Industrial Chic!!

publicerat i Foto/Bild;
I love this.. Precis den här stilen älskar jag.. Så här vill jag ha det hemma, lite nytt blandat med gammalt rufft.. Gärna en del metall, gammal zink blandat med högblankt rostfritt. ljusa basfärger med en hel del färgklickar på textilier och dylikt..
Hittade den här fina inredningsbloggen idag och man blir verkligen glad av att titta på alla underbara bilder..
Det bästa med denna inredningsstil är att det går att hitta gamla fina möbler på loppis, hyffsatt billigt..

Nu är jag mamma och Melwin i Ransäter på hotell och imorgon ska både Teuqila och valparna tävla.. Är lite nervös eftersom det blir valparnas första utställning i 6-9månaders valpklass. Hoppas hoppas det går bra..
Önska oss lycka till!!

När storfiskar'n talar om..

publicerat i Foto/Bild;
Idag gav vi oss ut, Jag, Melwin, Pappa och pappas kompis Janne för att fiska upp gammelgäddan i Ljungan. Den där gammelgäddan som det har skrockats om så länge jag kan minnas.
Pappa har haft den på kroken en gång och då var den precis vid båtkanten efter en lång kamp då den lätt som en plätt bara bet av linan och stack. Lika lång som båten var den.. Det du!
Tror att den blev längre och större för varje gång han drog den där historien..
Idag skulle vi iallafall få upp den, så pappa och Janne åkte in till stan för att köpa tjockare lina och stora fina drag.
Sen var det bara att ge sig ut..
Hem kom vi , inte med gammelgäddan fast jag kan ha haft hans barnbarn på kroken också en stark rackare som slet sig, men iallafall så fick vi 2 riktigt fina aborrar och 4 smågäddor..
Gäddorna blir kräftmat så kräftfikset förhoppningsvis kan komma att ta sig.
Melwin börjar bli riktigt bra på att kasta med kastspö, jättekul också att han har tålamodet och tycker det är skoj.

Förresten så har jag beställt mina kängor, den som känner mig vet att jag oftast inte väljer svart i förstahand även fast det kanske är smartast. Det fick helt enkelt bli dom mörkröda.. Så läckra..
Nu gäller det att hitta någon snygg höstjacka till. Den får nog gärna vara svart däremot eller kanske brun..
Kikade även lite på odd mollys höst kollektion, och hittade såklart en hel del fint..




Den är mörkgrå men ser lila ut..


Spanat in..

publicerat i Foto/Bild;

Är ganska sugen på ett par snygga Dr Martens.. Vet dock inte om jag ska köpa 10-håls klassiska svarta eller dessa oxblodsröda 14-håls? Smartast är nog ett par svarta, men det har ju alla andra.. Attans att man inte sparade sina gamla. Fast även om jag hade gjort det så hade jag inte fått på mig dom nu eftersom mina fötter blev 1 storlek större under graviditeten. ;)

Tråkig dag..

publicerat i Foto/Bild;
Idag verkligen vräker det ner regn här i Ovansjö. Jättetrist eftersom vi hade så fint väder igår.
Då låg jag och solade och badade nere vid forsen och riktigt tankade A och D vitaminer. Så härligt..
Hörde från Lollo på Mini Fashion igår också att Menta är parad 2 gånger med hängning! Jippii! Så spännande =)..
Hon stannar där tills på Söndag då vi möts upp i Ransäter på en utställning som båda ska på.
Sedan börjar allvaret igen. På måndag är min semester över. Ska faktiskt bli jättekul att börja jobba igen och få komma ifatt sig lite. Det har så klart vräkt in nya höst kläder på dom här två veckorna som vi varit borta.. Så nu har jag att göra. Fota och lägga in på webshopen samt hänga om och fixa i butiken..

