1 Dag

publicerat i Foto/Bild;
Nu är vi precis 1 dag gamla..
Hanen som antingen ska heta Shadow eller Lotus..


Och tiken som ska heta Luna, men Melle har här hemma döpt henne till Daisy..


Nu har min älsklings mamma åkt hem efter att ha varit här och hjälp mig under nästan en vecka.. Hon är världens snällaste.. Hon kommer tillbaka på fredag också eftersom det är höstmarknad och modevisning på byn vilket kommer innebära mycket jobb för min del..

Menta + Harry = 2 sötnosar

publicerat i Foto/Bild;
I morse födde så tillslut Menta 2 fina och välskapta valpar. 1 hane som vägde hela 167g! och en tik på 93g, hon var så duktig och fixade allt helt själv. Vid ett tiden inatt började hon hässja och bädda och det höll på hela natten, när klockan var 6 imorse så kom krystvärkarna igång och kl 8 föddes första valpen.
Hanen hittade direkt till maten och tiken likaså. Nu ligger dom och tuttar och är så söta..



Hanen är antingen Sobel eller brindle som sin pappa =)


Lilla tiken ser ut som hon blir Sobel, fast jag är inte helt säker..


Melwin blev så glad när han kom hem från skolan och fick se valpisarna. Han tyckte dom såg så fina ut =).
Stackarn va ju tvungen att gå till skolan imorse innan första valpen hade kommit ut.
Även fodermatte Helena vet jag är extra stolt över duktiga mamma Menta som fixade det här så bra..

Mys..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi haft helt magiskt väder här i Åre. När det är sol så är det så vackert..
Jag har jobbat min sista dag, och nu ska jag vara ledig eftersom det förhoppningsvis ska komma valpar så snart som möjligt.
Jag och mamma har suttit ute på altanen och njutit av höstsolen nu i eftermiddag och Melle håller på och bygger på sin stora legobåt i sitt rum.






Dag 61..

publicerat i Foto/Bild;
Då va lilla tjockmagen på dag 61, och ännu har inget hänt.. Igår fick jag åka ifrån jobbet för att mamma trodde hon var på gång att börja valpa, men det var falskt alarm och förutom att hon har bäddat och fixat en del idag så har inget annat hänt. Hon äter för tillfället inget annat än kyckling och ris, men huvudsaken är ju att hon får i sig något nu när det snart är dax..
Jag hoppas verkligen valpningen sätter igång nu snart för väntan innan är så jobbig tycker jag..
Sparkar gör det hela tiden, och nu ligger jag jämte Melwin i soffan och myser med Menta på magen, ibland känner man små knuffar därinne, så häftigt..

Mycket på G!

publicerat i Foto/Bild;

Har fixat lite med en flyer nu på morgonen som vi ska dela ut i samband med modevisningen vi ska vara med på nästa helg. Då är det även höstmarknad i byn vilket drar en hel del folk till Åre. Detta är enligt många butiker en utav årets bästa  sälj helger.. Vi ser fram emot det här eftersom vi inte hade öppnat vid förra årets marknad.
Modevisningen ska bli det roligaste.. Hihi och kanske lite mer genomtänkt än förra årets också.. Vi har denna gången 8 barn och plats att öva vid 4 tillfällen.
Melle jublade när han fick höra att han fick vara med. Nu övar han här hemma varje kväll till låten vi ska ha.. Sötnosen =)


Nu på fredag är det Myskväll i vår butik och hos Kaktus,
och vi hoppas att alla vi känner har tid och lust att komma. =)

Räk och Mango salsa..

publicerat i Foto/Bild;
I lördags gjorde vi massa god mat och dessutom invigde vi vår nya badtunna.
Det bästa i matväg blev den här Räk och Mango salsan.

Man blandar följande:
Räkor (helst färska)
Mango färsk eller fryst
Koriander
Riven ingefära
Hackad vitlök
Röd Chili
Baby spenat
Tomat
Salladslök
Salt
Chilipeppar
Massa Lime juice

Det blir så himlans gott, fräscht och nyttigt dessutom!

Idag har jag och Sofia varit ute hela dagen och plockat tratt kantareller. Vi hittade efter ett tipps världens bästa svampskog!! och detta ställe får bli vår egna lilla hemlis..
Till middag blev det grädd stekta kantareller med massa parmesan, på vitlöksrostat bröd. Jättegott!!

Menta på dag 56!

publicerat i Foto/Bild;
Nu har Menta flyttat hem för att inom ca 10 dagar få sina små valpisar. Hon är idag på dygn 56 och magen växer lite för varje dag som går. Hon är fortfarande väldigt aktiv och vill gärna busa med sin mini bästis Melody..
Här kommer lite bilder på sötnosen med den fina magen..

Kom igen, ska vi busa nu eller??



Försök till ståbild. Blev sådär..
Menta skickar bamsekram och massa pussar till lill matte Kim och hela familjen =)..

