Lördag

publicerat i ;

Har precis kommit hem efter en runda på stan. Först va vi på Engelska tapetmagasinet och kikade lite, Melwin ska ju få välja tapet till sitt rum har jag lovat honom.. Kanske inte så smart när man tänker efter.. Han valde iallafall dom här två som han tyckte kunde bli fina till sitt rum..

Osbourne and little

Ralph Lauren

Jag hade ju tänkt mig något mer i den här stilen..

Kanske är för barnsligt..

Den här med metallic helikoptrar är ju super fin, tji fick jag..


Den här på en fondvägg tillsammans med stjärntapeten ovan..
Sen har jag även sett dom här coola stickers varianterna från Vynil


Såg även den här fast på ett annat ställe, den kanske gubben gillar det är ju chihuahuaor!!

Det blir nog bra vad han än väljer.. Finns verkligen hur mycket fint som helst.
Jag har hittat en sida där det mesta dom säljer skulle varit fint hos oss =) Det finns allt från möbler till annat roligt.
www.urbanliving.se

Stickat

publicerat i ;

Nu är jag klar med den här röda halsduken, vad tycks? Har tänkt och ha den till min svarta skinnjacka som jag köpte på Zara. Har även börjat sticka på en mössa som kommer bli i a´la Åre modell. Det är jättekul att sticka när man får lite tid över =).
  

Bio

publicerat i ;
Jag och Melwin va och såg den här filmen i helgen. Både han och jag tyckte den va jättebra =)

Vackra hundar

publicerat i Hundar;
Är lite småsugen på att skaffa en större kompis till Teuqila och Menta nu när vi ska flytta till Åre.. Men det tåls nog att funderas riktigt på innan det blir aktuellt. Jag är ju inte direkt ensam om det heller =)
Här är iallafall några bilder på riktigt vackra hundar.

Först två weimaraner


En Rhodesian Ridgeback


En chokladfärgad Labrador Retriever

Onsdag

publicerat i ;
Idag har jag och Mirjam varit på stjernboden i Ubbhult och shoppat. Vi hittade en del fint så det blev några inköp som jag kommer visa en annan dag när jag har tid =).
Här är Melwin i sin nya Nova Star dräkt, finns att köpa på världens bästa webshop =P www.my-baby.se

Menta tränar inför sin ringdebut på söndag.. Då jäklar ska vi visa att stora tjejer också kan =),
(stora och stora, iallafall har hon med knapp marginal vuxit ikapp storasyster Teuqila.)

Semla mums...

publicerat i ;
Nu ska jag äta lunch och efter det njuta av en god semla som Nisse har varit och köpt till alla i personalen. Det är ju fettisdagen idag. Mums..

Panikångest den nya folksjukdomen..

