2 x BIR Jippie!

publicerat i Foto/Bild;
Idag har vi varit på inoff utställning i Sundsvall och timrå ridstadion. Tävlade gjorde Melody, Bowser och Luna. Det var Lunas första utställning och hon blev BIR valp! Så duktig tjej.. Hon visade sig mycket bra och lät domaren titta på både tänder och annat utan några som helst problem.. Bowser blev också BIR vilket jag blev jätteglad över. Han gick riktigt fint idag och stod stilla på bordet också.
Melody fick en etta dock utan HP eftersom hon inte ville gå nära väggen och domaren inte kunde se hennes rörelser riktigt.. Hon är för rolig med väggar den tossan. Synd när ringen låg i ett hörn. Blir kanske bättre för henne när det blir utomhus till sommaren.
Vi har varit hos mamma och pappa i Ovansjö sedan i fredags och haft det så mysigt..

Melody och Luna kör race i snön..

Min vackra kille Bowser.. Tror han börjar bygga på sin taniga kropp lite.. Äntligen..


Tjockisen Teuqila.. Tänk att dan efter ultraljudet var det preis som om magen växte i rekordfart..

Pappas nya maskinhall och logen i bakgrunden..

Huset som mamma och Nise vuxit upp i och varit släktens i tre generationer.. Det har till och med varit skola under tidigt 1900 tal. Då var Nisses Morfar lärare där. Vackert och för mig betyder det otroligt mycket just för dess långa historia..

Melwin och hundarna på åkern nere vi Ljungan..


Gillar Lunas konstruktion skarpt.. Hoppas hon fortsätter utvecklas så här fint!.


En blöt och glad Melody efter en timmes busande i snön..

Melle sladdade med sin fyrhjuling..

Tillsist en bild på Teuqila på dag 39.. Tycker magen ser så stor ut redan.. :)





Valpar!!

publicerat i Foto/Bild;
Kunde inte hålla mig, så idag åkte jag med Teuqila till veterinären och gjorde ultraljud och därinne gömmer sig några små hjärtan! Åh så spännande. Veterinären gissade på 3-4st..
Beräknad valpning blir runt 23-24 Mars.
Skönt att veta det, jag gillar inte att vänta så därför blev det att jag åkte och det är jag glad för :).
Nu ska jag sova eftersom jag är rätt seg från igår då vi va ute ett gäng tjejer. Vi såg Daniel Adams Rey som spelade på Bygget.. Han är allt bra söt den pojken.. Innan dess var vi på Supper och åt massa god mat. Kul kväll!!

Lyx på hotell..

publicerat i Foto/Bild;
Jag och Melwin är inne på vår andra hotellnatt på raken här i Åre.. Varför då undrar nog dom flesta. Jo det är nämligen så att min kära man har personalfest hemma hos oss och idagarna två är dom totalt 30 pers som är där och äter och festar. Så då fixade Johan så jag och Melle fick sova på hotell, vilken lyx va?. Inatt bor vi på Copper Hill. Ett superfin hotell som ligger längst upp i björnen, här har dom spa och flera fina restauranger. Vi kom tyvärr försent för att bada men vi åt en supergod middag och nu ska vi sova i vår stora fina säng!!. God natt alla fina!..

Ny vecka..

publicerat i Foto/Bild;
Då var det måndag och ny vecka igen.. Jag åkte upp till HC idag för att lämna prover, så om några dagar får jag reda på om det är någon läskig magbakterie jag har eller inte.. Är sjukt matt och trött och mår inte alls på topp om man säger så. Usch måtte detta gå över snart.
Nu har Johan åkt iväg med Melwin och Love till Duved för slalomträningen som är varje måndag. Dom är så duktiga killarna och tycker det är jätteskoj.
Jag har lånat hem lilla Luna idag också och passat på att träna lite med henne eftersom hon ska på sin första utställning till helgen. Hoppas hon är lika glad i ringen som hon är när vi tränar =)..

Mys med Luna..

Teuqila är idag på dag 33 och hon vill mest ligga och sova hela tiden. Äter gör hon faktiskt riktigt bra om man jämför med förra dräktigheten. Fast nu får hon färskfoder och det är ju mumms filibabba om man jämför med torrfodret. Bara för att hon äter så bra, så blir jag så skeptisk och börjar fundera på om hon verkligen är dräktig.. Men jag tycker mig känna något därinne så det borde ju vara som jag hoppas.. Jag tänker inte göra ultraljud denna gång utan kommer satsa på röntgen istället för att kunna få ett exakt svar på hur många valpar det är i magen, och röntgen måste man vänta tills ca dag 55-60 innan man gör.. Ska ringa imorgon och boka tid för detta..

