1:a Advent..

publicerat i Foto/Bild;
Idag är det första advent, så efter jobbet blev det att åka hem och pynta.. Jag älskar julen, det är helt klart den bästa och mysigaste högtiden på året. Mycket är nog för att man får julklappar och såklart för att jag fyller år dagen innan.. Känner mig som ett litet barn varje jul, älskar att få och att ge julklappar!!
Jag hittade en del julpynt i flyttlådor nere i lillstugan men stjärnorna i vardagsrummet köpte jag hos Sofia som har Kaktus jämte vår butik på torget. Hon har såå mycket fint och dom här stjärnorna kunde jag bara inte låta bli.

Köket med dom nya julgardinerna som snälla farmor Gull-Britt hjälpte mig att sy..


Nya stjärnan..

Premiärdagen..

publicerat i Foto/Bild;
Då har vi äntligen öppnat butiken. Efter ca 2 månaders slit så har vi fått lön för mödan.
Det är verkligen helt underbart roligt att ha en invigning och få känna att allt slit ger resultat och blir uppskattat.
Vi hade fullt med kunder i butiken hela dagen och fick massor med fina blommor och lyck önskningar..
Nu börjar allvaret, och imorgon får vi hoppas på en bra dag då det är advent helg och mycket turister i byn. Tacka vet jag norrmännen ;))
Hann fota lite imorse innan öppning.

Ballongerna köpte Nisse på Butriks och skickade upp, sedan fick vi låna en helium tub på Holiday Club för att blåsa upp med.


Fjant 1..

och fjant två.. :)

Mycket nu..

publicerat i Foto/Bild;
Snacka om att ha fullt upp. Just nu jobbar jag från tidig morgon till sen kväll, (kom precis hem) med att få butiken klar i tid. Vi öppnar på fredag och har hur mycket som helst kvar att fixa..
Ja, allt brukar ju ordna sig tillslut så det är väl så man får tänka antar jag.
Ska iallafall bli riktigt skoj att få se resultatet av allt slit..
Idag röjde jag och Helena som sjutton för att vi skulle få dit ett filmteam från tv4 och "halv 8 hos mig", Sofia i butiken jämte ska vara med där och lovade att om hon fick så skulle hon springa in med filmteamet och ge oss lite gratis reklam.. Tyvärr så hann dom bara filma hennes egen butik. Ska bli jätteskoj att se hur programmet blir sen =).

Mys till idol..

publicerat i Foto/Bild;
Äntligen fredag, för då kan man ha mys i soffan och titta på idol =)





Och nu mina kära vänner, vill jag att ni tar er i kragen och bokar en resa till Åre!!
Saknar er jättemycket allihop... Vi har tömt lillstugan och har plats i huset också för den delen så det är bara att komma upp =)

Annons till Åre bladet..

publicerat i Foto/Bild;
Nu har jag suttit några timmar och pillat med en annons till vår invigning.. Vad tycks? Blev den för plottrig tro??


Förut så blev det förresten ytterligare en hängning på T och M.. Så spännande, måtte det bli valpisar nu..

Mörk och mörkt..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är det verkligen mörkt här uppe.. På morgonen när man lämnar Melwin på skolan är det mörkt och när man hämtar honom vid 4 är det lika becksvart. Blir ju inte direkt bättre av att vi inte har en enda utomhuslampa på tomten hemma, så man får leta sig fram till dörren..

Lite irriterad är jag allt på våra snickare också som skulle vara klara med Byte av tak, ny panel och det andra på offerten den 7/11 och hur långt har dom kommit? Jo kanske 1/5 del av vad som ska göras. Taket är halvt öppet vilket gör att det blir iskallt inne trots massvis med tända ljus och full fräs på alla element..
Dom har förresten inte varit här sen i torsdags. Tomten ser ur som en soptipp och huset har så mycket byggställningar runt sig att det knappt går att se ut eller in.. Antar att det här är ett ganska vanligt problem med just snickare, men men..

