv burk om dan isåfall.
Nej fokusering är det som gäller, att vara delaktig i nuet.
I natt har vi legat jag Melle och Johan + 1 hund i en 1.60 säng. Det va riktigt varmt och gott kan jag säga. Nästan lite väl..trångt. Vaknade typ en gång i timmen av antingen en hand eller ett ben som flög i ansiktet.
Nu ska jag äta min frukostgröt och njuta av varje sked. (en bra början ialla fall)

Ny design

publicerat i Foto/Bild;

Vad tycks om min nya design. Tycker det är jätteskoj och hålla på med html kodning och redigera bilder i photoshop, fast bara när det går som man vill =).

Söndag

publicerat i Foto/Bild;
Är på jobbet igen, denna härliga vårdag.. Känns lite trist när man kunde tex tagit en härlig promenad i slottskogen eller varför inte suttit och solat på altanen hemma och läst någon bra tidning.. Ja, ja ska inte klaga nu.

Längtar så efter min älsklings Melwin som kommer hem från Åre imorgon bitti. När jag pratade med honom imorse så berättade han hur duktig han har blivit på att åka skidor.
Han kan glassstruten och svänga med hela kroppen, sen kunde han sladda också.. Ojoj nu gäller det att morsan också sätter in hårdträning om jag ska ha någon chans att hänga med övriga familjen..
Längtar efter min älskling Johan som kommer hem imorgon också, det va länge sen nu =).
Puss och Kram nu måste jag jobba vidare..

Viltspår

publicerat i Hundar;

Va och köpte en rådjursklöv och lite blod i en flaska idag på Huveröds för att lägga viltspår till hundarna. Teuqila älskar det och lyckades snabbt med uppdraget. Menta va duktig hon också trots att det va första gången.

Fredag!

publicerat i Shopping;
Känner mig lite lagom seg idag. Nu när jag stigit upp 5.30 5 dagar på raken så känns det riktigt gött att det är fredag och snart helg. Imorgon är jag ledig, underbart.

Melwin åkte i onsdags upp till Åre med farmor och farfar så jag blir både barn och jobbfri imorgon. Hmm undra vad man ska hitta på då??.
Känns skönt att inte ha några planer alls. En sak vet jag i allafall att jag ska ta mig an och det är träningen. Jag ska köra ett riktigt svettigt cykel pass imorgon och lyssna på bra musik på hög volym, så det så.

Kollade förresten in lite snygga plagg från H&M igår kväll. Vet inte om jag ska beställa något. Behöver ju faktiskt spara pengarna nu..


Morgonrock för 249kr

Nattlinne 149kr


Kjol 298kr


*Vill också ha* Stövel från Brandos Rules by Mary 1599kr

eller svarta. Vilka är snyggast?

Min Rallypappa

publicerat i ;
Lägger in en film på pappsen när han kör Rally. Tävlingen är Kopparsvängen 2009. 
Min häftiga Rallypappa =)

På Jobbet

publicerat i ;

Så här har vi det jag och Nisse på Tappen på morgonen.. Jättekul helt enkelt =)

Jag och Johan, en av våra stammisar. Kolla in min snygga arbetsjacka...*NOT*


Här görs det reklam för lakritspipor..

Utmaning bland Hundvänner

publicerat i Hundar;
Vad heter dina hundar?
Ginkgo´s White Whisper "Teuqila"
Kjulamoons Silver Sara "Menta"

Varför valde du just dessa namnen och vilka andra namn funderade du på?
Jag kan börja med att erkänna att det inte va jag som bestämde namnen utan min kära make. Han är för övrigt bartender och valde därefter passande namn. På frågan som jag ofta får varför jag stavar Teuqila "fel", vet jag inte riktgit. Anledningen va nog att jag egentligen inte ville att det skulle stavas som spritsorten utan vara lite speciellt.
Hade jag fått välja helt själv så kanske det blivit Holly och Poppy. Men Teuqila och Menta är deras namn och nu skulle jag absolut inte kunna tänka mig något annat.

När är dina hundar födda?
Teuqila: 2007-07-20
Menta:2008-09-05

Vilken ras är det och vilka färger har dom?
Korthåriga Chihuahuaor båda två.
Teuqila är cremé
Menta är silver/blå

Vad väger dina hundar?
Teuqila 2.2kg
Menta 2.3kg

Var köpte du hundarna och vad kostade dom?
Teuqila köpte jag hos Birgitta Dyringer här i Göteborg som har Ginkgo´s kennel. Jag betalade 20.000kr för henne.
Menta kommer från Annika Ågerfors och Kjulamoons kennel i Eskilstuna, hon kostade 15.000kr.

