Snart flyttar Luna..

publicerat i Foto/Bild;
På torsdag flyttar Luna och Menta hem till Helena med familj på foder.. Som vi kommer sakna dom. Samtidigt ska det bli skönt att få hem Teuqila som varit hemifrån nu i snart 3 månader..
Luna är nu 9 veckor, och jag tror inte jag har sett en sån liten hund med så stor personlighet någon gång. Hon är helt underbar.. Vilken tuff liten tjej, ojojoj..
När vi tränar på bordet så är hon tuffare än någonsin och bryr sig inte det misnta om höjden. Nyfiken till tusen och samtidigt världens gladaste.
Jag hoppas verkligen på henne och det ska bli oerhört spännande att få följa hennes utveckling. Jag kommer nog låna hem henne någon gång varannan vecka för lite träning, fast jag vet att lill matte Kim är superduktig och kommer träna henne inför kommande utställningar också.







Min Idiot!!

publicerat i Foto/Bild;
Hur tänkte jag egentligen när jag tog med mig stackars mamma och Melwin på en hemsk bilresa i 8 timmar genom Norge och deras KATASTROFALA vägar.. Jag som i min dumdristighet trodde det skulle vara mestadels motorväg mellan huvudstaden och landets näst största stad Trondheim. Men tji fick jag när det var smala bergsvägar och en galet traffikerad sträcka dessutom.
Mysigt hade vi i alla fall i Oslo på kvällen då vi gick på Thai restaurang och åt gott. Hotellet var också jätte fint och låg mitt inne i smeten.
Men nu till det värsta.. Trodde jag att jag kunde komma med en köttbulle och två andra tossar som inte har lärt sig att gå riktigt och sedan kunna komma hem med något pris. Ja, tydligen så trodde jag det.. Så nu har jag lärt mig en rejäl läxa.. Aldrig mer köra genom Norge på vintern och aldrig mer åka så långt på en hundutställning om jag inte vet att hundarna jag ska ställa är i toppform..
Hem kom vi i alla fall men helt utan framgångar i utställningsringarna denna gång, så nu är det hårdträning som gäller för Melody och Bowser, samt total diet för tjockisen Teuqila..
Kändes i alla fall skönt att domarna älskade typen och valparnas utseende och konstruktion men att det var på deras otroligt valpiga rörelser dom åkte ut, för det kan man ju faktiskt träna bort ;).
Tillägnad mig själv.. and I Looove it.

Oslo och Nordisk vinnar utställning..

publicerat i Foto/Bild;
På lördag drar vi till Oslo på Nordisk vinnarutställning. 3 hundar får följa med, Teuqila Bowser och Melody..
Ska bli jätteskoj! Mamma har ju dock lycktas göda T en hel del så hon för tillfället ser mer ut som en köttbulle än en hund. Så är det när man får bo hos mormor några veckor.. Men men , det är alltid kul att ställa ändå, fast jag kan nog inte hoppas på något i hennes tillstånd ;)
I måndags åkte jag och Helena ner till Stockholm på inköp och då tog jag med mig Lotus som Jeanette kom upp från Göteborg för att hämta hem. Han var helt otroligt duktig i bilen sov och busade, åt och kissade ute när vi stannade. Kändes allt lite jobbigt att lämna honom, fast jag vet att han kommer få det hur bra som helst hos sin nya familj.
I lördags vart det party, Jag Johan och ett gäng restaurangfolk va först på Dahlboms och åt sedan bar det av till premiären av vinbaren här i Åre och sedan tillbaka till Dahlboms för lite dans och mingel.. Superroligt hade vi, ska nog försöka komma ut lite oftare denna vinter..
Nu ska jag leta upp allt julpynt här hemma för imorgon måste jag julskylta i butiken eftersom vi ska vara med i den årliga julskylts tävlingen nu på lördag och söndag då det är 1:a advent..
Hej svejs..