Färdigmålat!

publicerat i Foto/Bild;
Japp, då var det färdigmålat hemma, känns underbart att veta att man inte behöver måla på 15 år framöver.. Om man nu ska tro på Alcros färggaranti.
Men fint blev det i alla fall. Förra veckan målade jag lillstugan och i förrgår va det dax för veboden. Kolla in resultatet.

Fixade även lite plantering och satte upp renhornet eller är det ett älghorn som Johan fick av en farbror han hade hjälpt..

Veboden..

Badtunnan ska på plats imorgon och till helgen blir det invigning!! Jippi vad jag längtar..

Lillstugan.. Tänker inte visa hur den ser ut på insidan.. Det får bli ett senare projekt.. Just nu är det ett dumpningsställe..

Köket, fläktens kåpa ska upp samt fyra öppna hyllplan vid sidan om fläkten på varje sida.

Hallen på övervåningen, tapetserad och klar..
I dag har Melwin haft skoljogg och sprungit (och gått mellan varven) hela 4 km. Banan var 1km och man fick springa fler varv om man orkade och då sprang han 4 varv min lilla sötgubbe.. Sista varvet var han såå trött. Men är man envis så är man.
Ju fler varv barnen sprang desto mer pengar samlades in till Barncancerfonden. Melwin fick även med sig en liten slant att lämna extra.
Nu sover han gott för imorgon är det upp och hoppa kl 07.00, det är bara jag som inte kan slita mig från tv:n eller i detta fall från datan. Satt uppe för att titta på dom rödgrönas utfrågning, men känner att det inte ger mig något att lyssna på dessa tre partier som inte kommer med några konkreta förslag på hur dom ska förbättra för folket, utan bara klagar och säger att det kommer bli bättre.. Men hur?. Sedan undrar jag hur dom ska kunna regera tillsammans när dom har så skilda meningar..
Lars Ohly skrämmer mig med sitt sätt att vilja styra folket och Mona får mig att somna, men det är väl ganska bra för det är ju dax för sängen nu... Sov gott mina vänner =)

Tänk efter och ta vara på dagen..

publicerat i Foto/Bild;

Jag har precis varit inne och läst på en blogg som jag har följt ett tag nu, och den får mig verkligen att tänka till..
Ulrika som är en vän från chiforum har en dotter som i våras fick diagnosen Cancer. Hon har fått en typ av lymfkörtel cancer som vad jag har förstått är ovanlig för barn/ungdomar..
Det som denna familj får gå igenom är så fruktansvärt  hemskt och borde inte få drabba någon människa överhuvudtaget..
När jag läste hennes sista inlägg nu ikväll så bara forsade tårarna och jag kom att tänka på hur j-vla löjlig man är som klagar på små saker hit och dit när man egentligen bara ska njuta över att ens egen familj är frisk och mår bra..
Jag hoppas och tror för allt i världen att Ulrikas dotter Rebecka kommer bli frisk igen.
Imorgon ska jag skänka pengar till barncancerfonden, känner att jag måste göra något för att vara med och bekämpa denna hemska sjukdom.
Följ Ulrikas blogg här..

Valpisarna snart 8 månader..

publicerat i Foto/Bild;
Tiden går så himla fort, nu är valparna redan 8 månader och har blivit så fina allihop. Imorse träffade jag lille Melvin som bor hos Karin här i Åre. Han är verkligen en kopia på sin mamma, helt otroligt glad och social liten kille.
Här kommer ett par nytagna bilder på Melody och Bowser.
Nästa vecka flyttar Menta hit och då får hon lite tid på sig att vänja sig vid valpbädden innan det blir dax för valpning.. Gud så spännande det ska bli. Veterinären såg bara 2 valpar så det ska bli intressant att få se om det stämmer eller inte..



Snart är det val..

publicerat i Foto/Bild;
Då var det bara 9 dagar kvar till Valet.
Såg igår en partiledardebatt på tv, och jag kan inte hjälpa det men gud så frustrerad jag blir.. Kanske inte så mycket över själva debatten utan mer över att det verkar vara en ganska stor del av befolkningen som röstar efter gammal vana. Man har helt enkelt vuxit upp med föräldrar som röstat på ett speciellt parti eller block och sedan själv röstat på samma utan att kanske egentligen knappt veta vad partiet i fråga egentligen står för i denna nutid. Tiderna förändras och det som kanske var en självklarhet på 40-50 talet är inte detsamma nu.. Det kan få mig rejält irriterad..
Programmet igår hade bjudit in en privatperson som stod i valet och kvalet och inte visste vad han skulle rösta på. Hans stora fasa var att fastighetsskatten samt bensinskatten skulle öka. I alla år hade han röstat på Socialdemokraterna men nu var han inte längre säker.
Efter att en Moderat samt en Socialdemokrat hade fått var sin minut att försöka övertyga mannen om varför han skulle rösta på deras respektive parti så skulle han själv välja vilken argumentation han tyckte va bäst.
I mina öron så va det ju ett ganska självklart val om han nu tyckte att dessa frågor var dom viktigaste. Men istället för att bryta sitt invanda mönster och välja det parti som egentligen kanske hade passat honom bäst, så säger han.. Ja, jag ska iallafall rösta på Socialdemokraterna som jag alltid gjort.. Trotts att i talet så står socialdemokraten och säger att både fastighetsskatten samt bensinskatten antagligen kommer att gå upp..
Men helt ärligt hur många hästar har man hemma då..?

