Så fina presenter..

publicerat i Inredning;

Idag har vi fått två inflyttningspresenter =). Ett kom med posten i ett jättesött paket med röda prickar och rött siden band.. Det var en jättevacker fruktskål i stål från Mirjam med familj.
Den står på köksbordet nu och glänser =).
Sedan kom Cissi med blombud från Svärmor och svärfar. Två fina krukväxter med pelargoner i mina favorit färger Cerise och ljus rosa.
Tack så jättemycket nära och kära, det värmer verkligen =).
Melwin har lekt med Teodor hela dagen idag och dom har haft jätteskoj. Teodor är Cissis och Jonas son.
Här har spelats Chack, gungats i hängmattan och busats med hundar. Ouzo och Teuqila blev helt tokiga och va helt galna här ett tag. Dom har nog haft lite tråkigt när vi hållt på och grejat med inflyttningen i snart 3 dagar.
Jag trivs jättebra häruppe än så länge, fast det är klart att jag saknar mamma pappa och Nisse då såklart..





Michael Jackson R.I.P

publicerat i Foto/Bild;

När jag fick höra igår morse att Michael, en av mina största idoler hade dött då kändes det som en tung sten föll, det är alldeles för tidigt tänkte jag.. Inte än.. 
I bilen på väg till Åre satte jag på radion för att hitta något minnesprogram om honom.
Och vad hör man? Jo, några kanaler ägnade en timma eller två till The King of Pop. Men det fanns fa**n inte en enda kanal som kunde hylla honom och hans musik, nä alla tog dom upp det här med hans anklagelser och intervjuade folk på stan om det, som egentligen inte hade en jäkla aning om hans liv och vad han gjort och inte gjort.
Det har inte jag heller, men jag tycker det är fruktansvärt grymt att tala om sådant när han precis gått bort. Varför inte ta fram allt bra han gjort och som präglat en hel musik epok??
I mitt hjärta lever han vidare som en av dom största stjärnor, Kommer aldrig glömma när jag fick se han spela Live på Ullevi i Göteborg. Utan tvekan den bästa konsert jag sett i mitt liv.. Nu får han äntligen vila i frid..

Japp nu hoppas jag inte vi ska flytta på ett tag...

publicerat i Foto/Bild;
Då är snart andra dagen slut med konstant röj.. Kan säga som så här att när vi kom fram hit igår eftermiddag efter en riktigt lång resa vägen om stockholms skärgård och sedan övernattning i Gävle så var jag helt slut. Bättre blev det inte av att min kära J hade placerat ut flyttlådor, kläder och annat smått och gått precis över hela huset.. Jo, han är duktig på att röja men oj vilken organisations förmåga  ;)) *not*.. Till detta hör att vi skulle tömma hela lastbilen och släpkärran med minst lika mycket kartonger. Sedan tömma dom och få in allt i totalt 4 små garderober..
Jag fick mig helt enkelt ett bryt och gick in i badrummet och snyftade lite sedan var det bara att sätta igång.
Nu känner jag mig rätt nöjd efter att vi har fått ordning på ialla fall hälften av kaoset.
Nästa inköpsrunda går dock till Ikea i Trondheim och där ska det köpas garderober...

Vi tog vägen om Furusund utanför Stockholm för att lämna Menta till en familj som bor nästan grannar med oss här i Åre, dom har sommarställe utanför Stockholm och ska ha Menta gumman på prov hos sig. Om det funkar och hon trivs så får hon stanna hos dom på foder. Jag kände att det kunde vara bra för både Menta och Teuqila att vara ifrån varandra ett tag eftersom dom på sista tiden inte riktigt har funkat så bra ihop..
Det är världens goaste familj och Johan känner dom sedan innan. När jag pratade med Helena igår kväll så hade Menta haft jätteroligt hela dagen och busat med barnen och varit jätteglad.
Lilla hjärtat, vad svårt jag hade att lämna henne. Men som tur är så bor dom ju här i Åre och vi kommer att vara förste hundvakt att ringa ;))

Här kommer lite bilder på lilla vilden Ouzo och stora vilden Melwin i nya huset..



Efter första dagen va iallafall soffan och datan på plats..


Melwin har varit jätteduktig och hjälpt oss att packa upp hela dagen.. Här tog vi en paus och spelade fem myror..

Sötaste bebisen i världen..

Sover på nya mattan..

Utsikten är enorm =)

Hej jag heter Ouzo!!

publicerat i Foto/Bild;

Här har vi honom, världens mysigaste och tuffaste lille kille. Han kom in i gänget direkt och bara är hur go som helst. Nu är det sent och vi ska iväg tidigt imorgon men här kommer några bilder på sötisen =).


Imorgon går Karavanen..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är det riktigt rörigt hemma i Mölndal.. Kartonger, kläder i säckar och prylar överallt.
Imorgon åker vi, Johan i Bussen och jag Melwin och hundarna i Volvon med en släpkärra efter. Vi åker vägen om Ovansjö och lastar av en del och sedan ytterligare 20 mil upp till Åre.
Nu kommer det vara rätt så rörigt ett tag, men det känns ändå så himla skönt att vi äntligen ska få bo i ett eget hus =)..
Senare idag får jag hem lille Ouzo också, vår nya lilla underbara sötis.. Återkommer med bilder ikväll.