Varför valde du just den rasen?
Jag har velat ha Chihuahua så långt tillbaka jag kan minnas. Hade planer på att skaffa en redan för 7 år sedan i samband med att jag skulle vara föräldraledig med min son Melwin. Men insåg att det nog fick vänta några år och för två år sedan köpte jag Teuqila och det va presic som jag hade tänkt mig, världens goaste hund=).  Gladare och tuffare hundras som samtidigt är helt underbart söta är nog svårt att hitta.

Har du deltagit i några tävlingar med hundarna?
Teuqila älskar hundutställningar och har ställts en hel del. Hon har lyckats få 1cert 1bim och 6ck hittills.
Hon är även en höjdare på vilt spår och kanske att man skulle spinna vidare på det och trotsa alla jägare lite och visa att små hundar kan dom också :)).
Menta har ställts på utställning en gång och lyckats få en etta. Hon kommer ställas mer i vår och sommar om hon tycker det är en kul grej.

Är hundarna rädda för något?
Teuqila är lite larvig ibland på olika underlag. Hon kan tex tycka det är lite läskigt att gå på ett golv med breda ränder. Men när hon har gått en gång så vet hon att det går bra sen.
Menta däremot är totalt orädd för allt.

Vill du ha fler hundar av samma ras?
Ja absolut, planerar att behålla en valp av Teuqila senare i år =)

Kan hundarna några konster och lydnad?
Teuqila har gått grund och fortsättnings lydnad och är duktig på just det. Några små tricks kan hon också.
Menta är duktig på att dansa på bakbenen.  Allmän vardagslydnad tränar vi för fullt hemma.

Jag utmanar den som känner sig sugen.;)








Dreampaws

publicerat i Hundar;

En anldedning till att jag vaknade som en zombie i morse va nog att jag satt uppe lite väl länge igår kväll. Har jag väl gett mig in på ett projekt så måste jag bara slutföra det, sån är jag.. Fick för mig att jag skulle ändra på designen på http://www.dreampaws.se/ (min hund hemsida).
Lättare sagt än gjort, kan en del i photoshop men inte ens en bråkdel av alla funktioner som finns där..
Jag ljuger inte när jag säger att jag satt i typ 2 timmar och försökte få typsnittet rätt, eftersom det va något slags filter på som gjorde att det visades ojämt?!.. Tillslut fick jag iallafall till det någorlunda och här är resultatet.
Kanske skulle gå en photoshop utbildning förresten...

Så sjukt..

publicerat i ;
Det här som hände på skolan i Tyskland är ju helt sjukt.. 16 unga människor dödade på grund av en enda människas hat. Var är världen på väg egentligen?. Det är inte första gången något liknande händer heller.
Hur sjuk kan man bli, så sjuk att andra människors liv inte har något värde?. Jag tycker det är skrämmande.
Nej, enligt mig så måste det bli mindre vålds spel och filmer och annan skit som många barn får ta del av i alldeles för tidig ålder.

Trött

publicerat i Musik;
Imorse när klockan ringde 05.30 så snoozade jag den först på 10 min och sedan en gång till på 4 min. Snoozar  man på 4 minuter så är man inte lite trött.. ha ha
Tillslut kom jag iallafall upp och iväg till jobbet.
Här kommer en låt som jag hörde i bilen på väg till jobbet. Den räddade min trött morgon=)

Hello

publicerat i Shopping;
Nu är man tillbaks igen efter en mycket trevlig och intensiv helg i London.
Det blev en hel del shopping och mycket god mat och annat skoj. Fasiken vilken häftig stad det är alltså, har ju varit där några gånger innan men nu kände jag verkligen att hit vill jag snart åka tillbaks till igen..
Här kommer lite bilder.

På tåget in till stan ifrån Stansted. Här sitter vi och planerar vilken musikal vi kanske skulle gå på, men det blev inget med det utan som sagt priotitet på shopping istället.

Väl framme på Gresham Hotel. Ett jättemysigt och trevligt litet hotell som lågt centralt och bra.

Jag va ju tvungen att kolla in kartan inför söndagens shopping runda =)

Klara inför kvällen

Utanför Starbucks

Pa poserar vilt efter ett par glas vin..





Kö utanför Primemark Oxford street innan öppning..

Och här är resultatet..