Framåt går det iallafall i butikslokalen, men där är vi ju rätt måna om att kunna öppna så snart som möjligt också. Tapetserat har jag gjort för första gången i dag och det blev helt ok. Ska ta lite bilder imorgon och visa.
Vi har haft världens hjälp utav Johan och Helenas man Thomas. Dom har verkligen ställt upp och gjort jätte mycket för oss.

På parningsfronten har det sen i förrgår efter hängningen gått ganska trögt. Blev en parning utan häng igår men inget mer efter det.
Moltas är helt enkelt inte sugen längre =). Han har nog tröttnat på T som verkligen är på hugget och antagligen uppfattas som rätt jobbig i Moltas ögon..
Men jag hoppas att det här räcker nu, hade varit helt underbart med små valpisar.. Om hon blir dräktig blir det beräknad valpning någon gång runt den 16/17 Januari..


Sötnosarna!!

publicerat i Foto/Bild;
En liten bild på två helt underbara små hundar (Teuqila & Moltas)..
Ouzo matte saknar dig så du bara vet..

Yes!

publicerat i Foto/Bild;
Blev så glad så jag var tvungen att berätta. Det blev en hängning nu ikväll på 20min =), Teuqila va jätteduktig och stod helt stilla hela tiden, fast jag satt för säkerhetsskull och höll en hand på henne och Moltas ifall någon av dom skulle få för sig att försöka komma loss.. Hoppas Hoppas nu att det kan bli något det här..
Ska lägga mig nu för imorgon är det kvartsamtal med Melles fröken och sedan jobb i lokalen!
Natti Natti..

Här sitter dom fast. Hängning kallas det när hanen har parat tiken och sväller i henne så att dom fastnar. Helst ska det vara en sådan för att tiken ska kunna bli dräktig. Det är dock inte ett helt säkert kort för en dräktighet eftersom mycket annat spelar in också.

Lite nya smycken..

publicerat i Foto/Bild;
Här kommer lite nya smycken som jag gjort på kvällarna när jag fått lite tid över..
Halsbanden ska kosta 169kr med 1 tag och 179kr för 2 tags och armbanden 119kr med 1 tag och 129kr för 2 tags.
Man kan välja precis vilken text man vill =)

Halsband..


Armband med sötvattenspärlor..

Halsband med spetsigt hjärta..

Dog tag..

Halsband med 2 tags

Armband med länk av hjärtan

Teuqila har fått en egen tag med sitt namn på ena sidan och mitt mobilnummer på andra!

5 Parningar men ingen hängning..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är T på sin 10:e löpdag och hon är jätteduktig och ställer upp sig för Moltas.
Det har hittills blivit 5 parningar utan hängning.
Vi försöker igen ikväll och hoppas det blir en hängning innan höglöpet är över.
Spännande!!

Första dagen i butiken..

publicerat i Foto/Bild;
Idag fick vi tillgång till vår butikslokal och har snickrat och målat sedan 8 imorse.
Igår kväll hade jag smyckeverkstad hemma också och resultaten kan ni se här under. Det är verkligen jätteroligt att stansa och göra egna smycken..
Teuqila har varit och tagit blodprov hos åreveterinärerna så får vi svar imorgon om hur hon ligger till i löpet. Moltas har varit jättesugen på henne nu ikväll, men hon är tydligen inte redo än ;).. Mycket skoj på gång med andra ord!!

Torget sett från butiken med åreskutan ovanför molnen..

Butiks Lokalen till höger, än så länge utan skyltar..

Mer av torget från imorse..

Så här såg det ut imorse när vi fick lokalen. Mycket ska hända innan den är klar =)

Melwin efter Hockeyträningen..

Två glada snickare, Johan och Thomas!

Första halsbandet, dock lite ojämn text..

Armband som jag ska ge min moster i Julklapp! Etsningen blev helt ok efter lite träning..