Ont i magen..

publicerat i Foto/Bild;

Har åkt på någon variant av maginfluensa igen... Börjar tröttna på detta nu.
Det började i Söndags (dan innan vi skulle åka hem från Gran Canaria), med illamående och trötthet.. Fortsatte hela Måndagen och resan hem. Som tur var klarade jag mig från att springa på toaletten fram tills i tisdags då det blev dags för det också. Igår va allt bra men i morse vaknade jag av att magen krampade och så har det hållt på hela dagen.. Usch det gör så ont i mellanåt. Trött och matt är jag också. Helena va snäll och jobbade åt mig idag men imorgon så ska jag jobba om jag inte är sämre. Men det får vi verkligen inte hoppas för då är det fabror doktorn som gäller..
Ska försöka äta lite fiskgratäng nu..

Mor med son och dotter..

publicerat i Foto/Bild;
Underbara, vackra, goa och bara såå fina alla tre..
Teuqila, Bowser och Melody..

Mamma Teuqila som förhoppningsvis ska ha sin andra kull nu i slutet på Mars.. Hon börjar allt bli lite rund nu tycker jag.. Idag på dag 28.

Bowser...

Och söta Melody..

Gran Canaria Holiday!

publicerat i Foto/Bild;
Lite semesterbilder från en underbar vecka på Gran Canaria. Jag kan verkligen rekommendera att bo i Ammadores, en liten semesterby längst söder på ön. jättefin sandstrand med vit sand och klart vatten. Annars ser ju stränderna inte så roliga ut på resten av ön.
Vi har verkligen njutit att sol och bad och massa god mat. Mina favorit tapas efter resan är småpotatis med Mojo sås och heta räkor i olja och vitlök, mums..
Men en vecka är för lite... Jag ville inte åka hem!!
Första dagen utanför hotellet!
En glad badkille på sin nya solmadrass..
Pappa fyllde 60år den 10:e februari, och här firar vi honom med champagne jordgubbar och presenter på morgonen. Han fick bla den här mysiga pälsmössan av oss, så nu slipper han frysa.. Hihi
Utsikt från vår balkong.
Amadores stranden.
Promenad till Puerto Rico..
Hamnen i Puerto Rico.
Mamma på båten till Puerto Mogan. En mysig hamn by allra längst söder på ön.
Nisse, lika snygg som alltid..
Mamma och Pappa njuter av var sin weisbeer.
Melle i Mogan..
Pappa blev firad på kvällen både av oss och av restaurangen vi var på.. :)
Älsklingen..
Bad i havet.. Underbart!!
Vi låg och solade uppe på piren en dag med underbar utsikt. Snacka om gräddhylla alltså..
Vet inte vilken min mamma fick till här, men glad är hon iallafall :)
Bad på Aqualand..
Hahaha.. Kolla minerna..
Den här gula vågade till och med jag åka!
Tack underbara Mamma och Pappa för en härlig resa!!

Jäkla Lapplisa..Fisa..

publicerat i Foto/Bild;
Är galet irriterad just nu.. Hur kan man vara funtad på detta sätt som vår lapplisa är här i byn?
Jag hade varit på posten och hämtad en stor klädleverans som jag skulle bära in till butiken. Stannade till utanför på sidan för att kunna springa in med lådan.
När jag kom ut igen efter max 2 minuter så står hon och skriver en böteslapp trotts att bilen står på och bakluckan är öppen.
Jag går fram till henne och talar om att jag var tvungen att stanna till för att bära in en kartong till min butik. Ber henne snällt att ta bort böteslappen. Då gapar hon i ansiktet på mig att jag ska minsann inte säga till henne vad hon ska göra. Blir lite lätt frustrerad och frågar henne var jag skulle ha stannat för att bära in denna kartong som väger kanske 20kg.. Får inget svar mer än att jag inte får stå här..
Säger till henne att det här inte är ok. Här bor man i byn arbetar och driver föredrag, stannar till i 2 minuter för att lasta in en kartong och så får man böter, när det dessutom är ganska öde i byn och jag absolut inte stod i vägen för någon.. Skillnad om man är turist och blockerar trafiken och parkerar i 5 timmar i vägen, det kan jag förstå men detta.. Fy Fan vilken jävla idiot.. Hon ville inte ge med sig utan bad mig vända mig till kommunen. Jag kommer ringa hennes chef imorgon och ifrågasätta detta.. Är arg som ett bi och vill inte betala 600kr i onödan..
Vet dessutom att hon har gjort såhär många gånger innan till oss med butiker på torget. Vad är hennes problem egentligen???

Lite pics..

publicerat i Foto/Bild;
Fotade Luna i eftermiddags då hon var här efter att vi varit hos vetten och fått andra rabies sprutan.
Passade på att träna lite ståträning med henne samtidigt.
Jag är såå glad för jag har fått världens erbjudande som jag inte kan berätta om.. Men det hade varit helt galet skoj om det blir som jag hoppas. Och ja, det har med hundar att göra. Återkommer om detta mer när det kanske blir verklighet!!


Söta Luna tränar..



Och när man tränat färdigt så får man något gott!


Då får ingen annan hund störa mig för då förvandlas jag till ett lejon..


Jag försöker ialla fall.. :P


En extra bild på Teuqila som jag redan tycker ser tjock ut.. Det måste nog vara lite mycket kyckling i den magen för det har bara gått 13 dagar sedan första parning.. Hihi sötisen!!