Fler bilder på huset..

publicerat i Foto/Bild;
Här kommer lite fler bilder på huset så som det ser ut nu. Jag tog dom i fredags när jag hade målat klart nedervåningen. Sedan städade jag iordning och tog bilen och åkte ner till Ovansjö. Menta fick följa med också eftersom hon börjat löpa och ska paras till veckan som kommer.
Jag har hittat en jättefin hane från Mini fashion som jag tror kommer komplettera henne fint. Harry heter han och är svensk, norsk, dansk och finsk utställningschampion.
Menta har verkligen utvecklats till det bättre sedan hon flyttade till sin foderfamilj. Hon är mycket mer social och gillar att träffa nya människor och hundar för det mesta. Däremot gillar hon inte att stå på bordet på hundutställning eftersom hon blev skrämd som valp. Hoppas verkligen den rädslan försvinner på henne för då kommer det garanterat gå mycket bättre. Men det är ju inte alla hundar som gillar utställningar så är det ju bara..
Men en friskare och mer enegirik hund får man leta efter. Lillmatte tränar aguility med henne vilket hon älskar =).

Trappan ner till parkeringen ska Johan bygga i September när det lugnat sig lite på jobbet..

Väggen till vardagsrummet är borta och takhöjd upp till nock..

Kök från Kvik, äntligen monterat efter en hel del strul från leverantör...
Dock saknas undre listen..

På köksväggen blir det Marockanskt kakel (som den lilla plattan som står på bänkskivan till vänster) sedan kommer en rostfri fläktkåpa samt 4 öppna hyllplan på båda sidor om fläkten.

Canapén är på plats. Här ska vi beställa ett vitt eller svart smidesräcke till trappen också..

Hallen är inte alls klar än, ska in ett par garderober, en gammal fin byrå, spegel samt några hyllplan.

Till skobänken ska jag sy en dyna i fuskfårpäls. Sedan kuddar till det.

Idag har jag och Melwin varit ute och fiskat i ljungan. Vi fick 3 rejäla aborrar på kastspö.
Melwin rodde båten och fixade det galant..
Det har ösregnat hela dagen och det är ju då dom nappar som bäst sägs det. ;)

Fixar dagar..

publicerat i Foto/Bild;

Jag är nu tillbaks i Åre för att fixa iordning hemma så vi kan flytta in igen.. Melwin och hundarna är kvar i Ovansjö hos mamma och pappa, men imorgon åker jag nog ner och hämtar hem dom.. Ska bli så himla skönt att få flytta in när allt är klart. Idag har jag och Johan målat väggarna i hallen på nedervåningen samt tapetserat en fondvägg i hallen. Jag har även satt upp väv som jag ska måla imorgon i innerhallen, fick dessutom ett ryck att jag skulle måla sängen och soffbordet vita så nu är det också gjort. Här går det undan vill jag lova..
Helt slut i kroppen, avslutade vi dagens slit med en riktigt god middag på Liten krog. Jag åt gratinerade havskräftor till förrätt, kyckling till varmrätt och en jättefin choklad kaka till efterrätt. Mums..
Här kommer en bild på tapetväggen i hallen.. Ska visa mer bilder sen när allt annat är färdigt.. Tycker inte om att visa halvfärdiga projekt.

Tapeten kommer från Intrade Pip collection.

Detta är min tredje semestervecka, men det är ju inte mycket till semester om man säger så.. Jag har iallafall haft en och en halvvecka i ovansjö samt på tjörn.
Jag har varit i butiken säkert 5 timmar varje kväll och kom precis hem nu och klockan är snart halv ett.. Igår startade vi rean i butiken så jag hjälpte tjejerna som sommarjobbar att göra iordning inför rean. Sedan kom det 10 kartonger med höst och vinterkläder från Molo. Helt sjukt att dom skickar vinteroveraller mitt i sommaren..
Nä, ska man ha semester så får man nog åka iväg på annan ort. Men det funkar ju inte nu när vi har så mycket att fixa med hemma.
Nu får jag nog gå och lägga mig istället för att sitta och muttra... Sover nog hyfsatt inatt.. ;))

Melwin 7år!

