Blev inget Skutskjut för oss..

publicerat i Foto/Bild;
Då jag va för sent ute så blev det inget skutskjut denna gång och heller ingen sprillans ny Audi. Vann bilen gjorde en kille från Åre vars brors barn går i Melwins klass, så roligt!.
Vi va nere på byn en sväng och fotade lite..
Nu ikväll har jag, Melwin, Love, Mia och Bengan varit nere vid Holiday och kollat in Maj brasan. :)

Jag passade på att fota lite extra runt butiken eftersom vi eventuellt kommer bli nominerade till årets bästa barnbutik av Habit och årets modegala. Vi ska skicka in bilder och info om vår butik, så spännande!
Extra kul att skicka bilder när det är mycket folk runt omkring..


Melle, Tyra, Elsa och hennes kompis..

Pappa Johan och Melle på Dahlboms balkong..

Och så några bilder på Poppy igen :) , Tyckte det här blev så fint på Melle..



Tjohoo!

publicerat i Foto/Bild;
Vilken skön vecka det har varit.. Nästan sol varje dag, underbart!
Melwin åkte med mamma ner till Ovansjö i tisdags. Först gick vi på bio och såg Rio i 3d och både jag Melle och Mamma tyckte den va jätterolig. Efter bion åt vi Mongolisk buffe på en restaurang i Östersund, nästan lika god som på Bamboo..
Sen åkte jag tillbaka till Åre och Mamma och Melwin tog tåget till Ånge. Kvällen tillbringade jag sedan tillsammans med Johan och personalen på Dahlboms då det va p-fest. Vi hade super kul och kollade in Jonas Dahlbom som spelade med sitt band Wicked Kisser på Bygget.
Utgång blev det dessutom igårkväll, då vi va på bygget igen och såg Hoffmaestro live, dom va riktigt bra!. Idag har jag Helena, Cim och Calle varit på Dippan och sett avslutningen på wallmans dinnershow. Dom är så himla duktiga och extra kul när man känner artisterna lite grann också, dom har ju hängt här nu hela säsongen och eftersom Cissi är platschef på dippan så har man ju träffat dom några gånger..
Tänk att få ha ett sådant jobb, det hade ju varit drömmen.. Att kunna sjunga så bra, och bara få showa varje kväll och dessutom få betalt..



Kolla in när Luna blev punkare.. Sötare än sötast..


Imorgon är det skutskjutet här i Åre.
Det är en årlig skidtävling som hela familjen kan vara med och tävla i. Bästa priset är en sprillans ny Audi, och priserna lottas ut på alla startande vilket innebär att det är inte först i mål som gäller, vinst chansen är dessutom ganska stor då det brukar vara ett deltagarantal på 2000-3000 personer. Jag ångrar som sjutton att jag inte anmält oss, men ska åka ner i morgon bitti och se om det går att efteranmäla sig.. Tänk om man skulle vinna bilen..
Här kommer några bilder på Poppy som utforskar kök och vardagsrum med sin nya kompis Gang..




På söndag är hon redan 5 veckor.. Tiden går för fort.

Glad Påsk!

publicerat i Foto/Bild;
Idag är det nog värmerekord hittills i år. Vi har säkert 20 grader varmt och helt underbart väder. Vilken tajming på en påskafton när vi har som mest folk här uppe :) Så skoj..
Jag har jobbat hela dagen men kom hem för ett tag sedan och nu blir det grillkväll med mamma och pappa, vi åt påsk mat igår...
Johan jobbar och på Dahlboms har dom haft en galen eftermiddag kolla in så mycket folk.. Stackars Johan han har nog suttit i skiten ett tag om man säger så, fast han är nog glad för det, när det är så mycket gäster!.
Vi hade bra i butiken idag också, dock mycket folk som rörde till och barn utan föräldrar som såg vad dom gjorde vilket resulterade i en hel del röra, men det är sådant man får ta i Åre under säsong, det är ju trotts allt turisterna vi lever på!. I morse öppnade jag min påskpresent från Johans föräldrar och det var ett smycke från Thomas Sabo! Så fin liten Babushka docka.. Tack så jättemycket snälla Gull-Britt och Tord!!
Sedan fick jag ett jättefint ägg från Helena också med en super söt handduk och en jättefin tekopp från PIP collection. Jag samlar på deras saker och har flera handdukar sedan innan samt ett av deras bäddset., och några tapeter då såklart. Älskar deras design.. Tack fina Helena!!.
Glad Påsk alla vänner och dom jag känner! Ta hand om er och njut i vårsolen :)
Jag lånade mammas brillor hämtade direkt från 80-talet.. Kanske inte helt fel ändå. eller jo sidoskydden i alla fall ;). Men usch så smutsigt mitt gips har blivit, får nog köpa någon tyg handske att täcka över med. Ser ju hemskt ut..
Titta så fint!
Dahlboms uteplats var minst sagt överfull, härligt!
Fina lilla Mia med påskfjädrar i håret!
Påskpresent från Helena. PIP Collection, se mer  av deras kollektion här!
Min älskade lilla fotbollskille!
Bonusbild på Poppy som äter riktig mat nu och oj så gott det är..

