Hjälp det snöar redan!!

publicerat i Foto/Bild;
Japp, då va det snö här i Åre. I förrgår kom dom första gigantiska flingorna och sedan fortsatte det.. Det mesta har smält bort nere i byn, men uppe hos oss så ligger ca en decimeter.
Hundarna har fått vintertäcken på sig. Vilket Ouzo inte alls tyckte om, men han lär ju få vänja sig lilla gubben.
Melwin har åkt kick bike med skid medar och tycker såklart det är super roligt med snö.
Jag är kanske inte lika överlycklig, men det är nog lika bra att ställa in sig på att vintern har börjat här uppe.
Nu jobbar jag sista dagarna på Lattjo innan det är dags för mig att gå vidare med nya planer..
Efter en hel del planering och ideér så är det äntligen klart.
My Baby ska få tillökning!!
Vi öpnnar en ny barnklädesbutik mitt på torget i Åre i mitten av November. Känns så himla roligt.. Jag är väl egentligen ganska galen, eftersom jag hade tänkt att flytta upp hit och ta det lite lugnare med jobb och sånt.
Men jag bara måste köra på den här idén som jag har haft i kanske 2 år nu.
Vi kommer bli en Molo concept store och förutom Molo sälja märken som Aya Naya, Schotch & Soda, Minimyo, mfl och såklart lite roliga tillbehör.
Ny uppdaterad logga blir det också eftersom vi kommer köra kläder för barn mellan 0-12år.
Mer om detta projekt senare.


Middag och planering på Dahlboms. Till vänster sitter Helena som jag ska ha butiken tillsammans med.

Ouzo har aldrig sett snö innan =)

Hjälp jag kan verkligen inte ha mössa.. Ser ju ut som en kille!!

Lite läskigt..

publicerat i Foto/Bild;
Imorse ringde det en tjej ifrån Swedbank och berättade att det hade upptäckts att någon obehörig hade handlat på mitt kort från Usa i natt??!!
Tydligen så förekommer det fortfarande en del sånt här trots säker näthandel med dibs osv.. Den här personen har alltså lyckats komma åt mitt kortnummer på nätet när jag gjort någon beställning, och det kan vara från vilket ställe som helst. Jag som har handlat på kort på nätet i säkert 5 år utan några som helst problem..
Skitläskigt.. I och för sig har jag handlat med mitt Nordea kort innan där man alltid måste använda kod dosan i samband med köpet. Känns som att det är säkrare.
Nu är i alla fall mitt kort spärrat och pengarna är tillbaka på kontot..

Tisdag och kräftkok

publicerat i Foto/Bild;

Ikväll ska jag koka upp en lag till Kräftor som jag köpt frysta, (alltså insjökräftor).
Jag har fått vårat supergoa recept som vi alltid använde förr när vi kunde fiska själva i Ovansjö.
Snacka om att man saknar det. Det är bland det roligaste som finns, man börjar 4 på eftermiddagen och håller på hela natten. Lägger ut burar fiskar med handhåvar och på natten kunde man till och med plocka dom för hand. Så gott om kräftor fanns det då. Oftast var vi ett gäng på 10-15 stycken som fiskade under två kvällar i Augusti.
Morgonen efter fiskandet kokade pappa kräftorna och detta tog oftast hela dagen. På kvällen hade vi kräftskiva och jag kan säga att det finns inga skaldjur som går upp emot våra insjökräftor från Ljungan...
För ca 15 år sedan dog alla kräftor i kräftpest.. Så fruktansvärt tråkigt då det va den ovanligaste sorten utav alla kräftor nämligen flodkräftan.
Sedan dess har vi alltså inte fiskat, men idag tänkte jag att jag skulle koka frysta kräftor och lägga i vår egna lag över natten så får vi ha kräftkalas imorgon.

Receptet lyder enligt följande:

2 tjog kräftor (40st)
4L vatten
1dl grovsalt
2 sockerbitar
1 flaska mörkt öl
Massa krondill
(dillen kan man inte få för mycket av, viktigt dock att det är just krondill)



Barnvakt, hundvakt och underbart väder!!

publicerat i Foto/Bild;

Denna Lördag har varit lång och vi har hunnit med mycket.
Imorse fick Melle följa med mig till Dahlboms eftersom jag skulle köra morgonstädet efter fredagens röj..
Shit vad folk grisar ner när dom är ute och festar. Krossat glas slängda gamla snusar och utspillda drinkar är det gott om. Efter att ha sopat noga och kört med "monstret" som är en slags golvtvätt maskin, räckte det med 2 omgångar svabbning med vanlig mopp innan vi va klara..
Då åkte vi hem till hundarna och hade med oss Teodor och Tyra som vi har passat idag.
Det busades med hundar och vi hade pankaks kalas innan det va dax för mig att åka och jobba en timme på Lattjo.
När jag va klar där hämtade jag barnen på Dahlboms och så åkte vi hem igen för att mysa och titta på film.
Sedan tog vi en promenad (kanske inte så genomtänkt dock) ner till restaurangen med alla 3 hundarna (vi är hundvakt åt Menta) och pojkatrna hade var sin Kick bike.. Det gick bra trots trassel i koppel och 3 fartglada ungar.
På Dahlboms beställde vi mat och när vi satt och väntade som bäst gick brandlarmet och en högtalar röst hördes : Lämna omedelbart lokalen brand har utbrutit.. Alla fick brottom ut och Melwin blev jätterädd att hundarna som satt i källaren skulle bli kvar.. Nu gällde det att tänka till, först ut med barnen sedan snabbt in och hämta hundarna. När alla va ute fick jag lugnat Melwin och förklarat att det säkert bara va ett falskt alarm.
Brandkåren kom och kunde konstatera att en fläkt hade slutat fungera i köket vilket resulterade i rökutveckling och att larmet gick.. Ingen fara alltså.
Nu är vi hemma igen och har myskväll efter en händelserik dag..
Jag har hunnit fota hundarna när dom står fint också.. =)
Menta blev överlycklig när hon kom hit i eftermiddags, en som däremot inte blev lika glatt överraskad va Teuqila.
Nu ligger hon i soffan och har stenkoll på Menta, och kommer hon för nära så ryker dom genast ihop..
Tråkigt att det är så här, men Teuqila är helt enkelt för snäll och Menta som är yngre har ett otroligt dominant beteende som gör att Teuqila känner sig trängd med Menta i sin närhet.
Detta är anledningen till att Menta bor hos sin nya familj där hon har det bättre än man någonsin kan önska sig. Jag är verkligen tacksam för att det blev så här bra och att dom bor så nära så vi kan träffa henne ofta och vara hundvakt då och då.

