Nu Snöstorm men snart sol och bad..

publicerat i Foto/Bild;
Igår hade vi nog vinterns hitills värsta snöstorm här i Åre.
Det snöade och blåste konstant hela dagen och hela natten. Imorse när jag kom till jobbet så var det snö upp till halva dörren och skottningen tog nästan 2 timmar.. Pust.. Men vi ska inte klaga för snön behövs här i Åre! 
Jag och Johan va ute på bar och mat runda igårkväll och hade supermysigt. Johans mamma Gull-Britt har varit hos oss i veckan och igår var hon hemma med Melle så vi kunde gå ut.
Vi va först på vinbaren sedan gick vi tillsammans med 8 andra killar och krögare vidare till deras respektive ställen. Mycket god mat och dryck blev det.. Supertrevligt med alla killar och lilla jag..

Ikväll har jag Melle, Gull-Britt och Nisse varit på Dahlboms och ätit god middag tillsammans med Soffan och barnen. Tur att jag har henne och att det blev så härligt att våra barn blev dom allra bästa kompisarna också.. Fina Sofia vid blomsterkylen på Kaktus!


Denna vecka blir intensiv och förhoppningsvis jätteskoj också! Vi åker nämligen till Köpenhamn på torsdag på inköp och kommer hem på söndag. Sedan bär det av till varmare breddgrader nämligen Gran Canaria i en vecka för att fira pappsen som fyller 60 år.
Åh vad jag längtar!! Ska njuta och tänka på dessa bilder när jag ligger i solstolen där nere..

Snöstorm både här och..

Vid vår lilla butik på torget..

Hjälp ta mig härifrån.. Haha

Tipps på ett grymt gott vitt vin kommer här, för den som känner för mysiga hemmakvällar i dessa vintertider..



Söt sötare sötast..

publicerat i Foto/Bild;
Hittade den här superfina onepiece liknande Kigurumi dräkten. Så söt och precis i min smak, vilken är finast? My Melody eller Hello Kitty svart eller rosa?
Kanske jag kan unna mig en sådan för 659kr om jag klarar att inte handla något annat än mat och sånt som jag måste fram tills nästa lön.. Ja, vilket bra deal =)
Kolla in fler modeller här! Perfekta att mysa i framför tv:n.



Nu är det dags!!

publicerat i Foto/Bild;
Nu har jag bestämt mig.. Dags för mig att förvandlas till en mindre slösaktig och mer penga sparande människa.. Tror knappt någon som känner mig vet hur mycket jag lägger i månaden på diverse materiella ting, dom flesta vet att det är mycket men kanske inte riktigt hur mycket..
Har insett att det inte går att handla som jag gjort innan eftersom vi har ett relativt dyrt boende och jag inte har möjlighet att jobba extra som jag gjorde tidigare i Göteborg när tappen fanns. Det är ju inte det minsta kul att leva på minimum dagarna innan lön och kanske inte ha råd att åka på semester eftersom alla pengar gått till helt onödiga saker som kläder och annat som bara glöms bort efter en vecka eller två.
Nej nu jäklar!! Första steget blir att fylla i en kostnads uppföljning som jag fått av mina duktiga svärföräldrar. Där ska allt som handlas oavsett vad fyllas i. Så det blir till att spara alla kvitton och sätta sig en gång i veckan.
Sedan måste jag lära mig att tänka en gång extra och inte förhasta mig när jag ser något jag vill ha. Min utmaning blir att gå hem tomhänt och sedan känna efter om det verkligen behövs och isådana fall så får jag väl gå tillbaks och handla, men oftast tror jag det bara är där, i just det ögonblicket i affären som jag har det störtsa suget..
Uppföljning kommer.. Jag lovar!
Det sista jag köpte nu innan mitt nya sparande var nog det som jag kommer längta tills mest under hela året och det är 2 Take That biljetter till Köpenhamn den 15/7. Jag visste att jag skulle gå på någon utav deras konserter nu när Robbie är tillbaks och det kanske är deras sista gemensamma tour. För det är ju en självklarhet när man är ett utav deras stösta fan genom tiderna och haft hela rummet fullt med planscher och stått och skrikit som 13 åring på flera av deras konserter..
Ska bli grymt kul och det är inget jag hade dragit in på även nu när jag blivit den sparande Helene så det så, för det är faktiskt en upplevelse och inte en onödig sak!!

Fuck Kräksjukan..

publicerat i Foto/Bild;
Speciellt när man tredje gången på rad får det dagen innan man ska resa 90mil..
Igår kväll var det min tur och fram tills runt fyra imorse mådde jag rent ut sagt skit, men eftersom vi hade bestämt vi skulle åka imorse så va det ju bara att ge sig av. Som tur var fick vi tag på ett hotellrum i Mora så jag slapp köra alla 90milen idag. Nu är vi här och jag är rätt seg kan jag säga men har iallafall fått i mig lite mat.
Förra året fick jag kräksjukan dagen innan vi skulle flyga till köpenhamn på inköp och året innan dess fick jag den på natttåget upp till Åre.. Fysjutton!!
Nu saknar jag Melwin och Johan jättemycket också, vill bara hem..
Men jag och Nisse har det ändå rätt trevligt här i Mora, vi kikar på Handbollen och snart kommer solsidan som kanske gör mig på bättre humör.