Nu får det räcka..

publicerat i Foto/Bild;
Nu tycker jag allt det får räcka med konstigheter som händer oss.. På bara 1 månad så har vi blivit påkörda med bilen, Teuqila har förlorat två små valpar.. Jag har lyckats bryta handleden och nu i natt så blev Melle jättesjuk och fick en kraftig allergisk reaktion.. Melwin har ju varit ägg allergiker när han var mindre, och första gången han fick ägg så fick han nässelutslag över hela kroppen, sedan kräktes han och höll på att tappa medvetandet (han fick en allergichock..) Vi panikkörde till sjukhuset den gången och han fick kortison i spruta och antihistamin..
Sedan växte hans äggallergi bort och vi har inte haft några som helst problem med det mer. Men i gårkväll när jag skulle lägga mig så ser jag att hela Melles kropp är täckt med flammande utstående nässelutslag. han hade till och med en del i ansiktet. Han kliade sig i sömnen och verkade orolig. Jag blev ju så klart jätteorolig eftersom jag blev rädd att det skulle utvecklas till en likadan chock som förra gången, och här finns det inget sjukhus som är öppet på natten.. Sedan hade jag ingen Tavegyl hemma heller som han fick äta om han fick dessa utslag när han var liten. Jag skyndade mig att ringa sjukupplysningen och dom sa till mig att duscha honom svalt och lufta kroppen efter det. Vi gjorde så och då blev det bättre, någon sömn för min del blev det dock inte denna natt. Usch så obehagligt. I morse åkte vi till sjukhuset och dom tog blodprov för att se om han är allergisk mot tex nötter eller något annat.. Nu är utslagen borta men dom kan mycket väl komma tillbaka närsomhelst.. Tycker så synd om lilla gubben, det måste klia något fruktansvärt.. Nästan hela kroppen täcks med hemska utslag..
En rolig sak som hände idag var att vi fick 3 påskpaket på posten från världens snällaste Farmor Gull-Britt. Ska bli så spännande att öppna, fast det gör vi inte förrän på påskafton!
Nu har jag lyckats städa huset fint inför påsken och det behövdes kan jag säga.. Tog lite längre tid med en arm men fint blev det. Nu blir det tv soffan och mys med Melle..

Valpmys..

publicerat i Foto/Bild;

Gud nåde den som säger att det inte är mycket jobb att ha hund, (fast det har väl ingen sagt).. Just nu känns det som jag inte gör annat dagarna i ända än att ta hand om husets fyrbenta.. Just nu eftersom jag inte har full kapacitet om man säger så, så bor Bowser hos Nisse vilket är väldigt skönt. Men så här ser schemat ut för tillfället. Teuqila och hennes lilla valp Poppy ska passas upp och matas för jämnan, dessutom ger jag T mjölkersättning några gånger per dag. Lilla Melody är nyopererad och ska skötas om på ett speciellt sätt. Hon får dessutom mediciner två gånger om dagen, och eftersom hon är världens mest kräsna hund så måste jag ta henne åt sidan och mata henne, gärna med skinka på uppblött torrfoder.. Sist men absolut inte minst har vi vår käre Japan som nog aldrig riktgit fattat grejen att man gör sina behov utomhus. Kanske inte så konstigt när han bott på en stor kennel i Japan. Vi kör därför rumsrenhetsträning Maximum härhemma med kanske 15 kissrundor varje dag. Dessutom älskar han att markera revir och gör det gärna fortfarande här hemma. Därför får han gå med kissskydd hela dagarna och Always ultra i som jag får byta några gånger per dag.. Haha dårarnas paradis..
Men jag har valt det själv och ärligt talat så älskar jag det för det mesta, speciellt när man precis när man känner det kan krypa upp i sängen och mysa med en hund eller en förtillfälet en 3 veckor gammal valp.. Så gosigt..

