Ledig dag..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har jag varit med Gang hos veterinären i Östersund för Patella undersökning. Han nollades på båda knän viket kändes underbart skönt. Jag hade ju känt på honom när jag hämtade honom så jag visste ju att han inte hade patella luxination, men ändå så är det nervöst att gå och få intyget hos veterinären.
Lilla mamma har åkt hem idag också efter att ha varit hos oss i nästan 2 veckor. Det är så tomt utan henne, min älskade mamma. Hon har verkligen varit en ängel som ställt upp och passat Teuqila och lilla valpen och dom andra hundarna, när jag har varit tvungen att jobba.
Nu är Johan och Melwin på fotbollsträning, Johan har varit i Alperna och åkt skidor några dagar så både jag och Melle blev glada när papps kom hem..

Lilla Poppy äter och växer och mår bara fint. Hon har gått upp rejält nu de sista 2 dagarna, men så är det ju när man har mjölkbaren för sig själv..

Lilla Poppy!

publicerat i Foto/Bild;
1 liten tikvalp blev det, söt som socker. Poppy ska hon heta och väger 130g . Teuqila va så duktig och hade en svår valpning som startade på dag 67 (igår alltså) med 2 valpar som satt fast med armbågar och haka i bäckenet, dessa två är änglar nu och bor i hundhimlen. 
Det är inte alltid en dans på rosor det här med avel, och vi har haft tur innan. Men vi är glada att mor och dotter mår bra och att vi slapp kjejsarsnitt.. 

Stolta föräldrar är: 
e: Gosegubbar Sleipner "Bagera" 
u: SUCH Ginkgo's White Whisper "Teuqila"
I stamtavlan ska hon få heta Dreampaws Relight My Fire efter en Take That låt, jag tyckte det namnet passade fint också på en sån här liten tjej med otrolig livsgnista redan från början.

Vilken Tajming!!

publicerat i Foto/Bild;
Helt otroligt vilken tajming jag ligger inne med.. Kan det bli så att jag slår två flugor i en smäll.. Valpning och skidtävling samt middag med Molos chefer på samma gång?.
Jag ber till gudarna eller dom som bestämmer att Teuqila håller på sig tills imorgon natt istället. Då blir det valpning på dygn 65 från första parningen.
Hur ska det annars gå? Helena jobbar i butiken och jag MÅSTE vara i Björnen imorgon mellan 11-15 och sedan infinna mig på Dahlboms för middag imorgon kväll kl 19.00.
HJÄLP!!

Mamma glad idag på sin födelsedag trotts snöoväder och typ 50cm nysnö.. Dom flesta häruppe är nog jääteglada för det, inte jag för jag vill ha vår och sommar nu på direkten!!

Min tandlösa lilla älskling..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har Melwin och hela Åre skola varit i Järpen på längdskidåknings tävling, fast det är mer som en friluftsdag och inte så mycket inriktat på just tävlingen. Barnen hade jätteroligt och Melle tycker verkligen om att åka längd nu vilket känns jätteskoj!. Han är så fin mitt lilla hjärta när han tappat en framtand :)

 Lite mer bilder som jag tog på killarna förra veckan inför slalom tävlingens annons och affisch material.
Den är nu på torsdag mellan kl 13-15.
Massa fina Molo priser utlovas till alla barn som är med!



Teuqila på dag 62!

publicerat i Foto/Bild;
Inget har hänt än. Nu är hon på dag 62 och vill bara sova mest hela tiden.. Tycker synd om lilla gumman nu, det är inte roligt att vara så där tjock och gå och vänta. Hoppas det händer något nu inatt eller imorgon. Då fyller förresten mammsen år. Min älskade mamma, snällast på jorden. Hon är förresten här denna veckan och hjälper mig. Imorgon bitti ska hon få frukost på sängen och present.

Träning med Japanen..

publicerat i Foto/Bild;
Gang har varit med på jobbet varje dag sen han kom hit, vi har gått till och från jobbet samt att jag har tagit med honom i bilen när jag varit på väg någonstans. Han har helt enkelt fått en rejäl dos med social träning.. På kvällarna har vi tränat lite utställningsträning. Kolla in honom men inte mig ;)..

En ny ängel i himlen..

publicerat i Foto/Bild;
Igår morse dog mina bästa vänner Pa & Pans nära släkting i Thailand.. Mae Ning var oerhört snäll, ödmjuk och familjekär en sån där människa man tycker om från första stund. Hon är en ängel nu och slipper den smärta hon fått lida med länge.. Men hon blev bara 58 år. Det är för tidigt och livet är ibland mycket orättvist. Jag har träffat Mae Ning dels när jag reste med till thailand och bodde hos dom samt när hon kom hit till Sverige.. Jag är så ledsen för deras familj, och hur svårt dom har det nu. Tankarna går till er..