Vilken överraskning!!

publicerat i Foto/Bild;

Jag och mamma skulle åka till Ikea för att titta på en soffa.. Helt plötsligt körde vi av vid liseberg. Där släppte mamma av mig och sa att jag skulle stå och vänta..
Vadå vänta? Hur länge då?? Jag stod där säkert i 20 minuter då mina darlingar Pa och Pan plötsligt dök upp och överraskade mig.. Vi gick in på Liseberg och därinne stod Jeanette och väntade på oss. Vilken överraskning!!
Mina kära vänner ville fira av mig nu när jag ska flytta..
Vi körde fem kamp spelade på chokladhjul, jag och Nettan åkte Balder som va så jäkla läskig och så råkade vi träffa på Johan och Melle som också hade slinkit in på Liseberg utan att jag visste något.
Efter Liseberg gick vi till Taras och åt riktigt god mat och delade på en flaska vin.
Jag fick ett jättefint fotoalbum med massa gamla bilder och roliga dikter.. Snyft.. Hur ska det här gå?? Tur att det finns msn och snabba tåg =)
My Best friends I Love You!!





Tjohoo..

publicerat i Foto/Bild;

Lite bilder som vi passade på att ta när solen tittade fram i 10 minuter förut.. Hihihi.. Nu är man mätt och go igen..

Midsommarfin Teuqila..


Kärlek =)


God mat och några snappsvisor senare..

Glad midsommar!!

publicerat i Foto/Bild;
Hoppas ni får en underbar midsommar med massa god mat och trevligt sällskap =).
Själv står jag på tappen till 17.00 och sedan blir det hem till Melwin och lite midsommarfirande..
Måste bara kommentera det underbara midsommar väder som aldrig lyckas slå fel någon midsommar.. (I alla fall inte dom senaste 5 åren.) Har precis fått en hagelskur innanför tröjan när jag va ute och hjälpte en kund att tanka, lite åska på gång och om vi har riktigt tur kanske lite sol ikväll.. Pessimist? Javisst =)..

Kan inte bestämma mig vilket halsband jag ska köpa till Ouzo.. Något av dom här blir det ialla fall.
Dom kommer ifrån Doggidog Paris och är så snygga..




Vilket ska jag köpa??

Planer

publicerat i Inredning;
Nu är planeringen i full gång för huset i Åre. Vi har ju målat så gott som allting vitt, och jag har köpt en supermysig lila matta på Mio som vi ska ha i vardagsrummet.
I Melles rum har Johan satt upp loftsängen och målat den vit. Därunder ska han få en myshörna med sin röda Fatboy Junior och lite diodlampor i olika färger som jag köpt på Ikea. Kanske han kan önska sig en liten vägg tv också i födelsedags present så blir myshörnan komplett sen.
På ena väggen i hans rum ska jag måla ränder i Rött, Turkos och någon mer färg.. Sen har jag beställt en turkos rund matta till hans rum också. Hoppas nu han lär sig sova där inne, tror egentligen det är mest jag som kommer tycka det är jobbigt att inte få snusa jämte honom..
Johan har köpt en grästrimmer som han kört med på tomten eftersom den är som en äng med massa tuvor och buskar. Snacka om att jag har jobb framför mig, med att dra upp diverse rötter. För jag vill ju ha en fin gräsmatta..

Finbesök..

publicerat i Foto/Bild;
Tjejerna fick finbesök i förrgår av en söt Jack Russel hane =). Menta kommer antagligen aldrig få till det med en kille, hon bokstavligen skrämde vettet ur Jack som tilslut inte vågade gå närmare än 2 meter från Menta.. Snacka om Girl Power alltså.. Han som bara ville leka lite..
Igår var det sista dagen på simskolan och Melwin klarade att hoppa från kanten utan dyna och simma säkert 10 meter!! Oj, så stolt jag va när jag satt vid kanten och tittade.
Hemma har han en märkes sköld med två märken som hänger så fint i hallen och nu gäller det att träna så ofta vi kan så han inte glömmer. Hoppas det blir en varm sommar och att det går att doppa sig i Åre sjön utan att frysa ihjäl. :P
Nu är det exakt en vecka kvar tills vi flyttar. Så pirrigt....



Teuqila beter sig som en fin dam hon..

Min duktiga simmare..

Vad va det jag sa??

publicerat i Foto/Bild;

Angående den här människan som beställt en barnvagn hos oss med rabattkoden för kläder, så kom det precis som jag misstänkte ett mejl ifrån Konsument rådgivaren igår, läs följande:

"Hej!

Lotta Andersson har varit i kontakt med mig angående barnvagnen hon hade beställt från er. Hon hade en rabattkod som hon använde vid sitt köp.  Köpet samt betalningen genomfördes och bekräftades.  Efteråt fick hon veta att rabattkoden inte gällde vagnar utan bara kläder. Jag har kontaktat konsumentverkets jurister och rådfrågat dem i ärendet. 