Mammas älskling..

Skön vecka!

publicerat i Foto/Bild;
Imorgon åker vi hem till Åre igen efter en skön vecka i Göteborg. Våren är redan på gång härnere och man känner hur solen värmer. Känns inte jätteskoj att åka till snö och halka igen, hoppas bara det är slut på den där rejäla kylan som varit tidigare i vinter.
Idag har jag och Johans mamma varit på stan och shoppat. Snälla farmor shoppade både vår skor och fina jeans till Melwin på Sara. Och jag fick en jättefin morgonrock i velour. Tack Gull-Britt :)

Teuqila är parad 4 gånger så nu är det bara att vänta in dräktighetstecken.. Så spännande!!

På besök i Göteborg!!

publicerat i Foto/Bild;
Då va man hemma i Götet i några dagar. Alltid lika trevligt att få komma ner och umgås med släkt och vänner :).
Den stora anledningen till att vi åkte ner va ju såklart att Teuqila skulle paras.
Hittills har det blivit 2 parningar med häng vilket känns så skönt när man åkt så långt.. Nu hoppas jag att det blir ett par till innan vi åker hem.
Ikväll har jag och Nisse varit på Åby travbana. Vi hade jättetrevligt och jag vann ca 2000kr. Grymt skönt! Då kanske man kan ta sig hem sen också ;).. Mycket tur men säkert också lite skicklighet. Jag har ju trotts allt vuxit upp med Nisses travlektioner och varit med på Åby så länge jag kan minnas. Extra mycket när vi hade egen häst.

Hipp Hipp Hurra Vi blir 1 år idag!!

publicerat i Foto/Bild;
Idag fyller min första kull 1 år..
e:Klintkärrs Americankiller
u:SUCH Ginkgo's White Whisper
Vi skickar stora grattis kramar till hela kullen och här kommer lite bilder på deras utveckling =)
Först ut Melody och Bowser som fick stanna kvar hemma, våra små solstrålar som vi älskar såå mycket!!

Dreampaws Milkyway "Bowser"




3xBIR, 1xBIM och 1xBIS 2 Valp Hann det bli i somras!



Stora killen!




Dreampaws My Melody "Melody"




2XBIR & 1XBIM Valp i Sommras..


Socker pullan idag!



Nu kommer ett par valp bilder på Kalle och Melvin som dom andra två sötnosarna heter..

Först ut Dreampaws My Little Star "Kalle" Grattis fina killen..




Sedan Världens gladaste lille charmknutte.. Hipp Hipp Hurra på din dag =).
Dreampaws Melwin "Melvin"




Teuqilas snygga fästman!

publicerat i Foto/Bild;
Här är Teuqilas nya kille Bagera. Ska bli spännande att få se om dom fattar tycke om varandra, men det tror jag nog =). Bagera som i stamtavlan heter Gosegubbar sleipner, är en mycket fin hane som utöver fina utställningsresultat och ett bra psyke, har varit i Italien hos Misty Meadows som är en utav världens mest framgångsrika chihuahua kennlar.. Dom tyckte om honom och lånade honom till sin avel vilket är extra roligt.



Magiskt..

publicerat i Foto/Bild;
Se här så vackert det var ovanför molntäcket idag.. Vi stack upp och åkte ett par åk med Melwin efter skolan och åt sedan lunch på timmerstugan. Man är lagom bortskämd när man har det här som granne..

Uttråkad och trött..

publicerat i Foto/Bild;
Har jobbat järnet idag från kl 9 tills nu med kanske 1 timmes rast.. Vi fick 11 lådor från Molo i går så det var ju bara att sätta igång för mig med uppdatering på webshopen.. Vet inte hur andra webshops innehavare hinner få ut sina produkter så jäklans fort för dom brukar oftast ligga inne redan innan vi hunnit få upp följesedeln.. Ja ja dom jobbar väl som tokar och sitter säkert några stycken också.. Än så länge så är det jag ensam som sköter all uppdatering och inläggning av nya produkter.. Så varje gång det dimper ner en sån här jättelevernas så får jag lite smått ångest och ont i magen för jag vet att jag har ett jättejobb framför mig. Sen känner man sig lite tidspressad också eftersom man vill få upp allt på shopen så fort som möjligt innan kunderna redan hunnit handla färdigt hos någon annan..
Nu har jag iallafall kommit 1/4 del på vägen... puuust...

