Gang & Luna

publicerat i Foto/Bild;
Fick ett par finfina bilder av Erin som fotade i går i Vallentuna..
Gang när han vann sin klass!

Jag och Luna..

Kommer lägga in fler fina bilder som duktiga Kim har tagit, men det fixar jag nog imorgon.. Mycket hundbilder blir det.. ;P

Resan till Uppsala

publicerat i Foto/Bild;
Kom hem sent igår efter ännu en utställningshelg. Denna gången i Vallentuna och Österbybruk. Vi bodde på ett Vandrarhem/hotell i Uppsala. Kan säga att jag nog inte vill bo på fler vandrarhem om dom ska se ut som detta.. Inte alls speciellt trevligt faktiskt.
Hur som helst hade vi en kul helg och kom hem med fina resultat på båda hundarna. Luna blev BIR valp igår och har nu 3 BIR och 2 BIM i sitt bagage med totalt 6 utställningar. Gang vann klassen igår men fick inget CK av den otroligt snåla domaren. Hon tyckte han va superfin på bordet och det enda hon påpekade va att han stod något utåtvinklad med framtassarna, men det va så lite så det skulle inte ens antecknas sa hon. Sedan var det därför han inte fick sitt CK, det tyckte jag va lite löjligt faktiskt.. Man måste ju se det stora hela.. Av alla hanar så fick bara 3 st ck.
Melwin och Kim tävlade i barn med hund och det va så roligt att se hur duktiga dom var båda två. Melle vann och Kim kom tvåa. Jättefina priser fick dom också!!.



Melwin i barn med hund..



Kim i sin klass..



Kan man bli mycket sötare?

publicerat i Foto/Bild;
Alltså nu menar jag Poppy, för jag själv ser verkligen hemsk ut på den här bilden.. Haha.. Men se så söt hon är. Hon gillar att mysa innanför tröjan, som dom flesta av mina tidigare valpar gjort. Det är likson varmt och tryggt därinne.. Chihuahuaor är ju faktiskt väldigt keliga och älskar att ligga i famnen eller krypa upp och mysa jämte matte eller husse.. Är så frusen av mig så jag älskar när hundarna värmer mig i tv soffan om kvällarna.

Idag fick Poppy åka bil för första gången och det gick galant. Hon va mest nyfiken och satt i min famn innanför tröjan och tittade och pussades emellanåt.. Denna goa lilla valp, helt underbar är hon!!

Träning ger färdighet, stå fint kan hon bra det med, vad ska detta sluta tro ;P

Nu säger jag godnatt.. Har varit uppe på tok förlänge varenda kväll denna vecka. Så nu ska jag sova ikapp mig lite tänkte jag..

Melwins första Match!

publicerat i Foto/Bild;
Förra veckan spelade Melle sin första fotbollsmatch och snacka om att han var taggad. Idag var vi iväg igen till Järpen och denna gången gjorde Melwins lag ett mål, dom är så duktiga och får jobba hårt då dom andra lagen har spelare som är flera år äldre. Faktiskt lite fuskigt, men så blir det väl på mindre orter där det inte finns så många barn. I Melles lag (allltså Åre) är dom 25st!! Så det blir att byta många gånger i varje match.. :)


Poppy 8 veckor!

publicerat i Foto/Bild;
I söndags blev Poppy 8 veckor. Helt galet hur fort tiden går. Hon är så nyfiken och glad och svansen går i ett hela tiden. Hon älskar att vara ute och busa så här kommer lite bilder från igår.


Bus med mamma Teuqila..








Vet inte om jag sagt det innan, men jag tycker hon har fått det bästa från sina föräldrar.. Hon är jätte lik Teuqila när hon var i samma ålder och hon verkar dessutom ha fått hennes otroligt fina temperament. Sedan tycker jag att jag ser mycket av fina Bagera i henne också. Ska bli mycket spännande att få se hur hon utvecklas..

Kanon Resultat i helgen!

publicerat i Foto/Bild;
Åh jag är så glad över Gang och Luna som skötte sig mer än exemplariskt på utställningarna i Lördags och Söndags. Resultaten blev över förväntan. I Lördags i Luleå blev Luna BIM valp och Gang fick EXC 2 med CK. I söndags blev Luna BIM vlap igen och Gang vann sin Juniorklass med CK och blev Bästa Hane 4 och extra kul va att han vann över den hunden som blev BIR i Lördags. Så skoj!!. Det var ganska tuff konkurrans också då både Lollo på minifashion och Jamie Lynn ställde fina hundar i samma klass.
En riktigt bra start för Gang med andra ord.. Nu kan jag lugna mina nerver lite i alla fall ;)..
Vi hade för övrigt en jättemysig helg jag mamma och Melwin och nu ser jag fram emot nästa helg då vi åker till Stockholm och ställer i Vallentuna och Österbybruk!.
Melwin filmade BH finalen igår, den är lång och lite skakig, men kul om man vill se Gang i ringen. :)

Här kommer lite bilder från Lunas BIR / BIM final


Snygga Chi´s Lovely Sir Orsino med sin matte Marlene blev BIR :)







Och ett par bilder på Gang, vi fick inte till så många bilder på honom då det höll på att krocka med Luna i andra ringen, så det blev lite stressigt..


