Ingen rolig dag..

publicerat i Hundar;
I morse åkte jag in med Teuqila till veterinären. Hon kräktes säkert 7-8 gånger inatt och bajsade löst. Det kändes verkligen inte som ett vanligt dräktighets illamående..
Nu ligger hon inne med dropp och kommer att få stanna 2 nätter för observation. Dom kommer ta prover på henne också för att se så det inte är en infektion hon har fått, för då kan det vara skadligt för eventuella valpar.. :((
Jag hoppas och tror att det är hennes känsliga mage som spökar och att det i kombination med lite illamående har gjort henne dålig..  Vetten skulle iallafall sätta in en mild antibiotika kur som är ofarlig för valparna och dom skulle hoppa över röntgen också så det känns ju tryggt.
Stackars lilla gumman, vi saknar henne redan här hemma och hoppas att hon snart kommer hem pigg och glad igen..

Till min älskade mamma!

publicerat i Foto/Bild;
Idag är det mors dag så därför vill jag tillägna min älskade mamma några rader..
Hon är inte bara min bästa kompis utan den som ALLTID ställer upp. Snällare människa finns inte..
Världens bästa mormor är hon dessutom..
Vi älskar dig över allt annat och vet inte vad vi skulle gjort utan dig.
Tusen pussar och kramar..


Orolig själ..

publicerat i Foto/Bild;

Jag är ju sån att jag oroar mig för minsta lilla grej. Skulle tex Melwin få feber så ligger jag vaken hela natten (nästan iallafall) och kollar till honom, eftersom han haft feberkramp en gång för snart 5 år sedan..
Idag har jag oroat mig en stor del av dagen för Teuqila som började kräkas och bajsa löst imorse.. Hon har inte velat äta någonting idag, inte ens kokt kyckling som hon brukar älska.. :(
Vid lunch kräktes hon lite igen och har bajsat löst två gånger till.. Blir så himla orolig nu när hon kanske är med valpar också..
Nu ligger hon och sover och vill inte komma upp. Tog precis tempen och den visade 37,5 så ingen feber som tur är.
Antagligen är det här bara ett typiskt dräktighets tecken..
Nu ska hon få lite näring i en munspruta och imorgon ska jag åka och köpa nutrical (pasta mot aptitlöshet och svaghet) på djuraffären..
Är hon inte piggare på måndag så får det bli vetten..

Här kommer iallafall ett par bilder på vad jag lyckades shoppa idag på stan när jag och Melle BARA skulle köpa morsdags present till mormor..


Min morsdagspresent från Melle.Han shoppade det till mig när vi va i stan själva idag. Min lilla prins.. =) Liten sminkväska och läppglans från Face..
 
Linne, sjal, jeans och T-shirt. Allt från Gina..

Vi hann med en promenad och minigolfrunda vid stensjön också..

Glassen går åt som smör i solsken både till två och fyrbenta..
(Dock inte till matvägraren T)

Yes!!

publicerat i Hundar;
Idag fick jag äntligen ett litet tecken på att T är dräktig.. Hon har sega flytningar från muttan, och det säger man är ett tydligt tecken på dräktighet. Nu gäller det att få i henne så mycket gott och nyttigt som möjligt.. Hon har ju även matvägrat några dagar. Fast idag slukade hon hela portionen uppblött torrfoder blandat med stekt nötfärs och äggröra.. mums..
Sover en del gör hon också..

Hon är min lilla prinsessa!!

Liseberg!

publicerat i Foto/Bild;
Igår va jag Johan och Melwin på Liseberg. Vi hade jätteskoj, Melwin åkte alla möjliga åkatraktioner bland annat flowriden (heter den så? eller är det flomride??), jukebox bilarna, kållerado och nya nyckelpigan.
Kan ju tala om också att vi hade världens tur med oss igår, vi vann inte mindre än 7kg choklad alltså 3 stjärnvinster på raken och det va på första försöken.. Sedan lyckades jag med min nya specialitet, dra upp världens största mjukis apa i ett sånt där spel med stora armar som åker ner och griper tag.
Det är så himla komiskt för alltid när man är på Liseberg så ser man en del som har vunnit så mycket att dom knappt kan bära hem det, och så tänker man att dom där måste ju antingen ha spelat för hela reskassan eller så har dom en jäklans tur med sig, hade det inte räckt med en jättechokladask?? och så står man där själv med händerna fulla av vinster..
Tog en del roliga bilder med mobilen, men jag vet fasiken inte hur man lägger in dom i datan. Någon som vet? Det är en iphone.. Antar att det är via itunes men har försökt och det går inte...