Då var friheten slut igen..

publicerat i Foto/Bild;
Hihi kanske inte riktigt så men imorgon får vi lokalen och då blir det till att jobba.
Butiken öppnar vi sista helgen i November är det planerat till. Så imorgon är det snickar och målarkittet som får åka på..;)
Börjar bli lite smått orolig för parningen mellan T och M också. Hon är på dag 4 idag och visar inget som helst intresse för att bli parad. Moltas är där och nosar och verkar ganska intresserad men inte alls som förra gången. Då åkte vi ner på dag 10 tror jag det va och då va det försent enlig veterinären som tog blodprovet på henne för att se var i löpet hon var. Fast båda va intresserade men det blev aldrig någon hängning..
Detta innebär att hon borde vara villig nu inom en tidsperiod på 5 dagar..
Vi får vänta och se =)

Yes!!

publicerat i Foto/Bild;
Nu har Teuqila börjat löpa.. Upptäckte det imorse och det är ju bara för bra för att vara sant, nu när Linda va så himla snäll och lät mig låna hem Moltas också..
Jag trodde inte hon skulle börja än eftersom hon har varit lite oregelbunden i sina tidigare löp. Men det va precis 6 månader och 1 vecka sen sist.
Nu gäller det att vänta in och hålla stenkoll på dom båda =).
Än så länge vill hon bara busa och inget annat.. Moltas har dock verkat sugen i ett par dagar.. Hihi..
Håller alla min tummar för att det ska gå vägen denna gång.

Smart idé..

publicerat i Foto/Bild;
Det blev ingen spruta igår för Melwin. Däremot blev det kräksjuka som höll i sig hela natten.. Fy f*n, det är nog det värsta som finns utav mindre allvarliga sjukdomstillstånd vill säga.
Blev 3 byten av sängkläder och kanske 2 timmars sömn för min och Johans del. Melwin vilade hela gårdagen och fick tillbaka aptiten framåt kvällen så vi fick i honom lite buljongkokt ris och fisk.
Själv så gick jag hela dagen och väntade på att också bli sjuk, men peppar peppar så har jag klarat mig än så länge.
Melle är frisk nu men får stanna hemma imorgon också för säkerhets skull..
Blir lite rastlös när jag är hemma sådär 2 dagar på raken, så idag har jag forskat lite på en idé som jag tror skulle funka i nya butiken.
Pysslig som jag är så tänkte jag att jag ska börja tillverka namnsmycken.. Är faktiskt mycket enklare än det ser ut. Kommer göra både i silverplätterad metall och i riktigt silver. Utpriset kommer ligga på för ett armband i silvermetall ca 120kr med en eller 2 berlocker och halsband ca 195kr.
Vill man ha i riktigt silver kommer halsband kosta ca 350kr. Sedan kan jag ta beställningar i butiken och på webshopen =).


Sen ska det så klart gå att välja mellan olika kedjor och hängen osv..
Vad tror ni? Nu har jag iallafall beställt hem lite blandat så får vi se när jag har tid att börja. ;)

Busbilder..

publicerat i Foto/Bild;

Lite bilder på Teuqila och Moltas ikväll när dom busade och uppvaktade varandra =). Det kommer bli sååå söta valpisar efter dom här två, det vet jag!!



 

Utställning i Växjö

publicerat i Foto/Bild;
Lite bilder från helgens utställning i Växjö.
Inget cert för Teuqila denna gången heller.. Attans vad svårt det ska vara att få det där sista så efterlängtade certifikatet. Domaren va ok, dock en aning snål tyckte nog dom flesta.
Ouzo slutade iallafall som 2:a i sin klass och Teuqila som 3:a.
Vi fick låna med oss finaste Moltas killen hela vägen hem till Åre. Tack än en gång Linda för förtroendet. Molle ska stanna hos oss några veckor och förhoppningsvis ska det bli parning med Teuqila innan han åker hem till Saxtorp igen. Nu väntar jag med spänningen på topp att T ska börja löpa..
Moltas är verkligen världens goaste lille kille, så otroligt snäll och glad och dessutom riktigt snygg!!
Imorgon ska Melwin få sin vaccination mot svininfluensan på skolan. Jag har varit på hälsocentralen och pratat med dom angående hans ägg allergi och det ska inte vara några problem. Så vi kör på.. Han får följa med mig hem efteråt ifall det skulle blir någon reaktion..

Är man inte värd ett cert när man är så här duktig??

Öppenklass tikar.. Många snygga hundar var det..

Ouzo på andra plats..

Så här går en riktig prins i ringen. =) Moltas..

Finaste Moltas igen..