Teuqila Ny Internationell Nordisk och Finsk Champion!!

publicerat i
Vår älskade fina tjej blev i Lördags ny Internationell Nordisk och Finsk Champion så nu heter hon C.I.B NORDUCH SEUCH NOUCH FINUCH Ginkgós White Whisper.. Även Holly fick sitt första CERT och blev andra bästa tik. Det var riktigt tuff konkurrens med många fina hundar och duktiga uppfödare på plats.
Vi hade en supermysig resa och hann med att båda bada, basta och äta gott förutom ett fullspäckat utställnings schema. :)
Här kommer ett par bilder på Teuqila..
Tror att Teuqila kommer i löp snart och kan inte hålla mig för hur förväntansfull jag är inför kommande parning med otroligt fina Misty Meadows O Sole Mio som förutom är Världsvinnare 2012 dessutom lyckats ta många fler vinnartitlar och galet många CERT innan han ens är 2år gammal.. Spännande värre!!
 
Här kommer en bild på Teuqilas dotter Holly som tog sitt första CERT i helgen, hon har endast 9 månader gammal 1 CERT och 1R-Cert.. Så skoj!!
Nu hoppas vi bara att pälsen ska komma också ^^
 
 
Så var snart semestern slut också och på måndag börjar jag jobba igen.. Blir både skoj och lite halvjobbigt.. Men man brukar ju snart komma in i det. Har nästan varit ledig lite för länge känns det som.. 6 veckor!!

Fisketur på Ljungan

publicerat i
Igår kväll gick vi ner till Ljungan (är hos mamma och pappa som bor i Ånge/Ovansjö i ett par veckor) för att fiska. Vi hade en jättemysig kväll och jag fick en gädda på 3 kg.. Ganska rolig syn när vi fick napp och jag mamma och Melwin satt ute i båten. Ingen av oss vågade dra upp gäddan i båten då den var så stor och hade världens största och mest läskiga gap.. haha. Vet inte när jag blev sådär feg, jag som fiskat sen jag va riktigt liten och tagit hand om diverse fiskar själv, ja i alla fall aborrar i alla storlekar... Vi rodde in till stranden där jag hoppade ur båten och drog upp fisken på land.. Hmm vad gör man inte för att få upp sitt byte. Sen fick pappa komma ner och hjälpa oss att lossa kroken. hihi..
Så vackert så vackert.. Man får passa på att fiska när man har så nära till..
Ovanför bryggan syns forsen som ligger nedanför huset.
Melwin ser inte så munter ut, detta för att han ej ville vara med på bild.. Han kan sina miner han, teatergubben..

Holly BIS 1 Junior!!!

publicerat i
I helgen var vi i köping på utställning och Holly hade premiär i Juniorklass. Hon vann klassen med ck blev bästa tik 3a med reserv Cert, BIR junior och bäst av allt BIS 1 Junior!!. Helt galet roligt. Hon kunde inte haft en bättre start i Juniorklass. Hennes syster Poppy vann också sin klass med CK på lördagen. Jag är så glad att båda tjejerna utvecklats så fint och har sån härlig och showig attityd båda två.
Domare på Söndagen var Rasspecialist Samuel Carlid..
 
Lite trött dagen efter.. Det är jobbigt att vinna på utställning :))
Holly med mamma Teuqila och pappa Gang i tältet på utställningen..
Syster Poppy som på detta kort är ganska lik sin mamma <3
Teuqila tränar lite inför resan till Finland nu på Torsdag. Hon har chans att bli Internationell Champion om hon lyckas få sitt sista CACIB.. Hoppas Hoppas.. Men det är tuff konkurrens med många hundar anmälda så jag vågar inte tro för mycket..
Brooke tränar också och är om ett par dagar redan 8 månader.. Lilla goa tjejen <3
Och så en söt bild på Luna från igår kväll. Hon har fått en dålig vana sista nätterna och sovit i vår säng ;)
 

Poppy!

publicerat i
Här en liten bild på Hollys kullsyster Poppy som bor hos Maria på kennel Lilldivans. Hon har utvecklats jättefint och det ska bli spännande att få följa henne i juniorklass nu i sommar och höst med start nu till helgen då det även blir premiär för Holly.. Nervös? JA!!