Lunch på vawamamas där vi träffade Pa & Pans kompis Ola och hans söta son Oskar.







Det här va nog den sista butiken vi hann in i innan stängning, och tur va väl det..



Brända mandlar, såå gott..

Klänning, skor och solglasögon från Primemark.

Blå gladiator sandaler från primemark för typ 3 pund = ca 39kr!! Klänning Top Shop designers, skjortklänning Primemark också superbillig, bruna Gladiatorsandaler River Island.

Här är allt från Primemark, kan inte den kedjan flytta till Sverige snart?? Superbilligt och snyggt =).

Skinnjacka från Top Shop designers, den här blev jag helt kär i. Även vargklänningen kändes helrätt. Skor och liten börs från Primemark.

Pan och Johanna frossade i spetstrosor..

Utgång på kvällen och lite fönstershopping när pengarna nästan va slut..

Sushi och annat gott på Yo, där maten kom åkandes på band..



Tack tjejer för en superhärlig resa!! Det får vi snart göra om..
Nu ska jag hämta min älsklings Melwin på dagis, som jag saknat honom..

Gött jobb!

publicerat i ;
Måste säga igen att det är skönt att va tillbaka på tappen!! Massa goa kunder och full rulle för det mesta.. Någon dag ska jag ta med kameran hit och föreviga vår mack, för om ett par månader så finns den inte kvar.
Pappa & mamma tycker ändå det är rätt skönt för då kan dom förhoppningsvis ta det lite lugnare och göra sånt som dom inte haft möjlighet till tidigare. =)
Nu ska jag snart ut och låsa lite släpvagnar, och mecka med lite bilar (hihi, nä det sista skojade jag bara om).
Hörs igen på måndag om inte tidigare med en rapport från helgens bravader i London!!

Minns ni den här?? =)

Rolig Lek

publicerat i ;

Rolig lek

Var med ni oxå!

1. Vad heter du: Helene
2. Ett ord kopplat till dig på 8 bokstäver: Hjälpsam
3. Flicknamn du gillar: Holly
4. Pojknamn du gillar: Howard
5. Yrke: Handelsköps ansvarig *den blev svår*
6. Färg: Hallonröd
7. Klädesplagg: Halvslitna jeans
8. Mat: Hamburger ;)
9. I badrumsskåpet: Hand cremé
10. Plats eller stad: Hongkong (stavas det så?)
11. En giltig orsak till att komma för sent: Hade helt missat tiden eftersom klockan gick sönder..
12. Ett uttryck: Happiness is taking things as they are
13. Film: Hidden dragon..
14. Dryck: H2o
15. Band/musik: Hip Hop
16. Djur: Hund & Häst såklart!
17. Gatunamn: Hummelvägen fast egentligen Tott före..
18. Bil: Hyundai Santa Fe
19. Sång: Heartless Kanye west
20. Aktivitet med flera deltagare: Hambo


Ta med bokstavsleken och skicka vidare om du vill.
Regler: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, kopplade till dig, och inte påhittade eller ljug. Du får inte skriva samma sak två gånger, och inte använda ditt namn som svar mer än en gång.

Utmanad

publicerat i ;

Utmanad

Har blivit utmanad av Amelie. Ska gå in i mappen mina bilder/den sjätte mappen/ sjätte bilden ladda upp bilden och skriv kort om den.
Utmanar:
Linda
Jessica
och alla som känner att det är en kul grej..



Här står jag och Melle utanför The Rock restaurant på Phuket i Thailand. Trots att det bara var drygt en månad sedan vi va där så längtar jag tillbaka något oerhört.. Hoppas på en resa när jag fyller 30..

Trångsynta människor

publicerat i Hundar;
Blir så himla irriterad på människor och i synnerhet hundmänniskor som kommer med nedlåtande kommentarer som handlar om chihuahuaor. Det enda det handlar om är okunskap..
Varför yttrar man sig överhuvudtaget när man egentligen inte har en aning??
Man har ju fått höra både ett och annat om att chi´s tex inte är riktiga hundar och inte klarar någonting m.m.m och bla bla bla..
Jag kan tala om och jag HAR erfarenhet av andra hundar att Chihuahuaor är som vilken hund som helst fast i mindre förpackning. Den klarar tex sök av viltspår och person sök ypperligt bra och till och med bättre än andra raser på grund av sin smidighet.
Att det är en sällskapshund och ingen brukshund vet vi ju alla, men det är definitivt inte heller en hund som ska sitta i en väska och bara vara söt..
Nej!!, nu tycker jag det är dags att släppa paris bilden, gå vidare och sluta vara så jäkla trångsynta..
En annan sak som man ofta hör är att chihuahuaor är skälliga och ilskna. Det kan jag till viss del hålla med om att det finns sådana hundar också men absolut inte mer än i någon annan hundras.
Att hundarna blir sådana beror ju till största delen på deras ägare.
Därför är det oerhört viktigt att man som uppfödare informerar sina valpköpare om rasen och hur man hanterar hunden i olika sammanhang..

