Sena kvällar..

publicerat i Foto/Bild;
Jag kommer aldrig i säng på kvällarna, varför? Jo därför att jag sitter vid datorn som ett plåster.. Haha det är verkligen så. När Melle lagt sig och oftast också Johan då är det jag och datorn.. Man har sina små rutiner, först mejlen, sen facebook, chiforum, fokis blogg (ibland), ta sig en titt på webshopen så allt står rätt till och kanske som ikväll ett litet blogg inlägg. Det hör till rutinerna men roligast är när jag får tid över att surfa runt på alla roliga nätshoppar, klädsidor, inredning och såklart hundshopar..
Fast nu ska jag slita mig, vi har haft en jättemysig kväll med middag på vinbaren, och i morgon blir det upp i ottan och få iväg Melwin till en fotbollsturnering sen ska jag jobba.
Natti natti..

Finaste låten..

publicerat i Foto/Bild;
Gillar den här låten jättemycket. Den är så fin och jag kan höra den om och om igen.


Idag har jag jobbat en del hemmifrån och jag har känt mig helt orkeslös, jobbigt när man har sådana dagar ibland. Men en rolig sak är att jag har beställt mig 2 par Primeboots från vår leverantör av hunter kids, det fick bli originalet i hög och mellan hög modell. Dom är så snygga och jag har suktat efter dessa i ett par år nu och äntligen ska dom bli mina :)

Primeboots Engineer high utan dragkedja..

Och Primeboots Engineer mid i brunt.. Så snygga så snygga..

Tjockis magen..

publicerat i Foto/Bild;
Teuqila är idag på dygn 41 och hon har blivit rejält knubbig nu. Jag undrar hur många bebisar det är där inne egentligen. Hon har hittills gått upp 600g. Den 3/10 ska vi på röntgen för att se exakt hur många valpar hon har. Jag tippar på 4st. Hur många tror ni?



Helgens utställningar gav inga vidare resultat, vi kunde lika gärna stannat hemma. Men det är lätt att säga i efterhand. Fast igår blev jag rejält itrriterad på Långhårs dommarens bedömning av Luna. Hon räknade Lunas tänder och gav henne bara Good då hon saknar två inscisiver. Jag har på dessa 4 år aldrig varit med om en domare som räknar tänderna så noga. Det är verkligen inte ovanligt att chihuahuaor saknar en eller ett par inscisiver. Men det värsta av allt var att samma domare placerar en annan långhårs tik med samma tandstatus som Luna som bästa tik 2. Det kallar jag okonsekvent..
Men hund utställningar är ibland som lotteri man vet aldrig hur det skall gå innan, ändå så tycker jag det är så himla rolligt. Bättre lycka nästa gång.. Då blir det dessutom premiär för lilla Fia i valpklass!! :)

Fjälltur..

publicerat i Foto/Bild;
Igår när jag var ledig så tog jag hundarna med upp till Ullådalen på en fjälltur. Jag hade Fia hemma hos mig igår också så hon följde med. Hundarna var helt slut när vi kom hem och Teuqila var jätteduktig och orkade nästan gå hela vägen trotts sin lilla valpmage. Hon är bara drygt halva tiden gången men magen har börjat synas rejält nu. Så det är nog några stycken där inne. Nu börjar jag längta efter valpmys, det ska bli så kul..
Jag och resten av familjen har förresten åkt på en rejäl förkylning nu vilket alltid kommer som ett brev på posten vid varje skolstart. Alla dessa konstiga bakterier..



Längst bak kommer Melvin som vi har lånat denna vecka och parat Menta med. Han är verkligen en helt underbar hund med så fint temperament. Jag kommer sakna honom när han åker hem på torsdag. För då blir det en tur och retur till Sorsele igen.
Här kommer några bilder på lilla Fia som blir 6 månader den 27 September. Hon är anmäld till sin första valp utställning i oktober i Sundsvall. Ska bli så spännande!