Melwin 9 år!

publicerat i
Igår fyllde Melle 9 år.. Stora killen, det är galet hur fort tiden har gått.
Han är den finaste i världen och den som betyder mest av allt. Mitt hjärta!.
Här blev han dessutom firad av snälla Susanne och Peter som har restaurang Bryggan där Johan hjälper till över sommaren.
Farmor hade bakat pankakstårta.. mums!!
På kvällen gick vi upp till "helveteskapet" där dom spelade in Ronja Rövardotter när hon hoppar över bergs klyftan.. Häftigt med världens utsikt över Fjällbacka när vi väl kom upp..
Nu har vi bara en dag kvar innan det är dags att åka uppåt.. Jag har fortfarande drygt två veckor kvar på semestern och dom tillbringar vi nog mestadels hos mamma och pappa i Ovansjö.

Legoland och Liseberg

publicerat i
Då har vi hunnit avverka Melwins födelsedags present, nämligen resan till Legoland :)
Vi hade jättemysigt även fast vädergudasrna inte var med oss.. Det spöregnade konstant från det att vi kom tills vi gick. Men huvudsaken var ju såklart att Melle va nöjd och tyckte det va skoj och det gjorde han. Dagen efter badades det på nordens största badanläggning. Dock inte jag eftersom två av hundarna blev sjuka hemma så jag satt mest i telefon med veterinärer osv hela torsdagen tyvärr.. Teuqila fick ligga inne 3 nätter på blåstjärnan då hon blivit riktigt dålig natten till tisdagen och kräkts blod, hon var även lös i magen. Veterinären misstänkte att hon hade svalt något främmande föremål , men kunde senare mer eller mindre konstatera att hon fått i sig antingen snigel eller råttgift.. Holly lyckades ungefär samtidigt få något vasst i ögat så hon fick ett sår på hornhinnan.. Självklart skulle allt det här hända när vi va iväg och stackars mamma passade hundarna.
Nu är dogsen bra igen men min förkylning och hosta vill inte släppa.. Blir tokig snart och börjar misstänka att det kan ha att göra med stugan vi bor i, det luktar nämligen fukt/mögel här. Kanske inte så hälsosamt..Hursomhelst har vi haft underbara veckor här i Fjällbacka och åker uppåt nu på fredag..
Idag har vi varit på Liseberg med farmor och farfar och Melwin åkte för första gången Balder.. Duktiga killen :) Vi va på väg att åka uppskjutet också, men då Melwin var några cm för kort så gick det inte. Den sparar vi till nästa sommar..
Nya "is" bergbanan på Legoland va riktigt häftig :) Där fanns till och med levande pingviner!
Utanför Hotellet i Århus.. Här ser jag höggravid ut, haha och jag är inte gravid överhuvudtaget, bara lite lönnfet..
Äntligen badkar!!
Hemma i härliga Fjällbacka, Melwin kör med sin nya fina radiostyrda båt..
Jag och mamsen på bryggan :)
Vår älskling som fyller 9 år i morgon den 17 Juli <3<3
I lördags kom Pa hennes kille Daniel & Pan upp och hälsade på, även Jeanette med familj kom på middag :) Vi hade supermysigt och åt och drack gott.. Saknar dessa underbara vänner i Åre, You are the best <3<3
 
 
 
 

Holly BIS3

publicerat i
Jag är så himlans glad! För tillfället är jag rätt sjuk, förkyld och hostig, men vad gör det när Holly avslutade sin Valptid med att bli BIS3 på gårdagens utställning i Tvååker där hon konkurrerade med hela 54 andra valpar i olika raser. Fina gumman, hon skötte sig utmärkt och va så glad i ringen. När vi skulle upp på podiet så gillade hon såklart inte att stå där så därför blev bilden inte så jättebra, men men det gör inte så mycket..
Om två dagar är hon 9 månader och junior och näst nästa helg tävlar hon för första gången i juniorklass.
Luna vann sin klass båda dagarna och blev bästa tik 4 på söndagen, det va hela 76 resp 72 LH anmälda så väldigt hår konkurrens med andra ord... Nu tar vi ledigt från ringarna en helg.. haha det är inte så länge, men känns faktiskt rätt skönt!!
Jag har sovit 4 timmar idag på dagen och känner mig lite febrig så får nog vila reten av dagen också.. Tur att det inte är kanon väder, så man inte missar något..