Sötare än socker!

publicerat i ;
Älskar dig Teuqila... Så skönt att du är frisk igen =). Här är vår lilla sockerpingla bara 8v. Nu är hon 15 månader och precis lika söt...

Dreampaws

publicerat i ;


Idag har jag gjort klart Teuqilas hemsida. Tog typ hela dagen, men när jag väl börjat med något så måste jag avsluta det också.. Sån är jag. I vilket fall som helst så blev jag ganska nöjd, det är lite små justeringar som ska göras bara. Tanken är att det här ska bli en sida som kommer att fyllas med fler hundar och kanske lite valpar och sånt också i framtiden =). Om jag fick bestämma så hade jag haft minst 3 chihuahuaor, en Grand Danion eller Rhodesian Ridgeback och en häst. Jag älskar djur och har gjort det så länge jag kan minnas. Förresten ett par marsvin hade jag också velat ha..Men det är jobb med djur också,, så det får man ju såklart räkna in i det hela ;). Melwin och jag har haft en riktig myskväll ikväll eller Muskväll som han uttalar det. Vi åkte upp till Triumf glass och köpte med oss 2 st halvliters lös glass och några rån som vi smaskade i oss till filmen Elias och kungaskeppet..   
Nu sover han sött och jag tänkte ta ett bad och sedan fortsätta med min bok om Lisbeth Salander. (Luftslottet som sprängdes) Ni som läst böckerna vet att man verkligen lär känna huvudpersonerna och jag gillar Lisbeth, henne slutar man aldrig förundras över.. Sen skulle jag vilja se hur hon och Mikael Blomkvist ser ut. Varför kan författarna aldrig visa bilder på huvudpersonerna?, fast det är väl meningen att man ska fantisera lite antar jag..

Ford Kuga

publicerat i ;
Vi ska ju snart byta bil och den här fick jag syn på och tyckte va riktigt snygg faktiskt.. Det är fords nya suv modell. Man vill ju ha en lite rejälare bil när man ska köra omkring uppe i Norrlands skogar ;P..
Vi får väl se vad vi har råd med också.. Kanske blir en gammal skorv av någon sort..

Thaimat - Recept

publicerat i ;
Idag har jag lagat  Kow Mun Gai. Världens godaste thairätt. Jag fick receptet av Mae Ning när hon va här. Den här rätten finns inte att beställa på Thairestauranger i sverige, men i Thailand är den jätte populär. När jag va i Thailand med Pa & Pan och bodde hos deras släktingar så åkte Tha (morfar) iväg på morgonen och köpte den här rätten åt mig. Sen har jag ätit den flera gånger hemma hos Pa & Pans mamma.
Här kommer receptet och det är väldigt viktigt att man har dom rätta ingredienserna och inte fuskar.. Man kan köpa det mesta i en asiatisk livsmedelsbutik som brukar finnas lite överallt.





KOW MUN GAI

1st Hel Kyckling
ca 1L Vatten
2msk Salt
1msk Svart Peppar
6-7 Vitlöksklyftor
ca 2cm Färsk Ingefära
1 kruka Färsk Koriander

Fyll en stor kastrull med vatten (ca 1L) . Värm upp och lägg i den hela kycklingen, ingefäran, vitlöksklyftorna, Koriandern, salt och peppar innan det börjar koka. Koka på ganska svag värme tills kycklingen är klar. Ta upp kycklingen ur buljongen och ta loss allt kycklingkött och skär det i strimlor, lägg åt sidan för att kallna. Obs Spara buljongen till sås och riskokning.

RIS

Koka Jasmin ris med  den silade buljongen som kycklingen kokat i  och  lägg i 2st extra vitlöks klyftor.



SÅS

4-5 msk Yellow bean sauce
4 msk vinäger
1 Thai chili peppar (den minsta som finns) vill man ha ännu starkare tar man 1 till..
2 tsk socker
2-3 cm Färsk Ingefära
2-3 tsk  svart soya
1msk utav kycklingbuljongen
ca 1/2 eller lite mer kruka Färsk Koriander
1 tsk vitt thai smaksättnings pulver

Mixa alla ingredienser i en mixer och smaka av. Har man ingen mixer så kan man hacka grönsakerna fint och pressa ingefäran i en vitlökspress och sedan blanda i bean sauce, vinäger, socker, svart soya, kycklingbuljong och smaksättningspulvret.
Sedan är såsen klar.


Såsen är jätteviktig annars blir det inte lika gott..

Här är från vänster: Thai smaksättnings pulver, svart soya, yellow bean sauce och chili peppar..

Tilltugg

Vår lök
Färsk Koriander
Gurka




T.om Melle tyckte det va jättegott!!








Stella flyttar =(

publicerat i ;



Vår lilla gumma Stella ska flytta till en ny familj har vi bestämt.. Vi har försökt att få ihop det men det går helt enkelt inte med henne och Melwin. Hon gillar inte honom och har visat en del oacceptabla tendenser mot honom. Gör ju inget nu när hon är så liten, fast sen när hon blir äldre går det inte att acceptera sådana saker. Det går säkert att ändra på det, men jag känner inte riktigt att jag har tid med det just nu, så därför har vi bestämt att hon får flytta till en ny familj och det tror jag hon också kommer må bättre utav. Vi kommer sakna henne och hon får en stor plats i mitt hjärta en bra tid framöver..
Idag va Mirjam Elina och Axel hos oss och vi åt middag ihop, Burger King blev det, en given favorit..Mirjam och jag kollade in lite fina tapeter och efter dom gick kunde jag ju inte slita mig från Engelska Tapetmagasinets hemsida där det fanns hur mycket som helst att kolla in. Jag fastnade blandannat för det här, det är ju en del rum att tapetsera uppe i ovansjö om man säger så, så det är lika bra att börja leta..




 Nu kollar vi idol och min favvo är helt klart Anna Bergendahl hon är bara så grym och bara 16 år...

Kalas igen...

publicerat i ;

Och så var det dags för Melwins släktkalas. Bättre sent än aldrig som vi resonerade =). I söndags den 7/9 kom både farmor och farbror Fredrik, Emma mina mostrar, kusiner Mamma, Nisse och vi hade jättetrevligt. Melwin fick massa fina presenter.  Bland annat en bilbana och svampbob lego som han hade önskat sig. Han tycker det är jätteskoj med lego nu och kan sitta i flera timmar och bygga. Det bästa är när pappa är hemma för då ligger dem inne i Melles rum och bygger och bygger... Johan tycker nog det är lika skoj som Melwin. Fin tårta hade vi också. En riktig pirattårta.. Synd bara att Melle inte gillar tårta så mycket, men jag hade ju laddat med Hulken glass som tur var.



En annan dag i veckan så va vi hemma hos mammao och pappa och rensade lite i gamla kläder som dem har förvarat ;P för oss.. Jag hittade den här, och vi fick oss ett gott skratt. Teuqila däremot tyckte det va mindre roligt.


Här kommer några bilder på butiken, nu är förresten Webshopen uppe. Det känns som om den blev bra, fast jag ska jobba med att få in fler bilder per produkt och framförallt att hitta bra ställen att marknadsföra den. Men det är nog bra att komma igång riktigt först. Ikväll åker vi till Helsingborg på hundutställning, vi ska tävla både Lördag och söndag. Har inte hunnit träna med lilla gumman på jättelänge så vi får se hur det går. Vi har lyckats sälja lägenheten också =). Känns skönt efter en ganska så trög början.. Nu blir det Ovansjö next.. Fast först lite Mölndal..