Hejdå vackra Lotus.. Hoppas vi ses snart igen..

Det enda som betyder något..

publicerat i Foto/Bild;
Är att min älskling över allt annat på jorden mår bra.. Ikväll när vi skulle äta middag (pasta pesto med parma skinka) så hände det som inte får hända.. Melwin satte i halsen. Jag hann nog tänka 1000 tankar under dom sekunderna som passerade innan skinkan slank ner i magen..
Skinka som är bland det farligaste du kan sätta i halsen också. Fy fasiken vad läskigt det var. Självklart var jag och Melle själva hemma också när det hände.
Han blev ju så klart jätte rädd lilla älsklingen, Men mest rädd blev nog ändå jag eftersom ett antal händelser tidigare i Melwins liv har satt sina spår i min hjärna vilket gör att jag alltid är på min vakt..
Nu sover han sött och jag är världens lyckligaste som får ligga och krama honom hela natten. Min älskling..
Tidigare idag var jag och Nisse iväg till veterinären i Östersund för att besiktiga, chipmärka och vaccinera valparna samt ta första rabies sprutan på Bowser och Melody som ska få åka med på världsutställning i Paris till sommaren och därför behöver vara vaccinerade mot detta. Den proceduren tar ca ett halvår så det gäller att vara ute i god tid.
Veterinären sa flera gånger att valparna var så fina och snälla, ovanligt snälla till och med. Varken Luna eller Lotus sa ett knyst när chippet skulle in mellan skulderbladen.
Dessutom var dom inte det minsta rädd heller. Allt gick bra och på måndag lämnar jag Lotus till Jeanette i Göteborg där han ska få sitt nya hem.

Cool Kamera App..

publicerat i Foto/Bild;
Har blivit helt frälst i den här coola Kamera appen som man kan köpa till Iphonen.. Du får massa olika filmrullar och kan välja olika blixter samt objektiv för att få fram olika effekter. Grymt roligt..
Hipstamatic heter den och kostar 15kr..

Middag och skidåkning..

publicerat i Foto/Bild;
Igår åkte Melwin och Johan skidor för första gången på säsongen. Melle tyckte det va så roligt. Han hade hoppat och haft superskoj. Halva klassen var där med sina föräldrar så massor av kompisar träffade han i backen också.
Jag var hemma och lagade mat eftersom Sofia med familj skulle komma på middag på kvällen.
Det blev asiatisk afton, (vem kunde inte gissa det) =).
Maten blev faktiskt himlans god och vi hade jättemysigt.
Idag åker Melle och Johan skidor igen och jag jobbar, imorse firade vi farsdag med frukost på Bageriet. Jag Johan Melwin och Nisse. Nä nu måste jag ringa min pappa och gratta honom också..

Grymt bra version..

publicerat i Foto/Bild;
Såg ni så mycket bättre i Lördags? Om inte så missade ni ett grymt bra program.. Bästa låten va utan tvekan Septembers version av Petters Mikrofonkåt. Kommer garanterat spelas på dom flesta Klubbar i vinter..

Valparna 6 veckor!

publicerat i Foto/Bild;
Nu är vi redan 6 veckor och då ser vi ut så här.. :)

Först ut Luna (Dreampaws Life Of Luna) Som ska bo på foder hos Helena med familj. Gud vad jag ska sakna dessa små när dom flyttar.. Fast jag kommer ju träffa ialla fall Luna rätt så ofta ;)













Sen har vi Underbara söta Lotus (Dreampaws Lotus The Luscious) som matte har lite svårt att fota eftersom han mest busar hela tiden..:)





Sen har vi Goa Bowser från Teuqilas förra kull som tillsammans med syster Melody har blivit 9 månader och Junior. Premiär i Officiell junior klass blir det näst nästa helg..