Vi ska till London!

publicerat i Resor;
Jippi! snart åker vi till London, jag och mostrarna som Melwin kallar dom (Pa & pan alltså). Det blev deras 30års present från mig. Tänka sig vilken snäll kompis dom har alltså. ;P.
Undra vad jag ska få i 3o års present när jag fyller år hmm *harkel*.
Vi åker på Lördag och kommer hem Måndag. Jag har kollat in några butiker och shopping gator som vi absolut inte får missa. Däribland Primemark som har dom dyra kedjornas kopior till riktigt bra priser. Där ska man tydligen hitta det mesta. Den stora Top Shop butiken på Oxford street vill man ju heller inte låta passera utan en titt.
Sedan får det nog bli en pubrunda eller två också..


Sötgurkan

publicerat i Hundar;
Får jag lov att presentera vår lilla Ballerina alias Menta. Varje gång det vankas mat i köket så är hon där och visar en ny dans hon lärt sig.. (snacka om att lyckas fjäska)

Men hallå, hur länge ska jag ligga här och vänta på att få visa mina nya steg??

I Love Odd Molly

publicerat i Shopping;
Om jag mot all förmodan skulle vinna en större summa pengar på typ en trisslott eller nåt, så skulle jag inhandla det här från Odd Mollys vår/sommar kollektion..





Något kanske det får bli ändå..

Sticky Rice

publicerat i Recept;
  • Häll sticky rice (finns att köpa i asiatiska butiker) i en mikrosäker skål.
  • Fyll på med varmt vatten så att det täcker riset. Låt riset få dra i vattnet i 15 minuter.
  • Se till att det finns tillräckligt med vatten att det når ca 2 cm över riset, ställ in skålen i mikron och kör på full effekt i 5 minuter.
  • Ta ut skålen, rör runt med gaffel och micra i 5 minuter till.
  • Ta ut skålen, rör runt med gaffel och micra i 2 minuter... upprepa denna procedur tills riset är färdigt. Riset ska inte vara blött utan klibbigt.
  • Låt riset stå i några minuter innan servering.

  • Det här riset är verkligen jättegott, speciellt till rätter som man äter med händerna =).

    Menta på utställning

    publicerat i Hundar;
    Idag har Menta varit på sin första utställning. Det gick jättebra =). Hon fick en etta med bra kritik, det enda domaren anmärkte på va hennes för tillfället lite röriga bett.
    Hon tyckte det va lite läskigt ibörjan men vågade till och med hälsa på en Rottis efter ett tag. Min lilla fegis ;).
    Teuqila däremot njöt från början tillslut och blev jättesvartis för att hon inte fick vara med och tävla idag. 

    Många fina hundar var det..

    Här väntar vi på våran tur..

    Menta på bordet..

    Stå fint kan hon om hon vill..
    Så här löd kritiken idag :
    Utmärkt typ, oregelbundet bett, vackert huvud och uttryck, utmärkta vinklar fram och bak, utmärkt proportion, härlig siluett, superhärliga rörelser. Synd på bettet annars jättefin.
    Vi håller tummarna för att Mentas ena tand i underkäken snart ska lossna och att den nya sedan hamnar rätt =).

    Fel , fel och åter fel

    publicerat i ;
    Blir så trött på att det är något krångel med webbshopen hela tiden. Är det inte fel på inställningarna så är det något annat konstigt. Känner mig så hjälplös också när jag inte kan fixa det själv.. Igår kom det upp en ruta hela tiden som gjorde att fönstret stängdes ner. Hur kul är det som kund på en skala att gå in och shoppa på en sida som stängs ner hela tiden? Idag upptäckte jag ytterligare ett fel som inte heller är direkt lysande. Inte konstigt att det varit dåligt med beställningar sista tiden..
    Hjälper gör det inte heller att han som hjälper oss är svår att få tag i.. Bläää vad sur jag är nu..
    Ska nog lägga mig istället så jag är någorlunda pigg imorgon på Mentas första utställning.