publicerat i ;
För snart två år sedan drabbades jag också (kan jag väl säga) utav panikångest för första gången. Det va verkligen som om hela världen rasade samman och jag kunde inte förstå hur man kunde vara "fysiskt" frisk men ändå må så dåligt som jag gjorde då..
Det började med att jag hade varit inne på Allum och handlat en fredags morgon efter att ha lämnat Melwin på Gull-Britts jobb. Hade varit en stressig morgon som vanligt och vi skulle ha 2års jubileum på My Baby i helgen.
Iallafall hade jag lyckats handla lite ballonger och va på väg tillbaks till bilen.
När jag står i rulltrappan på väg upp till parkeringen så känner jag hur det börjar svartna för ögonen och paniken börjar komma. Hjärtat slår i 180 och jag täner: "nu dör jag". På något sätt klarar jag iallafall sätta mig på en bänk och försöker lugna mig själv och intala mig att jag antagligen bara behöver ha något att dricka.
Jag ringer även hem till mamma. Bestämmer mig sedan för att gå till bilen och åka in på shell och handla en dricka. När jag sedan startat bilen och är på väg så börjar det igen.. Den här gången 10 gånger värre, min enda tanke va då att jag måste komma ur bilen eftersom den låser sig och då kommer ingen att få ut mig.. Lyckas iallafall köra ner på nedre parkeringen på allum och ur bilen. Hyperventilerande får jag tag på mobilen och ringer mamma igen som förstår att det inte står rätt till. Jag gråter och säger att hon måste komma och hämta mig NU!.
Utanför bilen står jag skakandes och funderar på om jag ska be någon ringa ambulans eller om jag klarar att vänta tills mamma kommer. (helt övertygad om att jag har drabbats av hjärtinfarkt eller nåt i den stilen.) Det går inte att förklara den skräcken som jag kände då, har aldrig någonsin kännt något liknande innan dess.
Mamma kommer efter kanske 15minuter, antagligen dom längsta 15 minutrarna i mitt liv..
Hon kör mig till östra sjukhuset där jag får komma in direkt. Sköterskan försöker lugna mig och efter ett tag lyckas jag andas som vanligt igen. Dom tar prover på mig och efter ca två timmars väntan få jag svar från en kvinnlig läkare att det inte är något fel på mig och att vi kan åka hem..
Ingen som helst antydan från henne att det kan vara stressrelaterat.
Jag mådde ju då fortfarande lika dåligt men utan att ha fått ett svar på vad det kunde vara..
Väl hemma hos mamma klarade jag inte att vara ensam och varje gång jag skulle resa mig upp höll jag på och svimma.
På kvällen fick jag ytterligare en panikattack och mamma körde ner mig till Mölndals sjukhus i hopp om att kanske få en förklaring. En sköterska som vi fick träffa där förklarade att det här antagligen va panikångest och att det va helt ofarligt, hon berättade att hon själv hade haft det och att det var väldigt vanligt bland unga tjejer. Vi åkte hem och
första natten sov jag ok, men sedan började helvetet även på natten.
Jag bodde hos mamma och pappa dom första nätterna så Johan fick åka hem från Åre och vara hemma med Melwin.
Helgen gick och jag mådde inte bättre. Nu kunde jag inte sova på nätterna heller, hade jag väl somnat så vaknade jag helt panikslagen av att jag skulle svimma i sömnen.
På måndagen fick jag komma till vår företagsläkare som är specialiserad på just stresssymtom. Han förklarade allt om panikångest och fick mig övertygad om att det här skulle jag bli frisk ifrån.
Jag fick recept på seratoninhöjande medicin och tabletter för att kunna sova bättre. Jag som alltid varit emot sådant till stor del på grund av sämre vetande, tog tacksamt emot allt som kunde hjälpa mig.
Efter att det som jag sakta hade börjat intala mig att jag skulle få leva med resten av mitt liv hade gått ca två veckor så mådde jag nästan som vanligt igen..
Jag klarade att vara ensam, att gå in i en affär själv och började även jobba efter  2 veckors sjukskrivning (mina första och antagligen sista sjukskrivningsdagar som jag tagit ut).
Sakta men säkert började glädjen och hoppet komma tillbaka.
Jag kan så här i efterhand säga att det nog va en jäkla tur att jag fick börjat jobba så snart efter, annars hade det nog varit svårare att komma tillbaka.
Sömnen blev bättre och bättre och efter ca 2 månader sov jag som vanligt igen och då hade jag under den perioden tagit totalt 3 eller 4 av sömntabletterna som jag fått utskrivet.
Nu nästan 2 år efteråt mår jag precis som vanligt och kan nästan se tillbaka på panikattackerna och le åt dem.. Jag vet att det inte är något farligt, och att jag kan hantera det.

Det som jag skulle vilja komma fram till med det här är att det borde finnas mer utbildning inom stressrelaterade sjukdomar hos allmänläkare idag än vad det gör.
Jag vet att det är fler och fler människor i dagens stressade samhälle som drabbas och får man inte hjälp direkt så blir det genast mycket svårare att bli frisk.
Det skulle nog inte skada heller att det blev lite mer uppmärksammat för allmänheten.
Jag hade t.ex aldrig hört talas om panikångest innan jag drabbades och när man hörde något om stress sjukdomar så tänkte man bara : Ja ja det drabbar inte mig..

Hoppas verkligen att det i framtiden blir ett mindre hektiskt samhälle där folk lär sig att ta vara på dagen och leva ett lugnare liv, för jag skulle inte ens önska min värsta fiende att drabbas av panikångest.

Compact Living =)

publicerat i Inredning;

Eftersom vi ska flytta till ett ganska litet hus i Åre och Melwin har desto mer leksaker, har jag funderat på hur vi kan lösa det med någon smart idé.
Jag tittade på ikeas loftsängar som verkligen är sååå fula och efter en del sökande på diverse sidor fick jag syn på den här killens hemsida som tillverkar loftsängar att hänga i taket.
En sådan variant får det nog bli till Melles rum, då kanske vi till och med kan få plats med en extra garderob =)..


www.himmelrike.se

Grym låt..

publicerat i Musik;
Den bästa låten på Beyonces nya skiva är utan tvekan ego. Videon har inte kommit än men lyssna och njut =)

Vill ha..

publicerat i Shopping;
Kolla in dom här söta prylarna från Puppia och Puppy Angels vår och sommar kollektion..