Måste skryta lite och säga att jag är ganska nöjd med hans resultat hittills:
2 x BIR, 1 x BIM, 5 x HP och 1 x BIS 2 i valpklass.
Dreampaws Milkyway
e: Klintkärrs Americankiller
u: Ginkgo´s White Whisper






Veckan som gått..

publicerat i Foto/Bild;
Då var det söndag igen och en veckas arbete slut.
Helena med familj har kommit hem från sin Kanarie resa idag så nu ska jag vara ledig ett par dagar. Har jobbat sen i söndags förra veckan. Men det är ju rena barnleken. Annat var det innan man flyttade upp då hörde ett 21 dagars pass till vanligheterna. Börja tappen klockan 06.00, sedan kl 10.00 ner till butiken och jobba till 18.00.. Tur är väl att man inte har det så nu. Kan väl erkänna att jag är lite smått bortskämd med jobbet för tillfället.
Men nu laddar vi ju också inför säsongen som startar om en månad. Ska bli så skoj =).
I Lördags åkte jag och Melle på Inofficiell hundutställning i Östersund och Melody den lilla tossan gick och blev BIR (Bäst i Rasen)!!, så roligt. Hon som varit så larvig innan börjar tycka det är lite roligt nu tror jag minsann..
Bowser blev andra bästa hane med HP.
Är så spänd inför deras debut i Officiell klass näst nästa helg i Oslo och Nordisk Vinnarutställning. Hoppas eller tror inte på något annat än kanske ett HP eller CK till dom, Därempt Teuqila har man ju lite större förhopningar på. Hade varit grymt roligt om hon tog det norska certet och blev Norsk Champion..
Valparna växer och imorgon är dom 6 veckor. Busiga som få och så söta så mattes hjärta smälter.. Hanen Lotus är tingad och ska säljas till Jeanette som bor i Göteborg. Hon har en vavva sedan innan och Lotus kommer få ett underbart hem där det vet jag!
Nu blir det sängen och sova som gäller.. Hoppas inte jag drömmer den där hemska mardrömmen jag hade i natt bara.. Det var nog det värsta jag drömt på riktigt länge. Fy fasiken, vilken lättnad när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm och att Melwin låg i sängen jämte mig och sov sött..

Mätt och trött..

publicerat i Foto/Bild;
Nu ligger jag i soffan och myser i min nya svea pyjamas som jag fick av min älskade mamma när vi var i Göteborg.  Är ganska seg efter ett hårt träningspass med Sofia, shit vad hon är uthållig den bruttan.. Vi sprang först 10min sedan intervall sprang vi 5 x 70sek och efter det världens hårdaste gym pass. Imorgon kommer jag vara helt slut i kroppen.. Efter träningen så bastade vi och gick och käkade på Dahlboms, mysigt..=)

Är det en säl eller en chihuahua? Vem vet.. Men han heter Bowser ;P

Söta Luna på promenad, nu ska världen upptäckas..

Jobb hela veckan..

publicerat i Foto/Bild;
Denna vecka är det bara jobb som gäller. Helena med familj har åkt på semester till Kanarie öarna så jag är ensam i butiken hela veckan.. Melwin har ju höstlov denna vecka också så det är allt lite tradigt att stå där i butiken när jag hade kunnat vara med dom jag älskar mest.. Men så vet jag ju att dom har det underbart både Johan och Melwin på deras grabbresa. I kväll tog dom tåget från Göteborg till mamma och pappa i Ånge där dom stannar ett par dagar.
Jag saknar dom jätte mycket..
Efter jobbet gick jag och tränade sedan har jag fixat och busat med valparna som bara växer och blir sötare för varje dag som går..
Nu känner jag mig rejält seg så det blir nog till att sova nu.. Vet inte vad det är men jag har haft en molande huvudvärk i ett par dagar nu, antagligen är det för att jag druckigt för lite.. Brukar vara rätt dålig på det emmellanåt..
Hittade förresten dessa små favoriter i Götet.. En ny smink väska från Make up store och lite fina armband från Raglady.. Leopard rules, and I love it..