Ok dag..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi haft strålande sol riktigt skönt faktiskt. Så varmt så man kunde gå ut och vara ute utan jacka. Detta underbara väder höjde mitt humör något. Det är så jobbigt med gips eftersom allt tar så mycket längre tid och minsta lilla användning av vänsterhanden smärtar rejält. Antar att man vänjer sig.. Skulle duscha igårkväll och gud vilken procedur det blev..
Idag har vi haft kvartsamtal med Melwins lärare och fick höra att Melle är jätteduktig och engagerad. Han sitter stilla och lyssnar och räcker upp handen när han kan. Matte är hans bästa ämne sedan skrivning. Läsningen går också jättebra och den ska vi träna ännu mer på för att han ska få in ett bra flyt.
Imorgon ska jag jobba, gruvar mig lite eftersom jag vet att jag kommer använda vänsterhanden betydligt mer än jag borde.. Hur ska jag annars få in och ut alla våra saker som står på utsidan samt få iväg de 6 lådor med kläder till Molo som står och väntar på att packas och skickas. Jaja, det löser sig säkert, får jag ont så går det ju helt enkelt inte.. Då får jag väl stå där som ett fån och bara se dum ut ;)

Tummen upp för Sol och värme och tummen ner för brutna handleder..

Min vackra Teuqila!

Tröstpresent till mig själv, nytt skal till mobilen. :)

Klantig och med en massa otur..

publicerat i Foto/Bild;
Vet ni vad jag gjorde igår?
Vi skulle ju fira Sonny en kompis här i byn som fyllde 40år igår, så han hade bjudit ca 100 av sina vänner till en heldag med massa roligt. Först på morgonen samlades alla för att äta gemensam frukost i backen och sedan skulle det bli skidåkning ett par timmar innan lunch. Snön va tung som bly då det regnade på morgonen, och när jag hade kommit halvvägs ner från toppen så lyckades jag vurpa ganska rejält. Vet inte hur det gick till men jag slog mig både på benet och i huvudet men mest gjorde det ont i handleden.
Tänkte att det säkert skulle gå över och åkte ner och upp en gång till. När jag kom ner i andra åket så gjorde det fruktansvärt ont i handleden. Jag kände att jag va tvungen att åka hem och vila mig lite, (skulle ändå åka iväg några timmar på dagen då jag skulle hämta Melody på djursjukhuset i Östersund och även hämta Melle på skolan innan jag skulle tillbaka till festen). Hemma igen från Östersund tur och retur (20mil) så gjorde det så ont så jag bara va tvungn att åka upp till sjukhuset. Där röntgade dom mig och konstaterade att jag fått ett benbrott i handleden och att jag skulle få gips i 4 veckor. Så jävla onödigt!!. Jag är så arg på mig själv och trött.. Läkaren ville sjukskriva mig en månad, men det funkar ju inte riktigt så när man är egenföretagare. Jag ska jobba första gången på fredag, vi får väl se hur det går.. Ja, någon fest för mig blev det inte denna gång, får hoppas på ett annat tillfälle..

Ledig Helg!

publicerat i Foto/Bild;
Jag är ledig hela helgen vilket känns enormt skönt. Idag har vi bara haft en lugn dag utan några måsten. Underbart. Melwin och Johan har byggt på en gigantisk lego technic lastbil med kran, och jag tog en promenad med Gang & Bowser ner till byn och på vägen hem fikade jag hos Nisse och tog med mig Luna hit..
Nu har vi tränat lite inför sommarens utställningar.
Ikväll blir det god middag och mys vid tv:n. Kan förresten rekommendera en film vi såg igår kväll som heter Himlen är blå som utspelar sig i 70-talets sandhamn. Jag gillade den jättemycket..


Den är typ halvfärdig nu, resten får göras klart imorgon..



Mycket pussar blir det..




En bonus bild på Min älsklings arm. Han som varit och tatuerat sig för hmm vad blir det nu 6:e gången?. Denna gång skrev han in Både mitt sitt, Melwins och Tequilas namn se så fint :) (fast jag har bara fått ta ett kort på den armen där Tequila står med, den andra armen har inte läkt färdigt än.. Men den tatueringen är mycket mer i min smak :)).


Längtan till sommar och sol..

publicerat i Foto/Bild;
Tittade på lite bilder från förra och förr förra sommaren och gud vad jag längtar till värmen nu. Tänk att slippa klä på sig massa jobbiga varma ytterkläder och tjocka strumpor och skor.. Förr brukade jag ha som en grej att jag slutade använda strumpor i början på Maj och så gick jag så hela sommaren och ganska sent in på hösten faktiskt. Tyvärr så funkar inte det här uppe då vi ligger typ en månad efter. Om jag inte minns fel så snöade det i mitten på maj förra året. BLÄ.. Nä i år har jag bestämt att det ska vara minst 20 grader och sol hela juni juli och augusti så det så!