Sötaste lilla brorsan!! =)

publicerat i Foto/Bild;
Idag träffade jag Teuqilas uppfödare Birgitta och Eva. Dom hade med sig Chekies (Teuqilas mamma) lilla han valp. Det blir alltså Teuqilas helbrorsa. Han är snart 7 veckor och är helt underbar.. Sötare än allt socker i världen och både tuff, glad och helt orädd. Han strosade omkring i huset som om han hade varit här 10 gånger innan =).
Snacka om att man är sugen nu... Övertalningsplan på gång igen...





Menta va väldigt leksugen och ville busa med honom hela tiden =)
För övrigt ser det ut som ett flyttkollektiv just nu hemma hos mamma och pappa..

Lite bilder från veckan i Åre!

publicerat i Foto/Bild;

Då var man hemma i Göteborg igen efter en vecka med mycket mycket målning i Åre.
Här kommer resultatet.
Det blev väldigt vitt, men kommer garanterat bli jättefint sen när alla möblerna kommer in..

Först ut en bonusbild på mig med mitt nya intresse.. Skjuta med luftgevär =)
Lite läskigt men oj så skoj!!

Här har vi bara målat taket..

Första strykningen på golvet.. Blir antagligen 5 tillslut..

Bild från ena altanen. Den kommer för övrigt rivas sen när huset ska byggas ut och så blir det en altan längs med långsidan istället.

Tomten ser för hemsk ut.. Här gäller det att trimmas och dras upp ogräs så man kan få till en någorlunda fin gräsmatta..

Huset som det ser ut nu.

Lilla friggeboden..

Här gör jag 4:e strykningen på golvet..

Snart klara.. =)

publicerat i Foto/Bild;
Ojoj vad vi har jobbat på bra.. Nu är vi snart klara med målningen i alla rum utom vårat sovrum och hallen. Men det sparar vi till nästa gång. =)
Nu längtar jag något enormt efter Melle, har snart varit borta från honom i en vecka.. Han har bott hos farmor och farfar på Tjörn och varit ledig hela veckan så han har haft det jättegott.
Nu ska jag upp till huset och måla andra omgången med grundfärg på golvet..

Aj aj min stackars arm..

publicerat i Foto/Bild;
En liten uppdatering nu då.. Kan berätta att jag sysselsatt mig med exakt tre saker dom senaste två dygnen, nämligen: Måla, äta och sova.. Vi har fått huset och håller nu på att måla det mesta inomhus.. Ikväll blev jag klar med andra målningen i Melwins rum (ska fixa en sista väggmålning imorgon där). Sedan har vi målat klart taket i vardagsrummet och jag har även börjat med väggarna där.. Det blir jäkligt bra med vitt överallt. Rummen ser större ut och taket känns högre..
Nu har jag så ont i armen att jag knappt kan lyfta den, ska hoppa in i duschen på Johans restaurang och stå där riktigt länge känner jag. Har förresten ätit min favvorätt här idag igen. Dumplings och springrolls. mmm..
Bilder kommer när jag kommer hem igen.
Puss Puss =)

Menta tränar!!

publicerat i Foto/Bild;
Lite bilder från idag när jag och Menta tränade inför sommarens utställningar.. Sedan blev det självklart en del bus med storasyster Teuqila också.
Nu har jag lastat bilen full och imorgon bitti klockan 6 åker jag till Åre.
Återkommer med bilder från projekt ommålning senare i veckan. =)
Puss Puss!!

Min lilla bebis har blivit stor tjej nu..



Beachcruiser..

publicerat i Foto/Bild;
Har hittat en cykel jag är sugen på. För det måste jag ju ha en uppe i Åre. Där blir det garanterat en del cyklande i sensommar/ höst. Den här coola beachcruisern hade passat fint.. Vi såg förresten en så jäkla häftig barncykel på Åre skidsport senast jag va uppe. Den bad jag Johan köpa till Melwin i 6 års present.. Vi får väl se vad det blir, men då hade han garanterat blivit coolast i gänget däruppe.. =)

Den finns med både 3 och 7 växlar...

