En vecka i Norge!

publicerat i Foto/Bild;
Vi har haft en jätteskön vecka i Höybakken ca 10 mil norr om Trondheim. Kom hem nu idag efter 5 dagar i denna mysiga lilla stuga. Bara 22kvm men oj vilket läge. Huset ligger med havsutsikt och man har bara 150m ner till den lilla hamnen med små mysiga bryggor och en jättefin sandstrand.
Johan snorklade och fick upp flera rejäla matkrabbor vid bad bryggan, helt galet. Som västkusten fast ännu bättre, i alla fall när det gäller fisket!!..
Här finns det gott om både skaldjur och fisk såsom torsk, sej mm.

Tro det eller ej men jag har klarat mig utan internet uppkoppling hela veckan. Det har gått bra, jag har ju kunnat kolla in FB via iphonen så helt avspärrad har man ju ändå inte varit.

Vi har haft det så mysigt och verkligen bara tagit det lugnt. En dag åkte vi båten in till Trondheim och tittade i affärer och åt god Sushi, och igår plockade vi kantareller och hittade runt 3 l på bara en halvtimme. Jag älskar verkligen att plocka svamp. Blir så glad när jag ser skogens guld glimma till och ännu gladare när man hittar en där och en där och tio där borta.. Ofta växer dom ju ihop liksom..

I trondheim har jag hittat min nya favorit affär, Cornelias hus.. Helt i min smak, det fick bli en ny höstkofta ett par strumpbyxor och ett supercoolt halsband. Kolla in deras hemsida här!


Hinken är mycket större än en vanlig hink så krabborna är stora och fina.. Mycket mat i också..




Vår lilla stuga..






Kolla in det här märket.. Dom har sjukt snygga kuddar och bäddset, med fotoprint av vilda djur. Ska spara ihop till dessa och köpa hem till soffan och sängarna.. Märket heter By Nord!



Finns mycket mer på deras hemsida.. Se här!

Mycket nu..

publicerat i Foto/Bild;
Har haft fullt upp sista veckan, ligger rejält efter med uppdatering på vår webshop och har samtidigt fått hela 21 lådor med vinterkläder som skall packas upp. Ja, det är jobb för minst 20 personer i en hel vecka på heltid.. Har nu suttit så gott som varje kväll hemma med bilder och inläggning av nya produkter.. Men gud vilken tid det tar!.
Ska bli så skönt när det är klart.
Teuqila och Gang är nu parade med 4 fina häng så nu hoppas vi på valpar runt den 9-10 oktober.
Jag har även hunnit plocka lite kantareller, dock inte så mycket som jag hade önskat men det räckte i alla fall till 2 kantarell mackor med parmesan.. Mums. Igår kväll hade vi dessutom lite kräftkalas här hemma. Nästan lika goda som dom vi fiskar själva i Ovansjö. Jag kokade nämligen upp en egen lag med massa salt och krondill, lite socker och lite mörkt öl. Sedan fick dom ligga och dra där i ett par timmar innan vi åt. Jättegott!!.

Turkiska kräftor går inte att jämföra med våra egna flodkräftor, men man får göra det bästa av situationen :).


Lite vinterkläder från Molo..

Valpar i Oktober?

publicerat i Foto/Bild;
Har lyckats få till två bra parningar med häng mellan Teuqila och Gang. Vilket känns väldigt skönt så man vet att han är på rätt sida så att säga ;), annars hade det ju varit lite retligt om han inte hade fått till det. Men han har klarat det galant och hade verkligen inga som helst problem.
Nu hoppas vi på valpar i början på Oktober eller rättare sagt runt helgen den 9-10 Okt.
För övrigt så har jag nog fått den största kläd leveransen jag någonsin tagit emot i butiken. Hela 21 lådor från Molo med galet mycket nya snygga vinteroveraller, jackor och annat skoj. Jag ska börja lägga upp allt på webben så fort jag hinner. Nu håller jag på att packa om och hänga upp i butiken för här ska det säljas minsann!.
Lite bilder från helgens utställning som fina Erin har tagit :).




Fia fick följa med och träna lite. Hon är jätteduktig trotts att jag knappt hunnit träna något med henne..

Lite nytt..

publicerat i Foto/Bild;

Tänkte börja och berätta om helgens fina resultat på utställningen i Svenstavik. Gang blev 2:a bästa hane med reserv cert och reserv cacib, Teuqila också andra bästa tik med reserv cacib och Luna blev 3:e bästa tik. Jag är så glad för detta. Har också glömt skriva om förra söndagen i Ransäter då Luna blev 2:a bästa tik och fick sitt första Cert.. Det känns extra roligt att det går så bra för henne då hon är min egenuppfödda hund. På 6 utställningar så har hon hunnit få 1 cert, 2 reserv cert, 4 bästa tik placringar och fyra klass vinster. Helt galet kul!.

Bramver's Gang Star "Gang" Har nu 1 Cert och 1 R-Cert samt 1 R-Cacib



SEUCH NOUCH Ginkgo's White Whisper "Teuqila" som är både Svensk och Norsk Champion. Får hon ett Cacib i något annat land tex Danmark eller Finland så blir hon Internationell Champion.. Min älskade lilla tossa!!

Kan förresten avslöja att Teuqila har börjat löpa nu och att parning mellan henne och Gang kommer ske nu i veckan som kommer, så blir det förhoppningsvis fina små valpar i Oktober. :)



Dreampaws Life Of Luna "Luna" har redan efter 6 utställningar i Juniorklass fått 1 Cert och 2 R-Cert!
Hennes mamma Menta kommer också paras senare i höst med en jättefin hane (Helmiäisen Dance Of Sun) från kennel Tinytulips. Han har en mycket spännande stamtavla och är otroligt vacker. Så där får vi hoppas på fler fina valpar.



Här är Melvin som jag ska låna till Lunas mamma Menta.. Så snygg så snygg.. Han har redan hunnit få flera Cert och går ännu i Unghundsklass!.


Här kommer ett par bilder från Köpenhamn och vår snabba inköpsresa. Vi hade supermysigt och åt god mat samt hittade så mycket fint till nästa vår och sommar..
Helena utanför mässhallen i Carlsbergs gamla fabriker.



Den årliga Modevisningen som alltid är lika rolig att se, dels för att få inspiration till våra egna shower men mest för att barnen är så grymt duktiga på att dansa och showa.




I Köpenhamn på inköp!

publicerat i Foto/Bild;

Jag och Helena är i Köpenhan sedan i går, och denna resa blir en jobbresa med inköp inför nästa vår och sommar. Sitter just nu på hotellrummet och ska snart gå ner och äta frukost. Mmm hotellfrukost är det bästa!.
Igår hade vi supermysigt och var på Umami och åt. En ganska trendig asiatisk restaurang som ligger vid Norreport.
Snart bär det iväg till Cph kids en av de två mässor vi kommer besöka, och idag blir det inköp av Molo och lite annat smått och gott.

Jag har förresten hittat en ny blogg som jag bara älskar!! Det är inte vem som helst heller.. Kolla in den här länken. Video blogg och allt xxx :)

Uppdaterar lite senare med bilder från mässan!