Skön Jul helg!

publicerat i Foto/Bild;
Vi har haft en jätteskön julhelg med massa god mat och trevligt sällskap. Mamma och pappa kom upp i Torsdags och då gick vi på Supper och åt middag. Lika gott som vanligt men extra kul för Melwin och mig också för den delen eftersom ingen mindre än Zlatan med familj och vänner satt vid bordet jämte oss. Melle fick med sig en autograf som han nu ramat in, snacka om att han var lycklig sen när vi kom hem..
På fredagen fyllde undertecknad år och då åkte vi lite skidor först på dan sen blev det middag och show på dippan och wallmans. Efter det gick vi vidare till Dahlboms och tog ett par drinkar.. Jag hade en jättefin födelsedag och fick massa fina presenter av familj och vänner. Tack alla ni är så snälla :)..
Igår var det julafton och då jobbade jag fram till tre, sedan åkte vi hem och öppnade julklappar och på kvällen åt vi julbord på Granen. Skönt att slippa stå med julmat hemma när både jag och Johan har jobbat i jul.
Melwin fick både X box med kinect och dansspel samt en Ipad, så nu har han fått julklappar för minst två jular framåt.. haha nej, men faktum är att alla i familjen kommer ha nytta av dessa "leksaker".
Jag lyckades inte ta ett enda kort på julafton, vet inte hur jag tänkte där.. Tråkigt eftersom jag alltid varit noga med att fota varje jul.. Antar att jag var trött..
Men ett foto på butiken från julafton kommer i alla fall. Den är så charmig nu med alla ljusslingor och snö på taket.. :)
Mina julmuffins som jag bakade i onsdags :)
Det här ljuset och denna tvålen köpte jag i den nya butiken som öppnade i förra veckan. Hon har hittat jättemycket fint, sånt som jag gillar..
Nu blir det jobb ett par dagar och på onsdag åker jag till vetten med Armani som ska chippas, vaccineras och besiktigas innan han på torsdag ska få flytta till sin nya familj. Han kommer få det hur bra som helst där det vet jag!
Kolla in Boo världens sötaste hund.. Förutom mina då förstås ;), haha nej men han är bara helt underbar!!

Första slalom träningen..

publicerat i Foto/Bild;
Idag var det första riktiga slalomträningen för Melwin. Innan i höst har Åre SLK haft barmarksträning varje söndag, men idag drog det som han längtat mest efter igång, nämligen själva skidåkningen.
Han tyckte det va jätteskoj och längtar redan till nästa träning. Måste bara hitta hans snygga slk skidset som vi köpte förra vintern. Förstår inte hur jag lyckas gömma alla prylar så bra så jag inte hittar igen dom när det är dags..

Har dessutom passat på att handla all julmat nu så jag slipper trängas bland alla turister som förhoppningsvis kommer dyka upp onsdag eller torsdag. Det känns som att all mat är mycket dyrare häruppe än vad jag är van vid från Göteborg. Man kan liksom inte få en matkasse under 500kr, tycker alltid jag kommer upp i den summan oavsett om jag bara handlar middag för ett par dagar.. Det är nackdelen med att på på en turistort..

Mera valpbilder..

publicerat i Foto/Bild;
Här kommer lite bilder på Armani som jag lovade igår :). Han är så go denna lille kille. Världens snällaste som älskar att mysa eller att busa med sin syster.




Och så en ståbild på Holly som blir 10 veckor i morgon :)


Ska snart iväg och shoppa dom sista julklapparna, samt köra Johan till Järpen så han kan hämta sitt nya pass. Tur att vi kom på att det gamla höll på att gå ut, annars hade vi stått där på flygplatsen när vi ska till Thailand. Hade varit så typiskt oss att missa..

Mentas valpar 6 veckor..

publicerat i Foto/Bild;

Fotade lite valpbilder igår på Mentas valpar som redan är 6,5 veckor. Tiden bara rullar iväg och snart är det dax för dessa små godingar att flytta. Det kommer bli tomt efter dom.
Idag kommer bara bilder på lilla Honey och i morgon lägger jag ut bilder på brorsan Armani.