Är det en bebismage eller inte??

publicerat i Foto/Bild;
Jag hoppas verkligen att det blir små bebisar i Teuqilas mage.. Hade varit så himla roligt, känner att jag är redo för rollen som mormor nu ;)). Med tanke på rynkorna som börjar komma .. haha
Känns tycker jag som att hennes mage är lite hård och utspänd, men jag vet inte jag kanske bara inbillar mig. Det dröjer ju minst en vecka eller två innan man kan känna eller se något och avgöra huruvida det står till..

Har förresten varit på banken idag och dealat lite.. Det är ju snart dags för husköp nu och man vill ju se till att få det bästa låneerbjudanden man kan få. Här gäller det att ligga i om man ska lyckas och jag är riktigt stolt över mina prestationer efter dagens besök och telefonsamtal..


Mys i solen efter jobbet..

Pussgurkan..

publicerat i Foto/Bild;
Så här glad blir Menta varje dag när jag kommer hem. =)
Teuqila blir också jätteglad, men är inte lika pussig som sin lilla syster..


Ska vi busa nu eller??

Gäääsp, när ska ni sluta att pussas??

1 vecka kvar..

publicerat i Lite av varje;
Nu är det precis en vecka kvar tills vi får vårat hus i Åre. Känns riktigt skönt att snart få bli en familj igen..
Jag har lovat att hjälpa pappa på tappen fram tills mitten på Juli, så det blir lite pendlande fram till dess. Men det känns rätt skönt tycker jag för då blir inte flytten så definitiv.
Har lyckats handla lite prylar till huset då ra ;)).. Bland annat lite soffkuddar som går i lila och orange. Har även spanat in en matta som är riktigt snygg. Den är mörk lila, fast inte för mörk utan rätt stark i färgen.
Tror att det kan bli riktigt snyggt till det vita golvet och väggarna, för här ska det målas. Har för tillfället hela bilen full med golv, vägg ovh takfärg samt diverse tillbehör..
På måndag åker jag upp med bilen själv och en kärra bakom. Undra hur det ska gå hihi.. Melwin och hundarna stannar hemma hos mormor och morfar, så jag och Johan kan måla och fixa i lugn och ro..

Förresten så fick jag hem den här telefonen igår. En *hiphone* mini.. Snacka om skit telefon. Det ska alltså vara en kopia på Iphone fast mindre. Säljs i asien och här i sverige (på blocket då) för runt tusenlappen. Jag förväntade mig egentligen inte så mycket, men att den skulle vara så dålig trodde jag inte. Höll säkert på i en kvart med att ställa in datum på touchscrenen. Pilligare telefon med sämre funktioner finns antagligen inte. Även om den är rosa och har möjlighet att användas med två simkort samtidigt så tänker jag illa kvickt sälja den vidare.
Det värsta är att det är så många som tycker att den är bra..
Nej, jag får se till att laga min iphone istället och köpa ett rosa snyggt skal till den, helst med Hello Kitty på!!

Warning.. Don´t by this SHIT!!!

Sasha Fierce I Love you..

publicerat i Foto/Bild;
Shit vad bra hon är alltså.. Va på Beynces konsert igår kväll på Scandinavium med Jeanette. Nettan fyllde 30 igår, så jag, Pa & Pan gav henne biljetten i födelsedagspresent.
Det var 3:e gången som jag såg henne live. 1 gång med Destinys Child och 2 gånger solo. Hon är så j*kla bra.. Snacka om att man va sugen på att dra vidare ut på något ställe och dansa vidare efteråt..
Är superstressad nu, ska iväg till My Baby och skicka paket, sedan till tappen och jobba till 9 ikväll.
So Long!

Mirjams Möhippa!

publicerat i Foto/Bild;
Igår hade vi en heldag för Mirjam. Hon och Koffe ska gifta sig i sommar, så nu va det dags för möhippa.
Vi började kl 8 igår morse med Champagnefrrukost och ansiktsbehandling hemma hos Elin.

Snacka om att hon blev förvånad när ögonbindeln och hörsel kåporna med musik i åkte av..




Efter lite go dricka och en snygg sminkning alá 80 förvandlades Mirjam till NKOTB fan. Hennes forever loving boyband..


Sen blev det en grymt rolig skivinspelning och omslagsfotografering..
Nu fick Mirre ta till sitt survivingkit i Nalleväskan, och inspelningen gick galant..


Vi andra fick köra och det gick väl sådär då..


Sen åt vi lunch hemma hos Caroline..

Efter det bubbel vin och relax..

Mirjam förvandlades till den oskyldiga fén, **not**
Skitsnygg blev hon i mitt inhandlade kit.