Ståträning..

publicerat i Foto/Bild;
Måste bara visa upp det här fina kortet på lilla Luna. Hon är så himla duktig och jag tycker hon utvecklats jättefint.. Fast det har jag väl redan sagt, i vilket fall som helst så hoppas jag hon tycker det är skoj i ringen och att hon inte blir för distraherad av alla andra hundar och människor. Tänk om hon kunde stå så här då.. Fast det kan jag väl bara drömma om..


Och så ett par nya bilder på lilla loppan Poppy som blir 8 veckor på söndag.. :)



Schackmästaren Melwin

publicerat i Foto/Bild;

Melwin blev trea i skolans schack mästerskap idag. Bland 50 tävlande från 1:an till 3:an kom Melle på tredje plats.. Så duktig kille! Han fick gå upp på scenen och hämta pris, en guld schackpjäs..

I går morse va jag och Helena ute på en morgonpromenad med dogsen.. Alla utom Teuqila och Poppy va med :)




Imorgon packar vi bilen och drar norrut till Piteå och Luleå, ska bli så spännande i helgen.. Pirrar rejält i magen redan nu..

Poppy 7 veckor..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är lilla Poppy 7 veckor och hon är nog den gladaste lilla valp jag haft i min egen uppfödning hittills förutom lille Mellis då såklart ;), fast han va lite lugnare vid den här åldern och blev mer social när han va runt 9 veckor om jag inte minns fel. Poppy är i alla fall framme hos alla som kommer både hundar och människor och svansen går i ett hela tiden. Men hon har ju och brås på sin mamma.. Teuqila hoppetossa..

Cup Cakes!!

publicerat i Foto/Bild;

Förra veckan bakade jag Cup Cakes och dom blev jättegoda.. Tycker om att baka när jag har tid :), och ännu roligare blir det om bakverken är vackra för ögat.. Mina cupcakes blev inte så fluffiga som jag hade önskat, men fina ändå :)
Receptet hittade jag i Leila Lindholms kokbok "A piece of cake".

Den nya vita Iphonen är min!!

publicerat i Foto/Bild;
Jag har fått den nya vita Iphonen av min älskling Johan. Är så glad, för det är den jag har velat ha hela tiden, men så har den varit försenad i över ett år och har precis släppts på marknaden :) Den är grymt snygg. Nu kan jag inte ha något tjockt färgat skal på utan måste hitta ett tunt genomskinligt, för den är snyggast som den är tycker jag. Min gamla Iphone 4 (den är visserligen bara ett halvår gammal) tar Johan istället, eftersom hans gick sönder.

Min rosa dröm Moppe..

publicerat i Foto/Bild;

Vi är ju i behov av ett extra fordon. Skulle gentligen behöva en till bil vilket hade förenklat det mesta här hemma. Men alla vet ju att det är väldigt dyrt med bilar och att ha en till kanske egentligen inte är värt vad det kostar med skatter, försäkringar och extra mil man kör osv..
Jag har därför blivit väldigt sugen på att införskaffa en 50cc moped som kan ta sig upp för vår branta backe. Gillar den här från Baotian jättemycket. Helst en rosa!

En Baotian Retro ligger på ny runt 10.000kr. Det kan det ju vara värt för att enkelt ta sig till och från jobbet och slippa vara beroende av den som har bilen för dagen.

Tankeställare..

publicerat i Foto/Bild;
Kom på mig själv nu ikväll med att stressig som vanligt höja rösten åt Melwin och klaga på en sak som han inte rådde för.. Stackarn ville inte ha schampo i ögonen när han skulle duscha och då tyckte jag han va krånglig bara för att han ville ha en handduk för ögonen.
Nu pratade jag med honom innan han somnade och frågade om han tyckte att jag tjatade på honom ofta, och ja det tyckte han.. Jag blev jätteledsen, för jag har inte reflekterat över det men när jag tänker efter så har han ju så rätt. Det ska gå så himla fort hela tiden och ofta så tror jag att jag tar honom för äldre än vad han är. Jag fick mig en rejäl tankeställare och lovade honom att bättra mig och han lovade mig att han skulle lyssna bättre så det slipper bli ett evigt tjatande..
Skärpning på mig själv, Melwin är det viktigaste jag har!!

