Jylpyntat hela dagen lång..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi eller mer detaljerat jag julpyntat hela dagen. Fick i och för sig hjälp med en av de fyra ute slingor som nu sitter runt huset :). Det är så skönt att få upp allt detta eftersom vi har så dåligt med ljus utanför huset. Men nu lyser det upp extra bra i vintermörkret.
Ikväll har jag och Melle haft myskväll själva eftersom Johan är iväg och firar Marty som fyllt 30. Vi har ätit fondue och druckit äppleglögg som jag köpte idag på den nya delikatess butiken i byn.






Valphagen står mitt i emellan köket och vardagsrummet och det är kanske inte så jättevackert i inredning synpunkt.. Så därför inga foton åt det hållet.
Men här kommer ett par kort på Holly och Pop när dom ståtränar. Det börjar gå åt rätt håll nu och dom kan stå still mer än bara en sekund.. Sötnosarna :)


Mys med världens bästa lekkompis..

Och ett par bilder på sötaste lilla Honey <3



Svävar över molnen..

publicerat i Foto/Bild;
Så här högt upp bor vi :) Idag hade vi molntäcket under oss ända fram tills lunch. Riktigt häftigt faktiskt.
Efter en helt magisk vacker höst så kan jag faktiskt erkänna, tro det eller ej att jag välkomnar nederbörd i form av snö. För snart blir det skidtestar helg och säsongen drar igång och vad händer om vi inte har någon snö.. Hjälp..

Ett litet kort på min älskling som är nyklippt och nu ligger och sover så gott här jämte mig. Valparna har nämligen ockuperat hans rum så då får han gosa med mamma och pappa istället..

Nu ska jag också sova. Fast jag blir tokig på mitt vänstra öra som är som en snäcka.. Det susar/piper typ hela tiden och jag hör det extra noga när jag ska sova. Jobbigt med Tinnitus men jag är ju rätt van ändå efter att ha haft det sen 8 år tillbaka. Men eftersom det blivit lite värre på senaste så ska jag gå till läkarn och kolla om dom kan göra något åt det. Jobbigt men jag är van så det går bra ändå :)

Valparna 3 & 6 veckor..

publicerat i Foto/Bild;

Här kommer lite dagsfärska bilder på valparna som nu är 3 respektive 6 veckor gamla. Menta & Melvins valpar blir sötare för varje dag som går och jag är helt kär i dem båda :))

Först ut är Honey & Howard
Pappa är snyggaste Melvin (Helmiäsien Dance Of Sun) som ägs av Marlene på kennel Tiny Tulips :)
Och mamma är min Menta (Kjulamoons silver Sara)

Dreampaws Honeybun "Honey" LH Tik 3 veckor

Men är jag sötast i världen eller??



Sedan Dreampaws Hunky Howard "Howard" KH hane 3v..

Underbar liten kille med en helt underbar färg..



Sen har vi Teuqila och Gangs 2 tjejer som blev 6 veckor idag :)
Mamma Teuqila som är både Svensk och Norsk Champion och Pappa Gang från Kennel Bramver´s i Japan som kom till oss för snart ett år sedan. I sommar har han hunnit få 1 Cert 1 R-Cert 1 R-Cacib och dessutom blivit BIM unghund på Chihuahua rasspecialen i år med runt 100 hundar i samma hårlag.
Dreampaws Happy Holly "Holly" 6v Min älskade lilla isbjörn i miniatyr..





Sist ut har vi sötaste Pop. Dreampaws Pop Mode som är en kopia av sin mamma i samma ålder.. Underbart söt..



11 år tillsammans..

publicerat i Foto/Bild;
I går den 18:e hade jag och älsklingen varit tillsammans i 11 år.. Helt galet hur tiden bara rinner iväg. Men vi har ju trotts det hunnit med en hel del under dessa år. Det allra bästa är ju såklart vår älskade Melwin, han är den bästa gåvan vi någonsin kunnat önska oss.
Ikväll var vi i alla fall ute och åt gott jag Johan Melle och Nisse. Nu blir det mys vid tv.n och i morgon ska vi ha låång sovmorgon :)

Från i sommras.. Vi är ju typ aldrig på bild tillsammans haha..

Melle och lilla Pop..

Och ett par bilder på Holly och pop som är så söta så man vill äta upp dom..


Sen en rätt roligt bild på världens bästa Nisse. Här provar han Melles keps, han som aldrig skulle ta på sig en mössa inte ens om det var -30 grader ute..

Fixat med kennel sidan..

publicerat i Foto/Bild;
Ni som inte varit inne på min Kennels hemsida kan titta in här om ni vill. Jag har uppdaterat den endel och gjort lite ny design..

Bannern är densamma, men har fixat endel annat.. Så NU ska det bli kvälls film!