Här kommer en bild som Erin tog på Nordisk vinnarutställning i Stockholm förra helgen på mig Karin och Gang. :)
Jag ser lite väl glad ut tycker jag. Antar att jag var ivrig och nervös inför vår tur..

I morgon ska jag vara ledig och då tänkte jag baka lite jul muffins och knäck om jag hinner. Men nu ska jag duscha, lägga mig på spikmattan en stund och sedan sova min skönhetssömn som jag så väl behöver efter denna hektiska helg. Vi har haft mycket att göra hela helgen och det känns att säsongen har dragit igång här i Åre vilket är jätteroligt.
Melle har fått åka skidor med Love och Sofia idag och han sa flera gånger när han kom hem att han tyckte det va så skoj och att han längtar tills han får åka igen. Får se om vi hinner åka lite på min födelsedag på fredag och då kanske mamma och pappa kan hänga med en sväng också.



Granen är klädd..

publicerat i Foto/Bild;
Igår fixade jag och Melle årets gran. precis som förra året pyntade vi med kulorna som mamma köpte till mig på Grönbergs interiör i Göteborg. Jag vågar inte avslöja vad det kalaset kostade, men otroligt fina julgranskulor är det i alla fall. Dom ska få hänga med så länge dom bara kan. Vissa ser ut som Cupcakes och andra är rosa med ludd på. Så fint så fint..
Granen är en jättefin kungsgran som är mycket maffigare i verkligheten än vad det ser ut på bilden.
Jag älskar ju att klä granen i god tid eftersom jag är så barnslig och tycker om att kolla in alla julklappar som ligger där och väntar.

Stockholm tur och retur..

publicerat i Foto/Bild;
I fredags bilade jag ner till Stockholm i snöstormen och Nordisk vinnarutställning. Med mig hade jag Lilla Pop som nu har flyttat till Maria på Lilldivans Kennel i Norrtälje där jag också sov över från fre till lör. Hon kommer få världens bästa hem där och har redan funnit sin nya bästis i deras lille Jolle som direkt tog hand om lill tjejen.
Maria och hennes man Thomas skämde bort mig rejält med riktigt god middag, vin och massa god choklad och glögg. Dessutom fick jag med mig världens största Present/julklapp hem, dom är bara för snälla.
Så igår morse var vi uppe vid halv sex och åkte in till Stckholm och utställningen. Massa fina hundar och trevliga människor var det, men tyvärr blev det inga placeringar för vår del. Det hade jag heller inte förväntat mig med 120 LH och nästan lika många KH.. 

Däremot är jag väldigt glad och stolt över Honey och Armanis pappa Melvin som bor och ägs av Marlene på kennel Tiny Tulips för han blev BIR igår på utställningen och därmed ny svensk och dansk champion och dessutom fick han titeln Nordisk vinnare 2011.. Riktigt häftigt att Jag har den första kullen efter honom :)).

Sen körde jag hem igen igår eftermiddag och kom hem sent, helt slut!!.
Nu har jag och Melwin kört mammsen till tåget efter att ha ätit söndagsmiddag på Dahlboms. Mamma har varit hos oss i helgen när jag va iväg. Synd bara att hon inte kunde stanna längre eftersom jag knappt hann träffa henne. Men hon och pappa kommer ju upp till jul igen, fast då ska jag jobba, men det ska bli jättemysigt ändå!

Bild från promenad med dogsen idag.. Här vårat hus till vänster. Så skönt att dom äntligen plogat vägen så hundarna inte drunknar i snön :))

Holly Polly gillar att vara ute..