Tänk om man kunde vrida tillbaka tiden hit..

Min nya kille!

publicerat i Foto/Bild;
Här är han nu äntligen.. Min nya kille som rest hela vägen från Japan.. I förrgår flög jag ner till Göteborg för att hämta upp denna tappra lille kille som trotts att ha rest i nästan 2 dygn var otroligt glad och social redan från början.
Han kommer ifrån Kennel Bramver's och heter i stamtavlan Bramver's Gang Star, vi kallar honom Gang. Hans pappa är deras INTUCH Famous och mamma är syster till World Winner Fort.
Om en vecka blir han 1år. Snacka om att jag hade pirr i magen igår när jag stod på flygplatsen och väntade. Allt skulle ju verkligen klaffa rätt. Mr Kadowakis flyg var försenat, men eftersom mitt också blev det tillslut så gjorde det ju inget förutom att jag missade mitt anslutnings flyg i Stockholm och fick vänta 5 timmar på ett annat plan. Där jag dessutom blev sista reserv och med en otrolig tur tillslut kom med. Piloten fick hälsa på Gang och tyckte han var en kille med ett härligt temperament.
Idag har han fått gå en rejäl långpromenad vilket han behövde och på vägen fått stöta på en del läskigheter som han antagligen inte sett tidigare.. Barnvagnar till exempel.. Dom va riktigt läskiga.





Jag är mycket tacksam att ha fått möjlighet att köpa denna fina hane som har en otroligt spännande stamtavla, samt är både sund och har ett fint temperament. Hoppas han kommer bli en fin avelshane. 
Gang har ett perfekt saxbett med rejäla och fina tänder 6 + 6. Stängd fontanell, vad jag kan känna så har han hårda och fasta knäleder (han ska patella undersökas om två veckor), en rejäl benstomme och är muskulös vilket jag tycker är fint på en chihuahua. Han väger 2,8kg och är rätt rejäl, dock mycket muskler ;). Vilket kommer komplettera mina tikar fint då Teuqila tex är av den mindre sorten. Ska bli så spännande när utställnings säsongen drar igång. Som jag längtar!!

Teuqila dag 56.. I röntgad version..

publicerat i Foto/Bild;
Här kommer en bild som jag tog igår när Teuqila röntgades.. Ser ni hur många det är där inne??
3st små bäbisar är det.. Så spännande..
Anledningen till att jag röntgar är just att jag vill vara förberedd på hur många som ska komma. Förra gången hade Teuqila 5 valpar i magen och allt gick jättefint men det kändes lite ovisst att inte veta om alla hade kommit ut eller om det fanns någon kvar där inne..

Tids slöseri..

publicerat i Foto/Bild;

Tycker jag inte om.. Blev rejält irriterad idag när skatteverket för 5:e eller 6:e gången kom till butiken för sin "lilla" kontroll av det nya kassasystemet och svarta lådan. Kontrollen blir aldrig liten utan tar mest både energi och tid av mig som försöker jobba och har lite annat att göra än att hjälpa till att leta upp information som dom borde veta innan dom kommer till oss. Att jag dessutom fick sätta extra tid till att rätta dessa två damer när det visade sig att dem hade fel gjorde ju inte saken bättre..
Kan dessutom inte låta bli att fundera på varför dom alltid är två när dom kommer?? Precis som det inte skulle räcka med en person. Vad kostar då inte det här för oss skattebetalare? Oj, såklart dom måste vara två det är ju synd om dom annars, dom blir ju så ensamma.. Nej usch, blir irriterad bara jag ser dom.
Det värsta av allt är att dom inte är särskilt trevliga heller utan har taggarna utåt innan dom ens hinner in.

Nog om detta!!
Imorgon blir det röntgen för Teuqila. Jag gissar på 3 valpar, ska bli så spännande att se. Nu är det bara ca en vecka kvar tills det är dax. Kan inte låta bli att nojja mig inför valpningen.. Det är tredje gången och dom andra två valpningarna har gått så himla fint.. Hoppas denna också gör det.
Jag är så glad för det är så många som visat intresse i att köpa valp i denna kullen, bla flera andra uppfödare i sverige och utomlands. Jättekul!!

