Otursvecka..

publicerat i Foto/Bild;
Har hänt så himla mycket märkligt den sista veckan så det känns som om det är något slags otursmoln över oss för tillfället..
Det började med att Melwin satte i halsen för nästan två veckor sedan. Han blev riktigt rädd men kunde andas. Som tur var åkte pizza biten ner i magen efter ett tag men skräcken för att sätta i halsen satte sig i honom så starkt att han dom senaste två dagarna inte har velat äta något som är hårt, och när han väl äter så tuggar han så länge så han ibland måste gå och spotta ut maten för att det blir så mycket saliv i munnen..
Inte nog med detta så vaknade jag mitt i natten för en vecka sedan av att hela sängen var nerblodad och att Melwin hade blött näsblod  och inte lite heller.
Varken han eller jag har gjort det någon gång tidigare så då är det klart att jag var tvungen att oroa mig över det också.. Melle brydde sig inte så mycket om det eftersom han sov och för att jag försökte vara lugn och inte göra honom orolig.
Nästa dag åkte jag in med honom till hälsocentralen och dom tog blodprov och tittade i näsan och sa att allt var ok. Det kändes så himla skönt. Efter det har han dock blött näsblod två gånger till men inte så mycket..
I förrgår blev min data Hackad.. Även webshopen kapades, men är nu återställd.. Datorn däremot skulle jag inte våga sätta på om jag så fick 10.000kr.. Klantig som jag är så har jag inte gjort back up på foton och dylikt den senaste tiden heller..
En glad nyhet är iallafall att valparna som bara blir sötare och sötare har börjat öppna ögonen..

Intensiv helg i huvudstaden..

publicerat i Foto/Bild;
Jag och Helena var tvugna att åka på en snabb visit till Stockholm och Formex mässan nu i Lördags.
Vi hade bokat sedan länge tillbaka och som tur är så har jag ju min kära mamma och Nisse som hjälpte mig att passa valparna.
Vi hade en jättetrevlig trip och flög ner i Lördags morse, gick på mässan hela dagen. Sedan blev vi utbjudna av Micke som säljer Molo, Katvig och massa andra favoritmärken, på en god middag och lite barhäng..  Hemma igen vid 02.30 stupade vi i säng och upp igen tidigt i Söndags för en tur på stan med lite shopping och sedan iväg på mässan igen. Hem flög vi 21.30 och va tillbaka i Åre kl 23.30. Intensivt men mycket trevligt.. =).

Här kommer 1:veckas bilder på valpisarna som växer så det knakar. Idag är dom 9 dagar och blir bara sötare för varje dag som går..


Tror den här lilla damen kommer bli långhårig.. =)



Alias Mario..



Bowser..



Luigi..

Valpisarna växer..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är dom snart 4 dagar gamla och äter, sover och växer som dom ska. Jag blev så glad förut när vågen visade att alla 4 hade gått upp drygt 10g var sedan igår.
Melwin är så kul för han kallar den största hanen för Bowser (monstret i super mario) och det roliga är att han är riktigt lik honom också..hihi..
Men snacka om att man är orolig för dom här små liven. Jag vaknar för minsta lilla pip om natten och kollar nästan hela tiden så alla får mat som dom ska..
Teuqila är verkligen världens bästa mamma. Hon är så duktig och ser till dom små hela tiden. När hon ska ut och kissa så lägger hon filten över dom så dom inte blir kalla. Sedan skyndar hon sig ut och kissar och snabbt in igen..
Ouzo är jättenyfiken på  valparna men än så länge få han hålla sig utanför rummet.

Lilla tiken Melody.. Så söt så söt..

Sötaste mamman i hela världen :)

Teuqilas valpar!

publicerat i Foto/Bild;
Natten tills igår födde Teuqila 5 valpar. 1 tik var död redan när den kom ut, men 3 hanar och en tik äter och mår bra.
Teuqila har varit så himla duktig och klarade allt helt själv.
Själv har jag inte fått sova på två nätter och känner mig som värsta zombien..
Tur att dom växer till sig så fort dom små ;)
Här kommer lite bilder och namnen som dom ska få heta i stamtavlan..

Hane 1 vikt 110g
Dreampaws Milkyway


Hane 2 vikt 91g
Dreampaws My Little Star


Hane 3 vikt 86g
Dreampaws Melwin


Tik Vikt 80g
Dreampaws My Melody


Hela lilla familjen..


Helt galet förresten att T kunde ha hela 5 valpar i magen.. Det trodde jag aldrig..
Jag får skriva och berätta mer sen, är alldeles för trött just nu.
Kram Kram

Vackra Åre..

publicerat i Foto/Bild;
Idag va jag ute på en långpromenad med Ouzo. Han har inte velat gå ut när det har varit uppemot -35 grader som det har varit här till och från nu några veckor. Idag hade vi bara 19 minus och strålande sol.
Uppe på skutan låg det på -1grad, så häftigt att det blir varmare ju högre man kommer.
Passade på att fota lite också ;).
Teuqila är på dag 60 idag och visar inga som helst tecken på att något skulle vara på G. Hon vill bara sova och sova och vila och sova.. Tråkig tjej det där.. Magen växer i allafall och sparkar gör det för fullt därinne. Vägde henne idag och hon vägde 3.3kg alltså en ökning på 1kg.. Vart ska det här sluta?