Fest igår..

publicerat i Foto/Bild;
Är ganska seg idag eftersom vi var på Bankett igår för Broken Open som är en årlig golf tävling som hålls här i Åre. Jag spelar inte och kommer antagligen heller aldrig göra det, men Johan, Jonas och Dahlboms sponrade ett av hålen på tävlingen. Dom körde Ebba Grön cover live och va riktigt grymma. Kan säga att Johan är aningen hes idag.. Middagen va jättetrevlig och alla säkert upp emot 300 gäster var supertaggade så festen drog igång rätt snart.. Vi hade jättesjoj och kom hem ganska okej i tid ändå, med tanke på att jag skulle upp och jobba idag.

Som tur är har vi Farfar och Farmor på besök som passade Melwin. Eller rättare sagt farfar eftersom farmor har fjäll vandrat några dagar.

Menta är förresten parad nu med finaste Melvin (Helmiäsen Dance of Sun), så nu hoppas vi på valpar i början av November. Så spännande!!

Kolla in "Konserten" från igår... Helt galet.. Haha!!


Sorsele tur och retur..

publicerat i Foto/Bild;
I morgon bär det av på en liten roadtrip till ingemansland.. Jag ska nämligen till Sorsele fram och tillbaka, där ska jag möta upp en tjej från en kennel i Kiruna som ska låna Gang till en av sina tikar. Hon har dessutom med sig hanen som jag ska låna till Menta som nu har börjat löpa. Så det blir 40mil upp och 40mil ner, men vad är det för en som älskar att köra bil.. Nemas problemas. Jag laddar CD spelarn med bästa musiken sen är det bara till att köra.
Igår hade vi gäster och jag skulle laga lite thaimat, eller rättare sagt inte så lite utan närmare bestämt skulle jag göra 5 rätter (vårrullar, papaya sallad, thai köttfärs med koriander, thai omelett och kaw man gai en jättegod kycklingrätt.) Mitt uppe i matstöket så skar jag mig med en jäkligt vass kniv rätt i handflatan, det blödde som sjutton och Johan fick hjälpa mig att lägga en kompress och linda om bandage.

Som tur var så var såret inte så brett men däremot desto djupare. Vårdcentralen har ju stängt på helgerna så här finns det inget att åka till i närheten, det va bara att gilla läget och fortsätta med maten. Det slutade att blöda efter ett tag och nu tror jag och hoppas att det kommer läka sig självt. Men snacka om att vara klantig. Man lär sig av sina misstag hela tiden.. Aldrig mer pressa lime med en kökskniv... Middagen blev i alla fall lyckad och alla var mätta och belåtna tillslut.

Jag längtar verkligen till thailand nu och hoppas att vi kan åka dit till vintern, men först ska jag ju ha 2 valpkullar så det kommer vara fullrulle här hemma ett tag framöver. Som tur är har jag världens bästa Nisse som hjälper mig när jag jobbar. hade jag inte haft honom så hade det aldrig gått. Finns ingen som är så snäll som Nisse, han är och har alltid varit en av dom viktigaste i mitt liv. Alltid funnits där för mig. Nu är Nisse 83år (fast han ser inte en dag äldre ut än 75 :)). Jag är så glad att han är så pigg och hoppas och tror att han får vara det ännu en lång tid framöver.

Bilder från i somras..
Nisse i Piteå :)




Min tandlösa älskling i farfars och farmors båt och Gang som hade sitt livs premiärtur, tror han gillade det. Syns det ;)..
Åh vad jag älskar sommaren..


Jag på väg till yran.. Kanske skulle ha den här som profilbild på facebook?, tycker för en gångs skull att man ser lite ok ut på kort ;). Fast det är väl för att det är så speciellt ljus i kortet.. Haha..

Fotomodell..

publicerat i Foto/Bild;
Söta lilla Melvin, Teuqilas valp från hennes första kull är fotomodell i tidningen jakt. Så himla roligt. Jag träffade honom och hans underbara matte Karin idag när hon kom in i butiken med tidningen och en jättefin filt till mig!! Tänk vad härligt med så fina och snälla valpköpare!!