Sen längtar jag fantastiskt mycket till sommarens alla hundutställningar också!! Ska bli så roligt, att få träffa alla vavva människor och andra uppfödare samt att få tävla på riktigt efter några inoff nu i vår. :))

My Baby & Junior

publicerat i Foto/Bild;
Är namnet på vår butik som ligger på Åre Torg. För den som inte vet.. :)
Jag är så fantastiskt glad att jag följde mitt hjärta och jobbade så hårt som jag gjorde för att få min butiks idé sedan många år tillbaka i denna underbara charmiga lokal att bli verklighet. Nu har vi varit igång i 1 1/2 år och det är fantastiskt roligt. Vilken skillnad från att driva butik i Göteborg och Torslanda. Så mycket nytt folk hela tiden som gör att man aldrig tröttnar. En underbar kollega har jag också vilket är toppen!.
Webshopen har man ju snart jobbat ihjäl sig på, men nu börjar allt slit löna sig där också och efter 3år så har vi jobbat upp en fungerande nät shop som kompletterar butiken fint. Självklart finns det en hel del att jobba på för att den ska fungera ännu bättre. Bland det värsta jag vet är när man får in en beställning på nätet och så är plagget slut i butiken. Men så blir det ibland när man säljer och glömmer pricka av på webshopen.
Vet inte varför jag egentligen fick idé till det här inlägget, är bara så glad att allt blev som det blev när vi flyttade upp! :)



Modevisningar har vi haft också 3 st samt 1 skidtävling och ett snowtubbing race..
Tror mycket hellre på sådana här event för att synas än att annonsera med Rea och dylikt i tidningar.


Thomas Sabo

publicerat i Foto/Bild;
Kolla in Thomas Sabos nya vårkollektion med massa nya fina Charms. Ett nytt kulhalsband med charms att fylla på står högt på min önkelista.. För dom som undrar.. ;) Fast jag får nog vänta ett halvår eller så, inga födelsedagar än på länge..
Jag fick ju ett så fint sådant i 30 års present från Helena med familj (Halsband i silver med en charm som föreställde ett hundben), och så lyckades jag tappa det på tåget ner till Göteborg. Gud vad jag har irriterat mig på att jag va så slarvig och inte tog av det innan jag somnade..
Här kommer några bilder på lite fina varianter.. Nästan som plockgodis!









Det här är dom jag gillar allra bäst, fast det finns ju en uppsjö med så många lika fina till..
Se Här!

Fixat bilen nu mys med Melle..

publicerat i Foto/Bild;
Då har man tvättat, dammsugit och kollat oljan.. Bilen har fått sin dos med ömhet och omtanke, nu innan den ska in för lagning. Vi blev ju påkörda i backen hemma för ett tag sedan och nu på måndag är det äntligen dags för att få den fixad, den ser för taskig ut.
Har också hunnit fixa en god mango, räk och koriander salsa, som slank ner lätt som en plätt. Nu blir det Sammys äventyr på video och mys med min älskade son!!

Luna BIR Valp & BIG 3:a!

publicerat i Foto/Bild;
Lilla loppan Luna blev BIR valp och BIG 3:a idag på sin andra utställning. Hon blev BIR även förra gången så det här har ju börjat bra.. Gillar att hon är så härlig när hon rör sig, glad och pigg..
Utställningen denna gång va en inoff i Östersund, och jag tog med mig Gang också så han fick träna lite i pausen. Jag hann inte anmäla honom då hans stamtavla ej blev klar i tid. Men nu har jag fått den.
I vilket fall som helst så va det här nog det roligaste han varit med om tror jag, han skulle fram och hälsa på alla andra hundar stora som små runt ringen och va verkligen i sitt esse när vi gick i ringen under pausen. Så skoj.. Mitt hjärta lättades en hel del kan jag säga, för man vet aldrig hur en hund reagerar de första gångerna på en hundutställning, med så mycket runt omkring som kan störa.



Sliten är ordet..

publicerat i Foto/Bild;
Vet inte vad det är men jag känner mig rejält sliten. Är trött och disträ och glömmer saker hela tiden..
Dessutom gick jag och la mig igen imorse när Melwin hade åkt till skolan och sov ända tills klockan va 11. När jag vaknade kände jag att jag bara var tvungen att komma ut i det underbara vädret för att få lite ny energi innan det va dax och jobba.
Jag och Gang gick ner på isen och han tyckte det va fantastiskt roligt och när hans bästisar Menta och Luna kom så blev det om möjligt ännu roligare.








Nu sitter jag här helt ensam och känner mig ja just det ensam.. Johan jobbar och Melwin ska sova hos kompis inatt för första gången. Lilla gubben han börjar bli stor nu.
Får nog gå och köpa lite energi medicin imorgon :), kom ihåg att jag va precis sån här när säsongen höll på att ta slut förra våren. Precis som musten går ur en efter en lång, mörk och hektisk period. Fast det är ju en månad kvar innan det lugnar sig.

Imorgon blir det inoff utställning i Östersund, Luna Menta och Bowser ska vara med. Gang får följa med och träna lite han också!