Min goa fina älskling som alltid är lika glad.. Han är värd det bästa :)

Cykel häng..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi varit iväg till Claes Garage och hängt lite och ätit riktigt goda hamburgare som Jonas grillade. Dahlboms stod för maten och så visades det upp en hel del coola Downhill cyklar. Ville man så kunde man få sin cykel fixad också. Synd bara med vädret.. 5 grader, regn och blåst.. Melwin frös så när vi cyklade hem stackarn och jag hade såklart inga extra strumpor i stövlarna så mina fötter va som isbitar när vi kom hem.. Men det va jättemysigt ändå :)
Jag vågar mig nog inte på downhill, men däremot skulle jag inte tacka nej till en sjysst beach cruiser typ en sån här från Nirve..

Gang tränar

publicerat i Foto/Bild;
Har tagit fram utställningsbordet nu och börjat träna utomhus med Gang. Han är jätteduktig och väldigt fokuserad.. :) Nästa helg blir det premiär för honom, då vi åker till Luleå och Piteå. Ska bli så spännande! Men gud så nervös jag är, vet att det blir tuff konkurrens också.. Men men det är ju trotts allt bara en hobby och inget livsviktigt, även fast det känns så just nu.


Snygg blus..

publicerat i Foto/Bild;
Den här fina blusen beställde jag från HM och jag är supernöjd. Den är jättefin och passar snyggt till ett par slitna jeans eller jeansshorts. 249kr kostar den, ett riktigt klipp..

I dig denim

publicerat i Foto/Bild;
I Dig Denim är kanske det just nu mest hippa barnklädesmärket på marknaden. Det bästa av allt är att det är min fina Hanna från Torslanda som är designer och grundare.. Hanna hängde med mig på inköpsresor förr när jag hade min butik i Göteborg och det va så hon började få sina ideér till detta ubercoola märke. Hela kollektionen är i Jeans. Flera olika riktigt sjyssta jeansmodeller i olika tvättar. Nytt för våren är en riktigt snygg jeansjacka som till och med funkar till vuxna i den största storleken 170. Jag och Helena har var sin och sedan har vi sålt till flera andra mammor. Den är så snygg.. Det finns dessutom ett par jeanschinos till vuxen som är grymt snygga.. Kolla in hemsidan här!.



Watch out för I Dig Denim, det kommer bli stort.. Jag lovar!! :)

Underbar dag!

publicerat i Foto/Bild;
I dag har varit en riktigt skön dag. Jag har fått massa uträttat och samtidigt verkligen hunnit vara ute i solen och njuta av det sköna vädret. I förmiddags krattade jag bort löv och torkat gräs över hela trädgården, det va rätt slitigt eftersom vår tomt ändå är ganska stor om man räknar med alla sluttningar och plattåer.. Sedan solade jag ett par timmar, och det va såå skönt. Jag älskar verkligen sol och värme, varför kan vi inte ha det så året runt? (Just det då kommer ju inga skidturister.. Dum jag är ;)). Jag har dessutom hunnit städa hela huset invändigt samt tagit en kvällspromenad med hundarna på runt 2 timmar. Nu ligger jag trött och nöjd i soffan och kollar på tv samtidigt som jag surfar emellanåt.

Vacker utsikt har man nästan överallt i Åre..

Utslagna soldyrkare!
Nu längtar jag efter Melwin och Johan.. Även fast det är skönt att vara hemma själv ett par dagar så finns det inget bättre än när mina två älsklingar är hemma.

Ensam hemma..

publicerat i Foto/Bild;
Jag är ensam hemma i helgen eftersom Melwin och Johan åkt till Göteborg. Melwins lilla söta kusin Sonja ska döpas på söndag. Jag hade så gärna velat åka med, men har ju lilla Poppy och alla andra hundarna här hemma att ta hand om.
Igår gick jag och Erika en långpromenad med hundarna och sedan gick vi till wersens och åt massa god mat och drack gott vin. En helskön kväll!.
Idag har jag jobbat och nu på kvällen blev det grill med strålande solsken.. Så skönt. I morgon ska jag bara ligga på altanen och sola hela dan om det är så här gott.

Två livsnjutare..

Och en till..

Luna 7 Månader..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har jag varit med Luna till veterinären och dragit fyra mjölktänder.. Jag fick vara med och titta under tiden tänderna drogs ut, mest för att jag va nyfiken. Snacka om rejäla tand rötter.. Tänk om det fanns en veterinärskola i närheten, då hade jag börjat plugga direkt.. Så länge jag kan minnas har jag velat bli veterinär, men det har aldrig blivit något med det eftersom jag inte tagit tag i pluggandet och för att jag inte velat flytta till Uppsala där den enda veterinär högskolan i landet finns. Hörde från någon att det skulle finnas en skola i Trondheim, men icke sa nicke, det gör det inte alls..
Här kommer en bild på fina Luna som är 7 månader nu!