Sanrio fan..

publicerat i Foto/Bild;
Som dom flesta vet så är jag barnsligt förtjust i alla sanrios små figurer och annat japanskt animerat..
Jag har till och med döpt hundvalpar efter My Melody och My little star och när jag är i Thailand så brukar det slinka ner en och annan barnslig pryl som jag bara inte kunde motstå.. Men faktum är att även fast jag inte har någon direkt användning för alla dessa söta små prylar (förutom mina fina nyckelskydd med hello kitty) så blir jag glad av att bara se dom :)
Se här så fina prylar.. Ett måste eller hur ;)
Hörlurar till iphone eller ipod
Utställnings stol..
Söt mjukis som valpar som flyttar hemmifrån kan få med sig.. Eller så kan mjukisen stanna här hemma hos mig och sitta på hyllan i sovrummet :P

Nytt hus..

publicerat i Recept;

Kanske ska berätta lite mer än att vi förhoppningsvis bara ska bygga nytt hus :). Vi har ju styckat av vår befintliga tomt här i Åre och kommer om allt går enligt planerna bygga nytt hus där till oss själva och sedan sälja det vi bor i nu. Hade varit helt magiskt att få vara med om ett husbygge och få flytta in i ett sprillans nytt hus. Tomten ligger jämte vårat nuvarande hus så det blir samma fina läge som innan.
Vi har kikat runt lite på olika husleverantörer men fastnat för trivselhus som känns både seriösa, trovärdiga och kunniga. Än så länge är vi bara i planerings stadiet så det är låång tid kvar innan något hus ska börja byggas. Men kan inte låta bli att berätta vad jag hoppas blir en verklighet så småningom :))
Här är lite bilder på det hus vi fastnat lite extra för. Ett sluttnings hus på 174kvm. Anledningen till att vi ska ha ett lite större hus är för att vi vill få plats med en liten uthyrningslägenhet också.

 

 

Mjukt och alldeles underbart!

publicerat i Recept;

Jag har länge suktat efter Sheperds ursnygga och supermjuka lammskinns matta. Den är stor 200x170cm och inte direkt gratis. Tyvärr så har jag ju svårt att ha mattor inne eftersom det ofta bor valpar här och dom gärna sätter sig på en matta och kissar om dom inte hinner ut.. Men nu när vi om allt går enligt planerna ska bygga nytt hus så kommer jag definitivt införskaffa en sån här matta och minst 2 par mysiga tofflor också :). Fy bubblan åt den som skulle våga kissa på min fina matta sen!!.

Längtar till fredag då jag och Linda åker till Norrköping med hennes husbil på utställning över helgen. Det ska bli jätteskoj att bo i husbil, det har jag inte gjort sen jag va liten..

Mys fredag!!

publicerat i Recept;

Vi har kollat in lets dance ätit tacos och kladdkaka och nu, blir det nog en film för min del då dom andra två utslagna hjältarna somnat :). I morgon jobb och på söndag ska jag bli fixad i håret av fina Linda medans barnen går första kursen i junior handling i Östersund!

Gang har blivit pappa igen!

publicerat i Foto/Bild;
Gang har precis blivit pappa till en kull i Norge hos kennel Zanevi. Det blev hela 5 valpar, tre tikar och två hanar på vikter mellan 90-130g! Alla ser jättefina ut och har väldigt jämna breda fina huvuden.. Ska bli så spännande att få följa denna kull :)
Jag kommer inte låna ut Gang så mycket då jag vill att hans linjer ska vara lite speciella, så det känns väldigt kul att han verkar lämna fina avkommor. Mamma är svart brindle och har 6 CERT i Norge och 1 CERT samt 1 CACIB i sverige. Här kommer lite bilder på dom små.

Först har vi en svart liten kille, blir eventuellt brindle också..


Liten sobel tik..


Brindle hane..


Brindle tik ^^


Huvud bild på samma tik.. Så söt!


Och sist en svart tik som eventuellt också får brindle tecken..

Piteå tur och retur..

publicerat i Foto/Bild;
I helgen åkte jag, Linda, Ylva och Lene till Piteå för utställning i söndags. Vi hade en supermysig resa, men tyvärr lite otur med vädret. kallt och regnigt, men det gjorde inte så mycket eftersom vi fick premiär använda mitt nya fina utställningstält som jag fick i julklapp av finaste Maria på lilldivans :). Det var hur smidigt som helst att sätta upp och fälla ihop. Är så tacksam och glad för det som dessutom kommer användas hur mycket som helst i sommar.
Holly blev förresten BIR valp igen. Så himlans skoj! Hon är så duktig i ringen och tycker det är jätteskoj hela tiden förutom när dommaren ska känna på henne på bordet.. Det är fortfarande ganska läskigt, men vi tränar för fullt på detta. Luna vann klassen och Gang kom tvåa i klassen. Kul men man hade ju hoppats på lite bättre resultat på dom äldre.. Men men det är som det är.