Tyra med Teuqila..

Teuqila spanar när Ouzo och Menta busar ;)

Vårat hus ser riktigt taskigt ut nu när snickarna har börjat med renoveringen..

Kick bike trix..


Min vackra lilla Menta..

Menta står fint..

Ouzo står fint..

Söt Ouzo med dubbelhaka.. =))

Teuqila står fint..

Pappa på besök!

publicerat i Foto/Bild;
Idag kom min kära pappa upp till oss.. Han har inte varit här innan så det va jätteskoj att få visa honom runt byn. När han kom i eftermiddags så fick han se leksaksaffären där jag jobbar, sedan gick vi till skolan och hämtade Melwin och ikväll har vi varit på Restaurangen och ätit en 3 rätters jättegod middag.
Imorgon blir det upp igen klockan 7, inga sovmorgnar här inte..
Nu ska jag lägga mig och smida lite planer, har en del funderingar på G. Är man en rastlös själ så är man..
Förresten så börjar det närma sig för Teuqilas löp och den här gången ska det banne mig bli små Teuqila och Moltas bebbar, så det så!!

Äntligen!!

publicerat i Foto/Bild;
Efter ett hett tips hittade vi äntligen dom, Kantarellerna!!
Det är sjukt roligt att plocka, för har man hittat en så vet man att det finns fler runt omkring, och på vissa ställen växer dom som i mängder av klasar.
Dom vanliga gula kantarellerna ska tydligen vara över nu så det är trattisar som gäller..
Kolla in min skörd..

Helg mys..

publicerat i Foto/Bild;

Idag har jag och Melle varit ute i svampskogen (eller snarare blåbärsskogen) för att plocka kantareller. Jag och Cissi traskade på och både Melwin och Tyra fick snällt hänga på. Vi gick upp i ulledalsfjället men all svamp lyste med sin frånvaro. Däremot fick vi med oss några blåbär innan regnet öste ner och barnen ville hem.
Men gud vad vackert det är alltså.. Det gör verkligen inget om det är tråkigt väder här för naturen är helt otroligt vacker ändå.
Nu har vi myskväll med tända ljus och kändisjunglen på tvn och Igår kväll invigde vi vår bubbelpool som står nere i källaren. Den har varit fylld med diverse vinterkläder och sovsäckar, men vi va så frusna så vi kände att nu va det dags för ett bad. Jag har verkligen saknat att få ett sånt där riktigt varmt och skönt bad.. Det är så avslappnande och härligt. Bubblorna vågade vi inte sätta på. Man vet ju aldrig när det gäller det elektriska på gamla prylar.. Vi ska slänga ut det gamla och köpa ett nytt badkar sen när vi ska renovera huset. Och då blir det nog ett vanligt badkar. För jag tycker nämligen om att bada nästan varje kväll och ett bubbelbadkar tar ju en halv dag att fylla och är kanske inte jätteekonomiskt heller..

Imorgon jobbar jag på Lattjo, sen blir det hem och fixa med webshopen..





Melwin i baren på Dahlboms i torsdags kväll..

Snart är snön här..

publicerat i Foto/Bild;

Då var det hög tid att titta på vinterkläder, för snart är snön här enligt Johan.. Jag som knappt hunnit bada eller sola än.. Fast det har ju inte varit någon riktig sommar å andra sidan.
Vi ska i alla fall beställa lite coola skidkläder från Burton.
Till mig då:



Till Melle:




Ska det vara så svårt..??

publicerat i Foto/Bild;
Jag och Melwin har åkt på en liten helg trip till Gävle på tu man hand, eller nästan, hundarna är med också såklart.
Vi har haft en underbar dag han och jag. Imorse va vi på utställning och Teuqila blev 2:a bästa tik och va sååå nära sitt sista Cert och Svenska Championat.
Sedan tog vi en sväng på stan, där jag bara var tvungen att shoppa ett par jeans och en höst jacka på Vila.. Trots mitt totala köpstopp. Ska det vara så j*kla svårt att låta bli butikerna och denna shopping mani??.
Kvällen började med att vi gick på Indonesisk restaurang och myste. Tänk att han är som en liten bästa kompis min son. Helt underbar..
Sedan blev det Bio (G-force eller vad den heter med marsvinen), Melle tyckte den va superspännande och satt på helspänn genom filmen.
Nu ligger han här på hotellet och susar sött jämte mig och jag är den lyckligaste mamman i världen.
Imorgon blir det utställning igen och sedan bilresa hem till Åre och ny vecka med skola och jobb.