Senare var det dax för Fredrik och Mona att debattera, och jag kan inte hjälpa det men jag har verkligen svårt att ta till mig vad Mona säger.. Försöker sätta mig själv i alla möjliga livssituationer i sinnet men kan inte någonstans se att det skulle gynna mig oavsett vilken situation jag skulle leva i, att rösta på hennes parti. Det enda hon får fram är ett evigt klagande på moderaternas skatte och arbetspolitik. Men tro sjutton att det är detta som är viktigast i ett fungerande samhälle. Droppen är ju ändå när hon säger att moderaterna är ett rikemansparti som bara är till för dom rika.
Jag är moderat och en hårt arbetande småföretagare som sliter för att få det att gå ihop varje månad. Det har fasiken inte varit enkelt att på deras grunder och lagar driva ett lönsamt företag med framtidstro.. Här har man inte kunnat gå hem på fredags eftermiddagen och vara ledig utan man har alltid alltid med sig jobbet hem.
Jag har nog dessutom tjänat sämre än dom flesta andra,. Det är först på dom senaste två åren som man har fått en ljusare framtidstro och kännt att det kanske ändå är det här man vill syssla med.. Detta tack vare en regering som ser framtiden an och inte lever kvar i en tid som längre inte existerar.
Vi lever nu i ett fritt och fungerande samhälle och jag hoppas verkligen det får fortsätta så..

Ultraljud..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi varit på ultraljud med Menta. Jag Helena och Calle åkte in och alla 3 var lika nyfikna på att få se vad som fanns där inne..
Veterinären såg 2 blåsor och hon tyckte sig vara ganska säker på antalet att det inte var fler än 2.. Fast det där tar jag nog med en nypa salt eftersom det förra gången visade fel på 3 valpar!.. Ja i vilket fall som helst så är hon ju dräktig och minst 2 små hjärtan bankar därinne.. Helt fantastiskt underbart. Ska bli så spännande!
Imorgon jobbar jag sista dagen, sedan har jag 4 dagar ledigt och ska fixa med huset. Ska försöka hinna med att fota lite och lägga upp här också.. =)
Nu blir det sängen för imorgon ska jag upp tidigt och lämna Melle i skolan och sedan åka direkt till Östersund för att hämta vår bil som varit på service. Sedan blir det att jobba fram till 18.
Nu har jag förresten bestämt hane till Teuqila för planerad parning till hennes nästa löp som blir i Januari.
Hanen heter Bagera (Gosegubbars Sleipner) och är en helt underbart snygg kille som dessutom varit utlånad till kennel Misty Meadows i Italien (en av världens mest framgångsrika chihuahuakennlar).
Här kommer ett par bilder på honom.


Snygga Baggemannen..

Helg i Gävle!

publicerat i Foto/Bild;

Igår åkte jag mamma och Melle ner till Gävle för att gå på hundutställning..
Vi kom ner vid 15 tiden och hann gå en runda på stan. Melwin klippte sig och jag och mamma shoppade lite fina glas och kuddar på Indiska. Sedan gick vi på Mexikansk restaurang och åt god middag.
Så mysigt..
Idag har det varit utställning hela dagen och vi kom hem nu ikväll med jättefina resultat.
Bowser blev BIR valp och fick tävla i stora ringen om dagens bästa valp, Melody blev 4:e bästa tikvalp med HP i en jättestor valpklass, och Teuqila fick CK och blev 4:e bästa tik utav kanske 40 andra tikar.. Jätteskoj!!
Nästa vecka ska jag göra ultraljud på Menta för att se på ett ungefär hur många valpisar som är i hennes fina mage.. För nu är jag helt säker på att hon är dräktig.. Valparna väntas komma runt den 27/9. Nu är man ju valpsugen så det räcker och blir över..

Badmys på hotellet..


Bowser BIR Valp! Mattes lilla älskling..

Melody i ringen.. Tror hon jagade till mamma Teuqila, tyckte det va lite läskigt att gå bland så många andra hundar =)..

Melody på bordet.

Teuqila på bordet.

Teuqila igen, gladare hund i ringen får man nog leta efter.. Det här är det absolut bästa hon vet!!..

Och igen..

Men det viktigaste är inte att det går bra på tävlingarna. Utan det viktigaste är faktiskt att man mår bra, och det syns ju här eller hur? ;)