Idag har nog varit den varmaste dagen i år, så himlans skönt!! Nu känns det som sommaren är på g eller åtminstonde våren häruppe :) Ska vara ledig i morgon sen blir det jobb några dagar.
Här kommer några bilder från helgens utställning..
Först har vi Gang..
Foto Linda Kilheim





Sen har vi Holly som dessutom blev utplockad bland dom 6 sista valparna i BIS finalen med säkert 20 andra valpar i olika raser.. Duktiga tjejen.






Har förresten köpt världens finaste klänning idag på Kaktus.. En Rodebjer, ganska enkel men så fin! Den är väldigt speciell i ryggen där det är ett öppet spets mönster.. Jag har trånat efter den ett tag, men nu äntligen fick den bli min. Supersnygg att ha i sommar med ett par snygga sandaletter :)


Och jag vet att jag inte ser riktigt klok ut i håret.. Haha dels är det världens utväxt sedan är det som två toner också.. Men ska snart bli fixad och denna gång tror jag vi satsar på en ny färg :)


Min nya klänning!

publicerat i Recept;

Klickade hem den här superfina Odd Molly klänningen för några dagar sedan. Den kom idag och jag är helt kär i den!! Så himla fin. Blir perfekt att ha i sommar.
Har förresten träningsverk från hell då jag varit duktig och sprungit ner till byn både igår och idag.. Nu ska träningen bli till en vana så det så!!

Skön kväll..

publicerat i Foto/Bild;
Vi har grillat, druckit rosé och badat badtunna :)) Härlig lördags kväll med andra ord!.
Har dessutom haft en riktigt bra dag på jobbet vilket känns väldigt skönt.
Igår åkte jag och Linda till Sundsvall för ögonlysning och patella koll. Jag hade med mig Teuqila, Fia och Luna och alla tre hade ögon helt utan anmärkning Fia va dessutom patella fri precis som Teuqila och Luna är, fast dom är kollade tidigare. Teuqila är även ögonlyst en gång tidigare, men eftersom hon snart är 5 år och ska ha en kull till hösten så ville jag kolla henne igen då det rekommenderas att man ögonlyser sina lite äldre hundar också då PRA som är en ärftlig ögonsjukdom oftast börjar från 3 år och uppåt.
Det kändes riktigt skönt och med lättnad kunde jag konstatera att jag var några tusen fattigare.. haha det är ingen billig hobby det här kan jag erkänna..

Lyckad helg!

publicerat i Foto/Bild;
Hemkommen efter en lyckad och väldigt rolig helg i Lidköping. I lördags var det årets rasspecial där hela 327 Chihuahuaor tävlade i sina olika klasser. Våra valpar visade sig jättefint och kom hem med riktigt bra resultat.
Holly blev BIM Valp (Bäst i Motsatt kön) av 14 tik valpar på lördagen och blev BIR valp (Bäst i Rasen) på söndagen. Hennes syster Poppy som bor och ägs av Maria på kennel Lilldivans blev andra bästa tikvalp med HP på lördagen och på söndagen blev hon BIM. Brooke blev tredje bästa tikvalp på lördagen också med HP.
På söndagen fick Melle hjälpa mig att visa Fia som med hans duktiga hjälp vann sin klass :).
Alltid lika trevligt att träffa så många andra uppfödare. På lördagen var det Italiensk buffé på hotellet där vi bodde, annordnat genom rasklubben.
Nu blir det jobb ett par dagar och på fredag åker vi till Sundsvall för ögonlysning och patella koll..





En extra bild på Soffan (Sofia) från idag när vi glassade oss i solen på jobbet.. Nu är det lugnt på byn kan man verkligen säga, så då hinner man med att sola lite mellan kunderna ibland :))..

Sol!!

publicerat i Foto/Bild;
Idag har det varit helt magiskt väder här i Åre. Strålande sol och riktigt vår varmt.. Självklart har jag jobbat som alla andra soliga dagar ;)) , men stängde tre idag så jag hann hem och njuta lite av solen. Det är ju trotts allt 1 a maj och flera av dom andra butikerna har haft stängt idag. Men eftersom jag är emot ovilja att arbeta och demonstrationer på första maj ;) så kändes det ändå rätt bra att ha öppet i butiken några timmar.
Nu är det bara några dagar kvar till Stora CC och årets rasspecial som denna gången kommer hållas i Lidköping. Det ska bli så roligt, men jag är så nervös och stressad eftersom jag anmält hela 6 hundar och det kommer bli krock för varenda en.. Får vara glad om jag hinner visa 3 av dom själv. hihi..
Här tränar vi lite inför helgen, Brooke först och sedan Holly.