Dags för foto uppdrag på stan..

Fotas tillsammans med en Hunk, eller va det Koffe lookalike??

Med en Mexican..


Middag på Flying Scottsman..

Mexicanen bjöd Mirjam på Tequila..
Idag är man kanske inte jättepigg, men är helnöjd efter en lyckad dag för Mirjam..

Hemma igen!

publicerat i Foto/Bild;
Då va vi hemma igen både jag och Teuqila. Hon har haft en riktigt mysig kärleks semester hos sin favvokille Moltas.. Nu är det bara att vänta och se och hålla tummarna för att det ska bli valpisar i hennes mage =)..
Jag har åkt som en tok genom landet dom två senaste dagarna. Natt tåg upp och ner från Åre och ett par turer med bilen till Saxtorp där Linda, Moltas och Sally bor.
Jag hade lätt kunna bli Taxichaffis, tycker det är riktigt roligt att köra bil.. =)
Nu blir det skaldjur, mums..

Mycket på G nu..

publicerat i Foto/Bild;
Då var det redan onsdag och i kväll tar jag och Melwin tåget för en blixtvisit i Åre. Kommer hem fredag morgon igen.
Igår vid 11.30 ringde jag till Västra, va ju så himla nyfiken vad blodprovet skulle visa. Det hade som tur va kommit svar och resultatet visade 61!!!. OJ, så mycket  fick jag slängt ur mig helt övertygad om att det måste varit något fel.. Jag som hade planerat det här in i minsta detalj och tänkt att jag skulle vara ute i riktigt god tid. Enligt veterinären va det verkigen på sluttampen och inte alls säkert att parning skulle lyckas. Värdet ligger på 15 vid ägglossning och skall helst ligga på 30-40 vid parning. Men hon sa att hon tyckte det ändå va värt ett försök om tiken fortfarande är villig vill säga.
Jag slängde mig i bilen och fick med mig båda hundarna och Melle och kom ner till Linda vi 15 tiden ungefär.
Det tog inte lång stund där förrän Moltas och Teuqila hade funnit varran.. =). Båda verkade mycket intresserade och det blev ett par försök. Dock ingen hängning..
Linda som är världens gulligaste, erbjöd sig att ha kvar Teuqila tills på fredag. Så jag Melle och Menta åkte hem igen så dom kunde ha lite lugn och ro omkring sig, för det kändes som att det va det som behövdes.
Så nu är det bara att vänta och se hur det går. Måste säga att jag blev verkligen helt chockad över resultatet på blodprovet. Det innebär att hon antingen har smyglöpt och börjat tidigare så jag inte märkt något, eller att hon går emot alla teorier och fakta och gått typ direkt in i höglöpet.. Hon blöder ju fortfarande och är ju villig så då borde det ju funka tycker man. Enligt min beräkning va hon på dag 8 igår och oftast säger man att man parar som säkrast på dag 10-12. Men det är bättre att inte hoppas på för mycket..
Teuqila har det iallafall toppen hos Linda Moltas och Sally!!
Tack Linda igen för att du tar dig tiden att ha henne där =)
Nu ska jag packa och göra klart för en 2 nätters på raken tågresa.. :P Tur att vi har en egen kupé jag och Melwin..

Fatboy tokig..

publicerat i Foto/Bild;
En sån här ska få flytta in i vårat vardagsrum, kanske framför den öppna spisen..

Den här har jag tagit hem till Melles rum i hans myshörna under taksängen..

Sen beställde jag en ny hängmatta så kan mamma och pappa få den gamla.. Den här är mycket snyggare nu med svart ställning =). I den ska jag ligga och blicka ut över den underbara utsikten från trädgården i Åre.

Tur att jag säljer dom här i butiken, annars hade det blivit på tok för dyrt.. Det blir det ändå, men dom är ju bara så sköna.