Haha så söööt..


Ett måste i sommar..



En riktig fralla..

Blir så himla sugen på att shoppa loss till hundarna, fast jag vet ju att kläder är ingen mening jag handlar eftersom de ändå inte kommer till användning.. Men ett par selar och något fint halsband får det nog bli iallafall. Menta har ju faktiskt bitit sönder 2 selar och lika många halsband redan..
www.poshpooches.se har det mesta.

Se upp i backen!

publicerat i ;
Har man ingen pulka så får man väl göra sig en!. Den här plastpåsen med en filt i funkade perfekt som pulka både till mig och Melle.


Menta älskar snön och vill helst vara ute hela dan =)

Oaaaaaa.... Ju tyngre desto snabbare..


Kom igen då lillhusse, åk någon gång!!



Ser jag lite farlig ut nu eller??

Torsdag

publicerat i ;
Sjukt vad tiden går fort egentligen. Idag har varit en sådan dag. Jag gick upp imorse och körde Melwin till dagis, sedan direkt till affären för att fota kläder och lägga in i webshopen. (kommer massa nytt nu). När klockan va halv fyra bar det av tillbaka till dagis för att hämta Melle och sedan hit till Tappen för att jobba kvällen.. Nu står jag här och klockan är redan åtta och det känns som om det borde vara mer än halva dan kvar.
Börjar dock kännas lite i benen nu så det ska bli skönt att få komma hem och lägga sig i soffan och titta på någon bra film.
Män som hatar kvinnor har förresten snart biopremiär, då ska jag sitta bänkad i Bergakungens Vip salong och titta på Salander och co..

Aha det va så här dom såg ut,, hade faktiskt tänkt mig en lite snyggare Mikael Blomqvist.. ;)

Mina yrväder

publicerat i Hundar;
Ett par bilder på mina små yrväder.
Imorse ville Menta följa med Melwin och ta spruta på Bvc. Melle hade nog inte haft något emot att byta i och för sig, men nej hur hade det sett ut med en liten råtta som hoppade ur overallen hos tanten på Bvc??. Hundarna fick stanna hemma och Melwin och jag åkte på 5 1/2 års kontroll. Stackars gubben tycker verkligen inte om sprutor, men han va jätteduktig iallafall.



183 Dagar

publicerat i ;
Svt:s nya serie 183 Dagar,  med bla Tuva Novotny i huvudrollen hade premiär igår. Glömsk som jag är missade jag såklart första avsnittet, och den här serien vill jag verkligen se.
Produktionsteamet va hemma hos oss för snart ett år sedan och tittade på våran lägenhet som dom ville skulle vara med i serien.
Dom valde mellan vår och en annan i området. Tyvärr blev det den andra lägenheten eftersom det va arbetsplats utanför vår balkong vid inspelningstiden.¨
Men det känns ju extra skoj att titta ändå eftersom man kommer känna igen sig i området en del =).
Nästa måndag kl 20.00 så ska jag iallafall sitta bänkad vid tvn så det så..
Igår va vi uppe i Vaggeryd och hämtade hem bilen. Den är verkligen jättefin att köra och det känns att det är en bil som vi kommer trivas med.

Ny Serie i Svt. Måndagar kl 20.00

Rastlös..

publicerat i ;
Ska snart åka och jobba på tappen, men sitter här och kan bara inte slita mig från dumburken.. Har tittat in mina obligatoriska "sidor" typ 3 gånger och skulle egentligen stängt av och gjort lite nytta för länge sen. Det är konstigt att man som alltid annars har nåt att göra, blir rastlös och tråksurfar så fort man får lite tid över..
Nej nu får jag ta och göra mig iordning och komma iväg.. Imorgon blir det skoj för då ska vi åka och kika på en bil som kanske ska bli vår. En Huyndai santa fe -07 närmare bestämt.
Ha det gött!

Fredags mys

publicerat i ;

Mina älsklingar!! Finns inget bättre än det här..  Efter Lets Dance slocknade alla 3, då blev det filmtajm för oss andra..