publicerat i Foto/Bild;
I Lördags fyllde min älskade son Melwin 7år. Det firade vi med kalas och såklart massa fina presenter.
Han hade önskat sig fotbollsmål, fotbollsskor och fotbollsstrumpor. Så fort paketen öppnades så åkte kläderna och skorna på och sedan körde vi match efter match. Han har blivit så intresserad av fotboll. Jättekul!
Han fick också jättefina presenter och gratulationer av både släkt och vänner, ni är så gulliga som kommer ihåg hans födelsedag mitt i semestertider..
Igår kom Melwins bästis Love och hans familj hit och firade Melle. Vi hade jättetrevligt och grillade. Love stannar här tills imorgon och båda killarna har så roligt ihop =). Dom har kört fyrhjuling i säkert 3 timmar idag..
Jag och Melwin var även över till Sundsvall i veckan och hälsade på Sofia som har sommarställe i Sundsvalls skärgård. Det va helt magiskt vackert där och vi badade, åt gott och hade en jättemysig dag.
Imorgon sticker jag upp till Åre några dagar för att hjälpa Johan att fixa iordning hemma. Nu ska det bara röjas, möbleras och målas lite här och var så kan vi flytta in sedan. Ska bli så himla skönt..
Köket är nästan klart också, ska bara kopplas in vatten och el först.











Kalle Bir valp!!

publicerat i Foto/Bild;
Måste bara lägga in en bild på Teuqilas lille valp Kalle som nu bor hos Little Tims kennel i Brunflo.
Han blev Bir valp på sin utställningsdebut i helgen och jag är bara sååå stolt!!.
Jättefin kritik fick han också. Är så glad att han fick komma till en sån fin familj.
Lille Luigi den andra brorsan som numer heter Melvin har också utvecklats till en helt underbar liten kille, hörde från hans matte att han hade ställt en älg för några dagar sedan, och detta är sant!.. Det ni..
Tänka att alla 4 valpar i kullen har blivit så stora..

Dreampaws My Little star "Kalle" ägs av Little Tims kennel i Brunflo..

Lite bilder!

publicerat i Foto/Bild;
Nu är vi tillbaks i Ovansjö efter en super semester på Tjörn hos Johans föräldrar.. Gud så bortskämd man blir hemma hos Gull-Britt och Tord =). Så mycket god mat och trevligt sällskap..
Jag Melwin och Nisse åkte till Lökeberg i Söndags för att träffa Amelie som förresten har fått världens sötaste lilla Savannah nu. Hon kom i Måndags kväll, så vi hann inte träffa henne innan vi åkte upp igen. Men det ska bli så spännande nästa gång vi kommer ner.. Gulligaste bebisen i stan!!
I Måndags träffade jag Mirjam och vi åkte till Freeport samt kungsmässan för en shopping tur. Supermysigt och så roligt att få shoppa loss lite när man äntligen får tillfälle.. God lunch och glass fick det bli i den tropiska värmen =).
Här kommer lite bilder från veckan som gått.

Snyggaste friggeboden... Tänk om vi kunde ha en sån här i Åre...




Fotbolls match/dusch med farfar..

Bowser bus..

På väg ut för att bada och sola..


Melwin fick napp - en näbbgädda =)

Melody i Ovansjö vid forsen..

Jag och valpisarna snart 6 månader..



Holiday!

publicerat i Foto/Bild;

Tänk om man kunde ha semester jämt och bara få göra alla roliga saker som man älskar.. Undra om man någonsin skulle tröttna på det? Nej, det tror jag inte..
Nu är jag, Melwin och Nisse på Tjörn. Jag och Melle bor i Farmor och farfars nya gästhus som är så j-kla snyggt så man skulle kunna bo där permanent. 15kvm känns som 30 och med en underbar utsikt över vackra klippor och hav..
Igår var jag och Sasha med våra hundar i tvååker/Varberg på hundutställning. Vi hade en härlig dag med gott väder och fina resultat. Det är så kul att åka ihop med en kompis som också ställer ut och har samma intressen, hoppas vi ses snart igen vännen!!