Så här ser huset ut för tillfället. Snickarna är här varje dag nu.. Peppar peppar..








Undra om hon förstår vad som är på gång.. Hon ser så fundersam ut lilla gumman..

Helena och barnen kom upp igår och ville se T innan det va dax..

Liten bonusbild på Melle och hans kompis Dante. Dom har verkligen inte svårt att roa sig.. =)

Jobbig dag..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har det varit en sån där jobbig skit dag.. Började med att kassan i butiken strulade och att den nya betalterminalen inte fungerade som den skulle.. Trots att jag försäkrat mig innan om att det skulle vara så enkelt att koppla in. Efter att ha blivit slussad fram och tillbaka mellan Telia och Babs så slutade det med att jag ska få tala med en tekniker imorgon bitti som ska hjälpa mig koppla alla ip adresser rätt.. Må det fungera sedan..
Orkar inte stå som jag gjorde när vi öppnade med support som inte vet vad dom sysslar med..

Sedan hade vi världens sämsta försäljningsdag idag också.. Verkar som alla turister flytt fältet igen nu när skolorna börjat. Hade min första kund vid 12 tiden och hon skulle dessutom lämna tillbaka en overall.. Inte skoj..
Måtte det bli bättre imorgon. Tror vi har blivit lite bortskämda, men det är ju så här det är att jobba i en säsongsort. Nu är det lugnt ett par veckor innan sportloven börjar..

Goaste fubbisen Pa ska ju åka till Väst Indien nästa vecka, och hon ska shoppa Cleans nya parfym till mig på planet. Det muntrar iallafall upp mig en del.. Fräshare dofter får man leta efter..


Nu ska jag sova min skönhetssömn och vakna som en prinsessa imorgon kl 6.50.. NOT..

Det sparkar!!

publicerat i Foto/Bild;
För ett par dagar sedan började vi känna sparkar i T:s mage och nu är det värsta fotbollslaget där inne. Rör sig hela tiden och syns jättetydligt utanpå också..
Hon är ju inte jättesmidig lilla damen och vill helst bara ligga och vila sig. Men ut måste man ju ibland så det så..
Nu är hon på dag 56 och spänningen stiger..



Imorgon börjar Melwin skolan efter ett långt och skönt jullov. Så nu är det bums i säng som gäller för alla inblandade.. Undra om jag någonsin kommer bli sådär morgonpigg som en del lyckligt lottade personer är?.

Just nu..

publicerat i Foto/Bild;
Ligger två av familjens tröttisar och sover i soffan med världens goaste värmefilt över sig..
Filten fick vi av mamma och pappa i julklapp, dom tyckte vi behövde en sådan som har typ frost i vardagsrummet på morgonen när vi vaknar.. Eller kanske inte riktigt men nästan. Kallt är det iallafall. Tur att det är varmt i sovrummen. Idag har det varit -32 grader här i Åre och det är väl lite väl att ta i tycker jag..
Jag och Melle har dagen till ära gjort egen glass också, riktigt passande eller hur? ;P. Sedan har jag hunnit att fixa håret som varit så risigt så man knappt vågat visa sig bland folk..


Den va faktiskt godare än den ser ut..

Valpbädd..

publicerat i Foto/Bild;
Så här ser Teuqilas valpbädd ut. En plastlåda från Ikea med lite mysiga filtar i. Under ena sidan ligger en liten elektrisk värmebädd som håller 27 eller 37 grader. Eftersom vi har så kallt och dragit på våra golv så tror jag det kan behövas så valparna håller sig varma.
Här har den bortskämda lilla prinsessan precis slickat i sig en halv kopp grädde.. Mums..

Nu ska jag iväg och jobba sena passet i butiken. Hoppas det kommer fler Ryssar idag.. ;P

Tiden går för fort..

publicerat i Foto/Bild;

Känns som att jul och nyår har rusat förbi i ett tokstressat tempo och att man inte riktigt hunnit med att njuta av dessa högtider som annars är mina absoluta favoriter..
Ja, nu är de iallafall över och vardag med skola och upp i ottan är vad som väntar.
Varken jag eller Melwin tycker om att gå upp så där hemskt tidigt. Han börjar skolan redan 8 på morgonen usch och fy.. Johan däremot är helt otrolig trotts att han oftast inte kommer i säng förrän vid 2-3 tiden på natten (eftersom han jobbar) så är han pigg och är uppe vid 8tiden på morgonen.
Nu när Melle haft julledigt har vi sovit aningen lite längre när jag inte har öppnat butiken, som idag tex till 11,30.. Lite väl att ta i kanske =)
Nedan kommer lite bilder från nyår när vi hade Mamma,Pappa, Nisse och två av pappas kompisar här på middag. Jättetrevligt.
Denna vecka har vi invasion av ryssar här i Åre. Ikväll kom det in ett gäng på 6 vuxna med 4 barn och dom handlade för nästan 10.000kr.. Det kallar jag för bra kunder det..











Teuqila på dag 50..