Men efter ett tag så blev det lite för kallt.. Så då fick hon hoppa in i sin övertrötta mattes jacka.. ;)


Lilla Howard eller Armani som han ska heta hos sin nya familj. Det tyckte jag va jättegulligt namn. Han har faktiskt börjat lyssna till det redan :)


Och så lilla Honey som är så lik sin syster Luna till sättet. Busig och kaxig :)


Sovbild..


Ny Vecka!

publicerat i Foto/Bild;

Då var det ny vecka igen och nu är det inte långt kvar till fredag och helgens spännande utställning. Det ska bli så roligt för nu var det ett tag sedan jag var iväg, har ju varit lite valpledig från utställningar några veckor nu.
Pop och Holly blev 8 veckor idag och í går var jag hos veterinären och besiktigade, chippade och vaccinerade båda två. Vetten tyckte båda var mycket trevliga och glada och dom klarade sig galant utan några som helst anmärkningar. Benstommen kändes dessutom stark och fin redan nu.
Det har varit en del jobb sista veckan och mycket fix inför säsongen som snart drar igång. Nu hoppas vi bara på mer snö så turisterna vågar sig hit.
I morgon bitti ska jag fota valpar både stora och små, återkommer med bilder så snart jag hinner :).

Julbord!!

publicerat i Foto/Bild;
Ikväll har vi varit på julbord på Strandgården som ligger lite utanför Järpen. Proppmätt och trött kom vi hem igen efter massa god mat och dryck. Jag älskar verkligen julbord, det är så lyxigt med så mycket mat!!.
Melle tyckte källaravdelningen var bäst där dom hade dukat upp ett stort bord bara med godis, både hemmagjort julgodis och annat gott. Där fanns dessutom ett biljardbord och ett fotbollsspel..



Hemma igen och myser med Teuqila..



I Onsdags var Jag och Helena på Wallmans smygpremiär. Vi hade jättetrevligt och fick både mat och dryck och bäst av allt se en riktigt bra show. Extra roligt blir det när man känner några av artisterna också. Det var snälla Cissi som bjöd in oss. Vi hamnade dessutom jämte 4 andra vänner som gjorde kvällen ännu roligare.
En annan kul grej.. Jag och Melle blev tillfrågade och var och prov fotades för några veckor sedan till en kommande casting samt reklamfotografering som Telia ska ha senare i vinter. utav alla som fotades så skulle 12 modeller tror jag det var väljas ut av modellagenturen.. Egentligen skull plåtningen göras nu i nästa vecka, men eftersom det inte finns någon snö så blev det framflyttat till den 19/1. Typsikt tänkte jag eftersom vi är i Thailand då, men jag kommer ändå inte bli utvald så det gör ju inget.. Men så fick jag höra av Sofia i Onsdags att jag var en av dom utvalda modellerna.. Haha det var ju synd.. Mest synd för att man skulle ha tjänat lite pengar, men också för att det skulle vara så roligt att få vara med.



På fredag flyttar Teuqilas ena valp Pop till sin nya familj, jag tar med henne ner till Stockholm då jag ändå ska på Nordisk vinnarutställning till helgen med Gang och Luna. Det kommer bli så tomt efter henne och vi kommer sakna henne jättemycket, fast jag vet att hon kommer till världens bästa familj med andra Chi kompisar och så vet jag att vi dessutom kommer få träffa henne en hel del i framtiden också.. :)
Nu passar vi på att gosa extra mycket med henne.. Jag är så glad för hon och hennes syster har verkligen fått sitt mammas och pappas härliga temperament. Dom är så glada och sociala båda två. Svansarna går i ett hela tiden..


Den här bilden är redigerad direkt i iphonen med ett program/app som heter PS Express (Photo Shop) och den är verkligen superlätt att använda och jag tycker bilderna blir riktigt bra. Se nedan hur originalbilden såg ut, tagen med iphonen..



Nu måste jag sova, för imorgon blir det jobb igen och innan dess ska Melle köras till barmarksträningen i Duved. Sedan kommer en tjej hit och ska titta på Mentas fina lille valp Howard :).