Vackra blommor!

publicerat i Foto/Bild;
Titta så fina blommor jag fick av Sofia i Torsdags.. Hon är så snäll hon.. Det är bla körsbärs blommor som kommer på kvistarna, vita sådana.. Jag som ÄLSKAR Japanska körsbärsblommor!!
På tal om Japan så hoppas jag med hela mitt hjärta att det inte blir några fler incidenter med deras kärnkrafts verk samt efterskalv.. Det är så fruktansvärt det som har hänt, stackars alla människor som lever i denna ovisshet och missär.. Vi har det allt bra här i trygga Sverige.
Igår åkte Johans mamma Gull-Britt hem efter att ha varit hos oss sedan i torsdags. Vi har haft tur med vädret och sol varje dag. Skidåkning och sol på terrassen. Underbart!!
Idag har jag jobbat hemmifrån och har knappt varit utanför dörren, men imorgon ska jag jobba i butiken. Sedan på onsdag åker vi till Östersund med Teuqila och gör röntgen för att se hur många valpar det är där inne. På torsdag blir det en mycket spännande dag för min del.. Återkommer mer om det senare :)
Choklad med grädde och Marsmallows.. Mmmmums..
Sovkammarlook hela dan.. Hjälp..
Fast glad ändå! Men nu måste jag fixa håret..

Molo Super Slalom!

publicerat i Foto/Bild;
Den 24:e Mars ska vi tillsammans med Molo köra en Slalomtävling i Björnen för barn upp till 12år.
Massa fina priser och en kul dag i backen utlovas!!
Klockan 13.00-15.00 i Vargen backen. Föranmälan 12-13..

Heja Kusin Mattias..

publicerat i Foto/Bild;
Ikväll har vi varit på byn och hejat på min kusin Mattias som tävlar i vinterrallyt som startade nu ikväll. Pappa och farbror Mats körde inte själva denna gång utan hjälpte Mattias med service istället. Jätteskoj att dom hade annordnat starten mitt på torget med speaker och massa publik. För dom som inte vet är min pappa och hans bröder motor tokiga och både pappsen, farbror mats och farbror olof har haft stora framgångar genom åren. Fast Olof har tävlat i Enduro. Nu är hans son Sebastian (min kusin) en av landets främsta i enduro, och Mattias som kör Rally en lovande förare som tillsammans med sin kartläsare är ett av landets yngsta Rally team. Pappa kör fortfarande men inte lika ofta som förr då det blev mer eller mindre varje helg.. Ungefär som jag håller på med mina hundutställningar nu då. ;)

Slalomläger..

publicerat i Foto/Bild;
Melwin har haft slalomläger nu i 3 dagar. Han har börjat få till svängarna mellan portarna riktigt bra nu, och han tycker det är jätteskoj! Lilla gubben..

Goa glada Mellis!

publicerat i Foto/Bild;
Titta på fina Melvin. En av valparna ur Teuqilas förra kull. Han är nog den gladaste lilla Chihuahua jag vet förutom sin mamma då som är precis lika glad :) Han har världens bästa matte och husse och bor här i Åre.

Fina lille Kalle!!

publicerat i Foto/Bild;
Titta så fin Kalle har blivit, en av hanarna i Teuqilas förra kull. Alltså helbror till Melody och Bowser. När han bodde hos oss hette han Mario och i stamtavlan heter han Dreampaws My Little Star. Här är han plastpappa åt fyra underbara små valpar hos kennel Little Tims där han bor.




Bonusbild på Knubbsälen Teuqila på dag 47..

Fina lille Kalle!!

publicerat i Foto/Bild;
Titta så fin Kalle har blivit, en av hanarna i Teuqilas förra kull. Alltså helbror till Melody och Bowser. När han bodde hos oss hette han Mario och i stamtavlan heter han Dreampaws My Little Star. Här är han plastpappa åt fyra underbara små valpar hos kennel Little Tims där han bor.




Bonusbild på Knubbsälen Teuqila på dag 47..

Ipad 2

publicerat i Foto/Bild;
Gött att man väntade med att köpa den första Ipaden nu när 2:an snart kommer. Den är mindre,  snabbare, lättare och snyggare!! Vill ha med stort H..
Kanske jag kan spara till den här.? Isådanafall ska jag ha ett sånt där fint rosa fodral till!!

Finbesök från Götet!

publicerat i Foto/Bild;

Denna vecka har Jeanette och hennes kille Claes varit uppe och hälsat på. Vi har hunnit åka skidor en dag i solen och 1 dag i storm.. Den sistnämnda va inte helt kul, när vinden var så stark så den drog mig och Jeanette före liften.. Haha vilken syn för den som såg..
Jag kunde inte vara ledig mer än 2 dagar eftersom Helena åkte till Stockholm idag. Så nu blir det 6 dagar på raken i butiken. I förrgår åt vi middag på Supper och igår gick vi på afterski och senare på kvällen på Dahlboms.
Härliga dagar men nu börjar allvaret igen..

Så här glada var vi första dagen när vi hade strålande sol i backen!