Äntligen sol..

publicerat i Foto/Bild;
Jippie, idag har vi äntligen sol här i Åre. Jag och Melwin har varit i Björnen och åkt längd, jättemysigt, även fast jag höll på att slå ihjäl mig i ett par branta nerförsbackar.
Nu blir det lite vila innan vi ska ut och käka på Supper. Mamma är ju här över helgen och hon hade köpt med sig så fina presenter till oss från Göteborg och Malaga där dom va på semester för ett par veckor sedan. Melle fick en jättefin fotbollströja och jag fick två sjalar, en odd molly kofta och två söta påskägg.
Här några bilder från idag..







Skön sovställning, haha på Gangs huvud..

I torsdags var det mammakväll för alla mammor i Melwins klass. Vi var på bygget och åt middag och sedan kollade vi in Veronica Maggio som spelade. Supertrevlig kväll som slutade mitt i natten.

Slutspurten..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är det bara några veckor kvar på årets vintersäsong och vädret i Åre är för tillfället under all kritik.. Dom som bott här länge säger att dom aldrig varit med om något liknande men jag har slutat att förvånas över vädret här för länge sedan. Mer ostadigt ställe vädermässigt vet jag inte om jag varit på.
Det har regnat och blåst rejält konstant i nästan 3 veckor nu.. Usch och fy säger jag bara. Måtte det nu bli en varm och fin sommar efter det här.
Inte är det bra för oss företagare i byn heller med detta oväder. Turisterna väljer att stanna hemma istället för att komma hit.
Jag får blogga vidare en annan dag för nu är jag alldeles för trött och grinig för att fortsätta och klockan är dessutom alldeles för mycket. Jobbar i morgon också sen ska jag vara ledig i 5 dagar och mammsen kommer dessutom hit :) Det blir roligt! Sov sött alla glada!
Lägger upp en mysig sommarbild så jag kan längta lite extra!!

Luna BIR!!

publicerat i Foto/Bild;
Jag är sååå glad! Hemkommen efter en underbart rolig helg i Malmö och Danmark, med Luna som blev Bäst i rasen (BIR) i söndags i Ströby danmark och deras dvärghundsutställning. Hon blev även BIR Junior och vann som sagt över tror det var 41 andra långhårs chihuahuaor. Nu har hon ett Danskt CERT att lägga i prissamlingen tillsammans med sitt svenska och 2 r-cert. Duktiga fina Luna!!.
Domare i Danmark var Rasspecialist och uppfödare Magnus Hagstedt.


Ser ut som jag har världens kortaste klänning på mig, men bilden ljuger som tur är.. haha


Måste printa ner hennes underbara kritik också som bara är för härlig!!

"Utmärkt modell och helhet, feminin vackert huvud och uttryck. Harmoniska vinklar fram och bak. Välutvecklad kropp och bröstkorg. Stark rygg, utmärkta rörelser från alla håll!. Tilltalande attityd och resning. Utmärkt kondition. Välpresenterad, en riktig liten pudding!."

Det är verkligen en underbar känsla när man lyckas så långt att man blir BIR eller BIM. Extra roligt är det såklart när det är en egenuppfödd hund som vinner också.
Jag fick dessutom äran att visa fram Marias fina och underbart glada hund Jolle i bästa hanklass där han vann och sedan blev BIM. Jätteglad för hennes skull också!


Gang kom tvåa i sin klass med Excellent. Fina killen som alltid är lika glad :).

Holly som bara var helt underbart glad och verkligen älskade att visa upp sig blev andra bästa valp i söndags och slogs utav en riktigt fin liten LH tik med ett huvud to die for.
Hon fick också en superfin kritik som går att läsa på min hemsida www.dreampaws.se .

Vi hade en jättetrevlig helg med mycket trevligt sällskap. Otroligt pressat schema med knappt någon sömn, men vad gör det när man har roligt och det går så här bra.

Härligt gäng med underbara tjejer..

Lyckad utställnings helg!

publicerat i Foto/Bild;
I helgen var vi på inofficiell utställning för valparna i Östersund på lördagen och sedan i Rättvik på söndagen. Jag och Melwin åkte ihop med Linda och hennes dotter Maja som bor i Brunflo utanför östersund. Vi hade jätteroligt och kom hem med fantastiska resultat.
Holly blev BIR valp båda dagarna. På lördagen blev hon dessutom BIG 2 och på söndagen BIG 4. Allt detta i konkurrens med flera andra fina valpar. Fia blev BIR valp på söndagen också och då dömde dessutom en "riktig" rasdomare, ingen mindre än Hans Almgren. Denna domare tycker jag är så himla bra, han är grym med hundarna och tar gärna fram vackra chihuahuaor som gillar att visa sig i ringen. Helt i mitt tycke och smak :).
Melwin tävlade med Gang i barn med hund och vann båda dagarna! Detta i en grupp om 9-13 barn :) Han är så duktig min kille och tycker dessutom handling är jätteroligt.
Här kommer lite blandat från helgen.
Vissa av dessa foton är tagna av Linda Kilheim. Tack Linda för jättefina bilder <3








Avslutar med en middagsbild från igår.. Ordning och reda här serni :) I alla fall dom första 5 sekundrarna..