Vi rear bara på webben och inte i butiken eftersom vi har vår högsäsong nu.. Fast stammisarna och våra vänner här i Åre får ju såklart samma rabatt som på webben..

Äntligen..

publicerat i Foto/Bild;
Nu äntligen har lilla Teuqila börjat löpa. Så skönt att det blev nu eftersom vi sticker på semester i början på februari. På tisdag åker jag och Nisse ner till Göteborg och lämnar henne hos Nina som har Bagera. Sedan bor vi hos Tord och Gull-Britt och åker upp igen på söndag om allt går som planerat. Nu är det bara att hoppas på att allt går vägen. Den här gången är jag mer förväntansfull än någonsin eftersom jag tror och hoppas det kommer bli riktigt fina valpar..

T:s puppisar förra gången.. Världens bästa mamma utan tvivel..

Underbar skiddag!

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi varit ute och åkt skidor hela familjen.. Helt underbart väder och lagom kallt, så vackert.
Nu är vi hemma och ska bara ta det lugnt för i morgon börjar skolan och allvaret igen efter ett långt och skönt jullov..

Photoshots..

publicerat i Foto/Bild;
Tog lite bilder på Luna som vi lånade hem i eftermiddag, efter att vi varit hos veterinären och tagit första Rabies sprutan på henne. Hon är 3,5 månader nu och så söt så man vill äta upp henne.. Fick lite bilder på dom andra dogsen också. Jag köpte ett nytt stativ på Expert i Östersund för 699kr, det kom väl till användning..







Mmm det är gott med godis..


Nu är jag trött..

Måste bara sova lite..


Hela gänget förutom Menta..

Puss på dig sötis..

Önskedröm

publicerat i Foto/Bild;
Det här objektivet skulle jag så himlans gärna vilja ha.. Det ska vara riktigt bra både till porträtt och annat.
Sigma 85mm f/1,4 heter det. Du kan få till ett helt otroligt fint och kort skärpedjup med en bländare på endast 1,4. Motljusskydd ingår också. Det jag köpte senast var ett budget alternativ som kostade 950kr med bländare 1,8 och det funkar riktigt bra, men då kan man tänka sig vad man får med det här för 8900kr.. GRYMT BRA bilder helt enkelt..
Det är nog bara att börja spara, för är det något jag har som hobby förutom hundarna så är det fotografering och det är en hel värld som jag har att utforska och lära mig när det gäller att ta fina bilder.

Just nu sitter jag i soffan med en helt galen Teuqila, hon är för tillfället lagd åt det kvinnliga hållet och ska hela tiden hålla på och fria till stackars Melody som inte fattar någonting.. Hoppas att hon kommer i löp snart så jag kan åka ner till snygga Bagera och para henne. Men det är nog snart dax så som hon beter sig..

En sån här måste Nisse ha!

publicerat i Foto/Bild;
Nu har jag hittat det ultimata fordonet till Nisse!. Låt mig presentera elopeden. Tänk så smidigt för Nisse att kunna ta sig vart han vill här i Åre. Han kan åka in till byn och handla, man kan till och med köra in den i affärer och restauranger och parkera den när det är snöstorm ute till exempel. Den är eldriven med en stark och bra motor.
Den här måste han bara ha.. Ska försöka se om inte mamma, pappa jag och Johan kan skramla ihop en sån till världens bästa Nisse. Han fyller ju faktiskt 83 år om ett par veckor. Jag förstår honom att han som är van att ta sig dit han vill med bil känner sig lite inlåst när han måste åka med oss eller ta taxi så fort han ska någonstans. Han går ju ganska ofta också, men det funkar ju kanske inte om det är över 15 minus som det är ganska ofta här i Åre.

Nisse blir coolaste gamlingen i byn!!

Trött och sliten..

publicerat i Foto/Bild;
Idag är man kanske inte världens piggaste.. Helgen har varit intensiv och mycket rolig. Vi har haft mamma, pappa Hans och Janne här över nyår. Det har varit jättetrevligt och idag så fyller Johan 32 år. Imorse firade vi honom med kaffe på sängen och sedan tog vi lunch och afterski på timmerstugan, som kör Åres bästa afterski varje söndag. Jag och Melwin stannade i ett par timmar sedan åkte vi hem och Johan blev kvar med ett helt gäng kompisar..
Både jag och Johan har jobbat hela nyår så man är ju lite sliten, fast idag har jag varit ledig.

Mammas älskling skålar in det nya året!

Vi sköt lite raketer, men sen firade vi upp en risballong och då får man önska sig något. Jag och Melwin önskade att alla vi känner och vi i familjen skulle få vara friska och må bra. Sen skickade vi en extra tanke till Mae Ning i Thailand att vi tänker på henne..

Några av dom glada nyårsfirarna. Tyvärr så var inte pappa Johan med eftersom han jobbade hela kvällen och natten. Fast vi träffade honom tidigare då vi åt god nyårsmiddag på restaurangen.