Myskväll..

publicerat i Foto/Bild;
Jag och Melle har haft myskväll för oss själva ikväll eftersom pappa Johan är i Göteborg på snabbvisit. Melwin hade två kompisar här idag och jag lagade massa pankakor som dom åt och tyckte va jätte gott. Sedan har jag och lilla gubben myst i soffan och nu sover han som en stock. Det är jobbigt att gå i skolan och gå upp med tuppen varje morgon :).
Tänkte jag skulle se en film nu och gotta mig med Cola, chips och godis.. Mmmm det får nog bli något kärleks drama tror jag.

Bild från i sommras.. Undra när snön har tänkt att komma här i Åre. Än så lyser den med sin frånvaro och det är inte vidare kallt heller. Måtte den komma snart så vi får hit alla våra turister.

2 veckor med öppna ögon..

publicerat i Foto/Bild;
Här är några bilder på Menta & Melvins kull som är 2 veckor idag. Nu har dom öppnat ögonen och är så söta.. :)
Först tiken "Honey"



Sedan lillkillen "Howard"



Snabb resa till Stockholm..

publicerat i Foto/Bild;
I söndags eftermiddag flög jag och Helena ner till Stockholm för att göra Molos och Miniatures ytterklädes inköp för nästa vinter. Det var riktigt snygga kläder som vanligt och svårt att inte förköpa sig :)).
Efter att vi hade shoppat Molo så hjälpte vi Micke på Molo att packa ihop hans showroom och sedan åkte vi in till city och åt god 3 rätters på Rolfs kök. Supergod mat som jag varmt kan rekommendera. Vi var inte hemma på hotellet förrän vid ett tiden. Igår morse träffade vi tjejerna på Miniature (things we like) och kollade in deras snygga kläder och efter det så hann vi med ett par timmars shopping innan vi tog en taxi till arlanda och flög hem igen. En mycket effektiv och kul mini resa..
Desto mindre skoj var det i morse när vi vaknade i mörkret av att det var strömavbrott och att vi dessutom var utan vatten.. Jag tände ljus och tänkte att det kunde vara lite mysigt, men så spillde Melle chokladmjölk och coco popps över både tvn och soffan.. Underbart i mörkret när man inte har tillgång till vatten och dessutom är stressad och ska lämna på skolan. Johan tog dessutom bilen till sudsvall idag så jag satt här utan allt kändes det som. Bättre blev det inte av att det hela dagen har kraffsat i väggen i hallen. Så nu har vi besök igen av våra läs oinbjudna gäster husmusen och hans stora tjocka släkt.. Usch det ryser i kroppen när jag tänker på hur fort dom förökar sig.. Men på torsdag kommer anticimex hit så får vi se om det hjälper..

Nu är Teuqilas och Gangs valpar Holly och Pop 5 veckor. Tiden går så fort och dom är precis skogstokiga båda två.. Jätteglada och orädda!
I morgon blir Menta och Melvins kull 2 veckor och dom har precis öppnat sina vackra ögon.. Foton på dom kommer i slutet på veckan :)




Menta & Melvin valparna 1 vecka..

publicerat i Foto/Bild;
Och så kommer då lite bilder på Menta och Melvins valpar som båda växer och mår bra. Dom blir bara sötare för varje dag som går och mamma Menta är så duktig med sina små. Snart så öppnar dom ögonen och jag är supernyfiken på att få se hur dom kommer utvecklas den närmsta tiden :).

Först har vi hanen "Howard" som bir korthårig.. Han har en otroligt spännnde färg för tillfället.



Tiken "Honey" blir Långhårig och är blå med vita strumpor på framtassarna. Hoppas verkligen dom får behålla sina häftiga blå/silver toner :))



Lägger in en bild på snyggaste pappan till kullen Helmiäisen Dance Of Sun som förresten tog sitt tredje CERT och andra CACIB tror jag det var nu i helgen på en internationell utställing i Danmark.


Stora syster Luna som är halvsyster till denna kull med samma mamma..
Som förutom 1 CERT 2 R-CERT redan som 10 mån dessutom blev BIS 1 Junior på stora CC i somras.
Lite skryt, men det är bara för att jag tycker det ska bli så spännande att få följa dessa valpars utveckling. Dom har ju en del vackert att brås på :)

Än har jag inte bestämt riktigt hur det blir med vilken/vilka valpar jag ska sälja men hör av er i tid om intresse finns ur denna kull :)

Nu ska jag snart åka ner och hämta Johan för vi ska gå på föreställning i skolan. Melwin och hans kompisar ska dansa göra volter och annat skoj i sin show. Minitalang kallar dom det, sedan får alla föräldrar rösta och så delas det ut priser :))

Teuqila & Gang valpar 4 veckor!

publicerat i Foto/Bild;
Nu är pluppisarna redan 4 veckor och det är bus på hög nivå. Båda älskar att bita på mattes näsa eller att bråka och klättra på mamma Teuqila.
Här kommer lite bilder på sötnosarna. Jag kan fortfarande inte säga vilken av dom jag tycker bäst om för båda är helt underbara..