Idag har vi varit ute med Tords båt och badat och solat. Helt underbart med salta bad, finns inget bättre än det.
Tro det eller ej men det var 21 grader i vattnet.. Melwin fiskade och fick en horngädda, lilla gubben blev så stolt.

Imorgon åker vi ut till Lökeberg för att träffa Amelie som ska ha bebis nästan precis när som helst.. Ska bli så kul att få träffa henne och se fina magen.

Nu blir det att sova, är sjukt trött.. Bowser och Melody ser så gulliga ut , dom har lagt sig i Melwins klädväska och tänker nog sova där inatt. Tycker säkert det är en rätt mysig säng som luktar lillhusse också..

Kolla in den här gamla Dängan!!

publicerat i Foto/Bild;

Den här spelades sönder hemma hos mig för kanske 15år sedan? Fast den är nästan lika bra nu som då =)

Och här en Thai Reggea låt som jag hörde på P3 igår när Petter va gäst i programmet. Har hört den i Thailand innan också men inte vetat vad den heter, här kommer den:

Skön dag!

publicerat i Foto/Bild;
Igår åkte jag ner till Ovansjö och hem till Mamma Pappa Nisse och Melwin som redan varit där i en vecka.
Underbart skönt att äntligen få lite ledigt från jobb och husrenovering. Förresten så målade jag klart huset hemma igår innan jag stack. Det blev jättefint. Bild kommer här =)

Tog bilden med "Ifånen" så det är ju inte toppkvalitet direkt..

Idag har jag och Melle badat i forsen. Helt underbart skönt, säkert 19 kanske 20 grader i vattnet.
Vi har kört fyrhjuling, eller rättare sagt så har Melle gjort det och jag har legat i hängmattan och tittat på ;).
Till middag lagade jag grekiska fetaostbiffar som är så himlans gott. Åt det första gången hemma hos Pa och Pan och har sedan dess lagat det mellan varven. Har inte kvar grundreceptet men ett liknande recept som jag använde idag kommer här.


Grekiska biffar med fetaost

För 4-6 biffar personer.

Goda köttfärsbiffar med smak av Grekland.

Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: tezzie
 

Ingredienser

500 gram nötfärs, (funkar minst lika bra med lammfärs om man hellre gillar det)
1 knippe färsk persilja, (jag bytte ut detta mot färsk timjan)
150 gram fetaost
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
1 ägg

Gör så här

Finhacka persiljan och riv vitlöken.
Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan)!
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna. Efterstek i ugn i ca 225 grader på ugnfast fat ca 15-20 min, eller tills de är helt genomstekta!

Servera med en god sallad och hemgjord tzatziki

Jag grillade biffarna ute på grillen istället och det blev supergott!,
Sedan hade jag köpt kärnfria Dadlar som jag rullade in i Bacon och grillade, (fick detta hemma hos Cissi i veckan, supergott!)
Sallad med tomat, rödlök, jordgubbar, rädisor, salladsblad, äpple och gurka. Till det en vinegrette.

Hemmagjord Tsatsiki och grillad Halloumi ost samt en potatiscremé på färskpotatis som jag mosade och blandade med färsk dill, Charlottenlök, citronsaft salt och peppar. Mums..
Till efterrätt skulle det bli Äpplepaj med vaniljsås, men så hade mamma slut på mjölet. Ja här bakas det inte varje dag som ni förstår!!.. Får bli imorgon istället när jag har handlat.
Hej Hopp!!

SOL :)

publicerat i Foto/Bild;

Tänk vad mycket lättare livet blir när solen och värmen kommer =). Igår gick jag Helena och Linda Wasell till Dahlboms, Vi satt ute och drack Rosé och hade supermysigt. Fick träffa hennes söta lilla dotter Nellie också som fyllde två veckor igår.
Idag har vi strålande sol och säkert 25 grader, äntligen säger jag bara!! Jag har målat hemma hela förmiddagen och snart ska jag Cissi och barnen gå ut och käka middag.
Fotade dogsen i förmiddags på trappan i solen..