Idag har jag varit på Copperhill igen och blivit fotad. Haft en intensiv men väldigt lyckad och rolig dag :) Ska bli jätteskoj att få se resultatet sen.

I morgon och på torsdag blir det jobb jobb jobb.. Sen bär det äntligen av till Malmö och Ströby i Danmark för ännu en utställningshelg och denna gång ska Luna, Gang och Teuqila tävla. Holly ska gå på söndagen i valpklass :).

I Love My Work!

publicerat i Foto/Bild;

Kom på en rätt rolig sak igår som jag inte reflekterat över så mycket innan. Men jag har verkligen ett jobb som passar mig väldigt bra.. 
Eftersom jag älskar söta saker, rosa saker, små saker och egentligen allt som är gulligt och färgstarkt så är jag ju verkligen på rätt plats i min lilla färgglada barnklädesbutik. Jag blir helt enkelt glad av allt detta, och det är väl därför som jag dragits just till Chihuahuan som hundras också kan jag tänka mig..
När jag är i Thailand så går jag loss i varuhusens Hello Kitty avdelning och både Johan och Melwin tror inte jag är klok haha.. Sist när vi va nere så shoppade jag japanska anime figur saker för alldeles för mycket pengar..
Ja, sån är jag och det skäms jag inte ett dugg för. Ska se om jag hinner fota mina erövringar från Thailand någon dag. Men här kommer lite bilder från butiken..

Fast först en bild på mig och Brooke från ikväll. Trött Matte och trött Brooke :). Svärföräldrarna har varit uppe nu i veckan och hälsat på och vi har haft jättemysiga kvällar med restaurang besök nästan varje kväll. Melwin har fått åka både längdskidor och slalom när jag och Johan jobbat. så han har verkligen haft ett skönt sportlov.














Filmen är klar..

publicerat i Foto/Bild;

Nu är reklamfilmen för Copperhill klar och det finns två versioner. Den ena kommer gå på tv4 näst nästa vecka så den får jag inte visa än, men sen är det en till version som ligger uppe på copperhills hemsida: www.copperhill.se man klickar bara på filmen på startsidan.
Jag kunde inte hålla mig för skratt när jag fick se den första gången haha.. Kändes konstigt och samtidigt väldigt roligt att se sig själv sådär på film.
Vi är redan bokade för plåtning igen och även denna gång för copperhill, ska bli superkul. Den här gången blir det ingen film utan bara fotografering.

Snart är v9 = stockholmarnas sportlov = Kaos, slut.. Det känns ganska skönt även om det alltid är väldigt roligt att jobba då och man dessutom säljer rejält mycket mer än alla andras sportlov så längtar man liksom till lugnet..

Vi har varit på Ringträning varje onsdag nu i 4 veckor och i onsdags fick lilla Brooke följa med också. Hon va jätteduktig och trippade på så fint. Bordet va heller inga problem, hon stod och viftade på svansen till domaren, jättekul. Holly har också gjort framsteg och är så duktig :) Ska bli jättespännande att få se hur det går nästa helg då vi åker på inoff för första gången.

Här kommer en liten film på lillfisen alias Holly



Och en ståbild från förra veckan..


Brooke växer och börjar sakta men säkert lägga på sig lite hull, mest om magen  :P , men förhoppningsvis så småningom också på resten av kroppen.. hihi sötnosen..



Jag har även bestämt att jag ska ta en kull på Teuqila till hösten och är överlycklig att jag fått chansen att låna en alldeles speciell hane. Ingen mindre än:

EURJW-11, NW-11,NJW-11,FINW-11,FINJW-11,HEJW-11 Misty Meadows O sole Mio "Corona"
Han är bara 14 mån och har redan lyckarts få alla dessa titlar..
e:CH Leander Stormbreaker with Ballybrooke
u: Misty Meadow's Danubio Blue
Corona är hel bror med Multi CH, Multi W Misty Meadow's Orlando Furioso som lämnat otroligt många fantastiskt fina avkommor.
Han bor och ägs av Lene på kennel Chidelias i Bergen i Norge. Den här kullen kommer bli väldigt speciell för mig och jag längtar så tills det blir dax!!

Här kommer ett par bilder på snygga Corona..




Nu blir det mys med Melle i tv soffan, men snart ska han få hoppa i säng då det blir slalomtävling tidigt i morgon bitti. Sen har han sportlov i en vecka. Själv ska jag jobba hela sportlovet.. :(