Förresten så gick det inte med ballongidén, eftersom ett ballongföretag skulle ställa ut och sälja ballonger ville dom inte ha några som delade ut gratis.. Ja ja, det får bli till en annan gång då..

Ballonger!!

publicerat i ;
Det är ju snart Baby & Barn mässa här i Göteborg, så jag har funderat på hur och om vi ska marknadsföra oss där i år. Förra året lyckades jag ju i sista sekund få tag i en monter till ett hyfsat bra pris. Det va jätteskoj och gav säkert en hel del, fast jag kände dels att det va ett helsike att få ditt alla varor och att sedan inte sälja så mycket som jag hade hoppats på gör att jag i år känner för något annat. Därför kom jag på den smarta idén att vi skulle kunna stå där och dela ut ballonger.
Då tänker jag inga vanliga ballonger utan cerise rosa lite större med vår logga och webadress på. Sedan så kan man sätta fast rabattkort som Kent har fixat som ger 10% på både webben och butiken. Det hade varit något det.. Jag har nu på morgonen redan kollat upp med ballongföretagen och hittat ett som verkar bra. Nu gäller det bara att kolla med mässan och se om det funkar också..
Tänk er alla My Baby ballonger som kommer åka omkring i stan den helgen, det måste ju bara bli lyckat..
Nu har jag öppnat på Tappen klockan 6.30  två dagar i rad och jag måste säga att det är underbart skönt att vara tillbaka här. Lugnt och skönt på morgonen och Nisse som fixar frukost till mig med nybakad fralla. Ett annat plus är att få slippa tampas med min lille morgon terrorist där hemma också. Han är ju inte direkt piggelin på morgonen om man säger så.

Vårat Hus!

publicerat i Inredning;
Nu är det klart, vi har köpt hus i Åre.. Jag som va så inställd på Ovansjö har ändrat mig och nu blir det som sagt Åre istället. När vi fick syn på det här huset på Hemnet så bara kände jag direkt att där vill jag bo. Ska jag flytta till Åre så vill jag bo där och ingen annan stans sa jag till Johan, och så fick det bli.
Huset är bara 70+10kvm och har en underbar utsikt över Åresjön och byn. Det finns möjlighet att bygga till också om man vill. Igår skrev vi kontrakt och den 20/5 får vi flytta in.
Ska bli helt underbart med ett eget hus, så som vi har längtat efter det...


Utsikt från vardagsrums fönstret.

Liten friggebod på tomten.




Måndag 2/2 och -10 grader..

publicerat i ;
Fy fan va kallt det är ute.. Håller på och frysa ihjäl så fort jag kommer utanför dörren.. Till råga på allt när jag trodde att jag hade klarat mig från den obligatoriska "komma hem från semester förkylningen" så har jag börjat få ont i halsen, huvudet och frysa även inne.. Usch jag vill inte bli sjuk..
I Lördags va jag mamma, Melwin och Nisse ute för att fira Nisses födelsedag. Det blev Indiskt och va mycket trevligt. Nisse blev jätteglad för sina nya  Gant skjortor som Melwin valde i Thailand. Han fick ett läderhalsband med en hajtand i också. Även den en omtyckt present, han har tjatat om ett sådant sen vi va i Thailand sist. =)
Jag har jobbat frenetiskt sen jag kom hem med webshopen, har lagt upp massor med nya kläder och fixat och donat.  Det är jätteskoj, men fasiken vad tiden går fort när man jobbar vid datorn..
Igår blev det även en liten shopping runda, och här är resultatet, (har tänkt köpa en skinnjacka jättelänge).
Jackan är från Zara, halsduken från MQ och väskan Marc Jacobs från Tara.

Nisse 81 år, det kan man verkligen inte tro =)


Så här söta blev Teuqila och Menta i sina nya halsband från Thailand. Det är inne där att ha bjällerhalsband till sina hundar, jag tyckte dom va så fina så på vägen till flygplatsen fick taxi chaffören köra vägen om en hundaffär så jag fick handlat med mig några hem.

Så här ser min lilla data hörna ut i sovrummet hemma hos mamma och pappa, Längtar tills jag får mitt eget hemmakontor.. Förresten,(ändrar jag inte den här ställningen lär jag bli puckelryggad inom en snar framtid) ;P

Men här är lite ur resultatet..