Båda valparna verkar vara framåt och orädda vilket känns jättekul, idag när jag hade ute dom för första gången i köket så sprang båda två runt och busade utan att vara det minsta avvaktande i den nya miljön.

Sliten och trött..

publicerat i Foto/Bild;
Kanske är lite väl tråkig just nu, men jag känner mig rejält sliten och trött.. Antar att det har en del att göra med mina två valpkullar hemma och ja, jag vet att allt kretsar kring hundarna just nu, men det kan ju inte hjälpas.., jag oroar mig dessutom för Teuqila som inte är helt bra. Hon verkar ha åkt på någon typ av infektion med svullna körtlar, lite småfeber och variga ögon. Det började i Lördags då hon på kvällen hade 38,5 (hennes normaltemp ligger runt 37,3) började flämta och verkade orolig..
Min första tanke var ju självklart att hon höll på att få Eklampsi (kalkbrist). Så jag slängde mig i bilen och åkte dom 10 milen in till Östersund för att kolla upp detta. Veterinären tog kalk prov och tyckte det var bra att jag hade åkt in trotts att det var kl ett på natten en allahelgonanatt. Under tiden vi väntade på provsvaret så gav dom henne en låg dos kalk i blodet för säkerhets skull. För får en hund eklampsi så kan det gå riktigt fort och i värsta fall om man inte får hjälp i tid så dör tiken. När svaret väl kom så visade det inte alls på kalkbrist. Snarare tvärt om så låg hon bra till på skalan som skulle ligga mellan 1,5 och 3 för att vara normalt. Hon hade 2,7.
Vi fick åka hem igen och väl hemma så hade febern gått ner litegrann och hon verkade lugnare. Konstigt ändå tyckte jag och började fundera på vad det kunde ha varit.
I morse när jag vaknade så hade hon så geggiga ögon så hon knappt kunde titta stackarn och tempen låg omkring 38,0 så ingen direkt feber heller. Men jag ringde vår veterinär här i Åre och fick komma dit nu i eftermiddags och hon tittade på henne och skrev ut ögonsalva men ville inte skriva ut någon antibiotika eftersom Teuqila fortfarande diar valparna. Nu blir jag ju självklart orolig att valparna också ska åka på något, förstår inte varför man inte kan få behandling dirket för henne, valparna är ju ändå 4 veckor nu.
Istället har kalaset sen i lördags kostat mig runt 3000kr och då är hon ändå inte bra.. Blir så trött.
Nej, det blir väl till att vänta och se om det går över av sig själv och be till gudarna att inte valparna blir smittade, men än så länge är dom pigga och nöjda vilket känns skönt.
Själv är jag desto mindre pigg och känner mig sliten.. Men det blir nog bättre snart.
Behöver dessutom fixa mitt slitna hår som varken varit klippt eller slingat på typ 6 månader. Fast det får vänta för nu gick alla extra slantar till veterinären, men vad gör man inte för sina fyrbenta älsklingar..

Ingen glad jag idag.. Men tur att jag har ett så glatt mobilskal då ;) Alltid något..

En bild..

publicerat i Foto/Bild;
På två sovande tjockisar. Söta som socker.. Holly och Pop!

Dom bli 4 veckor i morgon och nu är det bus i valphagen..
Mentas valpar växer och mår bara bra. På onsdag är dom redan en vecka. Jag kan erkänna att det faktist är ganska jobbigt att ha två valpkullar hemma samtidigt även fast det är hur mysigt som helst :).
Som tur är har jag världens bästa mamma som varit här över helgen och hjälpt mig passa då jag var tvungen att jobba eftersom Helena var i Stockholm. Men nu är jag valpledig och då får man inte mycket annat gjort än att mysa och titta på valpar, samt att serva mammorna med allt vad dom önskar!.
Melwin tycker nog jag är tråkig när jag har valpkull hemma, men han är så duktig och hjälper mig och verkar tycka det är intressant med valparnas utveckling osv.

Menta & Melvin Valpar!

publicerat i Foto/Bild;
Igår kväll fick vi vår 5:e kull. Duktiga mamma Menta klarade valpningen galant på 1 timme och 40 min. Dock fick den första valpen, en tik på gigantiska 225g lite draghjälp för att komma ut. Strax efter kom en rejäl hane på 205 g. Båda valparna och mamma mår bra. Valpningen skedde på dag 57 vilket i och för sig var en himlans tur med tanke på vikterna..
Här kommer ett par bilder på lilla familjen.

Först tiken som nog ska få heta
Dreampaws Honeybun "Honey"


Hanen får heta Dreampaws Hunky Howard "Howard"


Och så lilla familjen..


Duktiga Menta, det är nog inte många Chihuahuaor under 3kg som lyckats få ut så stora valpar utan kejsarsnitt..