Blodprov..

publicerat i Foto/Bild;
Har varit med Teuqila på Västra och tagit blodprov nu på morgonen, inför parningen.
Tyckte så himla synd om henne, dom hittade inte hennes smala vener så dom fick sticka säkert 5 gånger innan nålen kom rätt.
Veterinären och sköterskorna va helt förvånade hur tålmodig och snäll hon va, som dom sa är det väldigt ovanligt att to.m stora hundar står stilla så länge och inte säger ett ljud.
Tillslut kom det iallafall tillräckligt med blod och jag fick med mig proven och la dom på lådan. Imorgon vi lunch, om inte posten krånglar så får jag svaret. Spännande..
Nu ska jag iväg och jobba till 21.00 skoj**

Mer tålamod Tack!!

publicerat i Foto/Bild;
Idag har jag känt mig mer eller mindre som bilden nedan.... Har precis fått Melwin att sova efter ca två timmars högljudda protester..
"Jag är inte TRÖTT fattar du ingenting eller??",  lungt och stilla fick jag förklarat att det är dagis imorgon och att vi ska lägga oss nu.
" Men din jubelidiot fattar du inte att jag inte är trött????"
Spelar ingen roll vi SKA lägga oss nu, vi har kommit överens du och jag om att du ska lägga dig klockan 9..!!.
Melle lägger sig under soffbordet och vägrar komma.. Strategi nummer 2.
Om du inte kommer nu så lämnar jag tillbaka bilen som du fick idag...
"Jag hatar dig, och jag tänker aldrig somna!!".
Strategi nummer 3.
Ok, då lyfter jag in dig i sängen!! (vilket jag lyckas med, heeelt svettig och med en nu hysterisk Melwin..
"jag tänker ALDRIG i hela mitt jordklotsliv somna!!"
Där tog tålamodet slut.. NUUU SKAA DUU SOOVA!!....
Japp, och vad resulterade det skrikandet i, jo en storgråtandes Melwin som envisades om att vara ledsen i typ ytterligare en halvtimma innan han gick med på att somna om jag berättade minst 2 sagor om Klocktrollet och Grymmevargen..
Efter 4 sagor och en hes och övertrött mamma så somnar ögonstenen.
Det här får jag tampas med varje dag i olika situationer.. ÅH vad jag längtar tills pappa Johan kan vara med och dela dom härliga stunderna.. Haha
Ja tålamod heter det som behövs, och det har jag en del.. Men skulle absolut behövas en hel del till..
Vänta ni bara som har mindre barn, 6 åringar är då verkligen ingen lätt ålder att tampas med..
Men han är världens snällaste, goaste kille och det bästa som finns för mig, och därför skulle jag aldrig någonsin vilja vara utan den här tiden, och envis som han är har han en positiv och stark egenskap som förhoppningsvis kommer ge honom stor nytta senare i livet..

Kunde inte riktigt få till den där arga munnen som jag ville, men ändå...

Städa och packa..

publicerat i Foto/Bild;

Har hållt på mer eller mindre hela dan idag med att städa/slänga och packa kläder. Blev en del sopsäckar som får nöjet att åka raka vägen till tippen, sedan en del som kommer få ta plats på vinden uppe i huset i Åre.. Känns ialla fall väldigt skönt att ha rensat en del.
Imorgon bitti ska jag till västra med Teuqila och ta blodprov för att se när det är dags att para.. Känns allt lite pirrigt, och det märks att hon har kommit in i löpet på riktigt nu, för hon är allt bra bitchig mot Menta och almänt slö..
Såg förresten den här sötnosen, hade inte han passat bra som vakthund uppe i Åre?, Vad tycker du darling? (Johan alltså=))

Hej jag heter Dolby och är en weimaraner som gärna vill flytta hem till er..

Ingen demonstration för mig inte..

publicerat i Foto/Bild;

Idag den 1:a maj är av tradition den dagen som jag brukar arbeta i protest mot just alla utflippade demonstrationer på stan..
Men idag, har jag faktiskt brutit min tradition och varit helt ledig. Ja, kanske inte helt då. Har ju hunnit med att fixa en del med webshopen i förmiddags, men det tog ju bara ett par timmar.
Jag och Melle konstaterade i eftermiddags att vi var riktigt uttråkade.. Hade varit hemma hela långa dan och inte gjort något speciellt förutom att gå ner till matnära och köpa glass.
Tänk att han är likadan som mig, det måste hända något hela tiden. Att sitta hemma en hel dag är verkligen inte skoj alls. Jag har ju i och för sig hunnit med en del städ och tvätt, men hur skoj är det??
Nej imorgon är vi också lediga och då blir det till att hitta på något skoj, kanske slottis eller varför inte kika på lite snygga sommarkläder till mig och M. Fast då får det bli H&M för här ska det sparas. (Hittar inte sommarkläderna, finns bara typ 7 potentiella ställen med 92 mils räckvidd att leta mellan..)


Cool mysdress från Divided..