Enligt dem är det så att om köpet har gått igenom och betalning har skett så kan inte ni  makulera köpet i efterhand.

När avtalet väl är ingånget så gäller det på de premisser som förelåg vid tidpunkten för avtalsslutandet. Att ni i efterhand upptäcker att rabattkupongen inte gällde barnvagnen,  gör inte att ni kan upphäva det redan ingångna avtalet.  Konsumentverket tycker att  ni bör leverera vagnen i  enlighet med avtalet och skulle ni vägra bör konsumenten vända sig till ARN.

Enligt Lotta Andersson har vagnen väldigt lång leveranstid (14 veckor.)  Är det möjligt att leverera vagnen lite snabbare för att tillfredsställa hennes önskemål och för att hon inte fick rätt information från början.

Hoppas ni kan svara mig så fort som möjligt, senast torsdag 18 juni."


Med vänliga hälsningar:

Siv Börjesson                                                        
 konsumentrådgivare               

Jag svarade henne så här:                  

 

"Hej,


Jag anser det mycket tråkigt att Lotta med avsikt startat hela den här processen.

Till att börja med så har beställningen som hon gjorde på vår webshop aldrig gått igenom då köpet ej bekräftas förrän vi personligen debiterar kundens kort i betalningssystemet Dibs. Det står även i våra leverans och betalningsvillkor på hemsidan förljande : "Vi reserverar oss för fel på datasystem utanför vår kontroll. Alla ordrar och betalningar bekräftas av oss på My Baby personligen eller via mail. Ordrar med Rabattkoder och dylikt gäller för den person som har fått ett personligt utskick och gäller endast de/dem varugrupper som skrivits i separat utskick och blivit bekräftade av oss personligen på My Baby. För beställningsvaror meddelar vi kunden ungefärlig leveranstid vid orderbekräftelse".

I detta fall så har vi alltså gjort ett personligt utskick (som jag bifogat till dig) till våra registrerade kunder och däribland inte Lotta Andersson.

Hon har som du kan läsa i bifogade filer alltså kommit över denna kod i en tråd på familjeliv, fullt medveten om att koden bara gäller på kläder men ändå försökt att beställa en vagn.

Köpet har alltså aldrig gått igenom då vi aldrig fått pengarna oss tillhanda. I den orderbekräftelse som hon fått när ordern på webshopen är lagd står även där "ej betald".

Jag har försökt förklara det här för Lotta i flera mejl och när det gäller leveranstider på barnvagnar så står även det på vår hemsida.

Så är man läskunnig och ärlig så borde det ej uppstå sådana här tvister, vilket är mycket tråkigt och tidskrävande för alla parter.


För mig är det här ärendet avslutat".


Mvh

/Helene


http://www.my-baby.se/


Och idag fick jag det här svaret:   

 

Hej!

Tack för ditt snabba svar. Det är alltid bra att höra ärendets gång även från näringsidkarens håll. Jag är ju alltid opartisk i min roll som konsumentrådgivare. All den information, som jag fick nu, hade jag ingen kännedom om. Jag kontaktar Karin nu och berättar, hur du har beskrivit ärendet. Om hon vill, kan hon gå vidare till ARN. Från min sida tänker jag inte göra någonting mera.
 



Siv Börjesson 

konsumentrådgivare                                                           

Varför kunde hon inte då ha tagit reda på fakta innan hon mailade mig första gången??
Men nu får vi se vad som händer, jag tänker ialla fall inte ge mig och det av ren princip..                      

En helg med konstant regn...

publicerat i Foto/Bild;
Hemma igen efter en helg med ihållande regn utan uppehåll.. Igår gick det väl an för då regnade det lite lagom och båda hundarna visade sig fint trots blöt gräsmatta. Nöjd så långt.
Men idag, vilken katastrof.. Måste faktiskt skylla lite grann på domaren också som kanske inte hade världens bästa dag på jobbet. Teuqila som verkligen inte gillar att gå på blött gräs, fick idag ta sig fram på en gräsmatta som liknade mer en gyttjepöl än något annat. Hon gick hyfsat fint tyckte ialla fall jag, men domaren slängde ut henne med en nolla på grund av att hon hade ojämn gång.. Undra om det fanns en anledning till det??.. :((. Vi var i och för sig inte ensamma, tror det va under 10 hundar totalt idag som fick rött band. Ja ja när denna domare dömde T sist så blev hon bästa tik 4:a i en utställning med över 50 hundar.
Där kom dåliga förloraren i mig fram ;)..
Vi hade jättetrevligt ändå och åt god Thaimat med Sasha hennes kille och många fler trevliga forum vänner..
En elogé till Nisse och Melwin också som orkade följa med en galen utställningsnörd 45mil norrut och bo i en stuga på typ 8 m2..
Lite bilder från igår, (idag blev inga tagna, eftersom det stormade och regnade värre än värsta monsumen)

En fundersam Teuqila som undrar vad det här ska vara bra för??

Stackars Melle..


Lyckliga vinnare Bir och Bim

Hjälp! Vad ska jag heta?

publicerat i Hundar;
Om 2 veckor kommer Teuqilas lillebror världens sötaste lille kille hem till oss. Han är 11 veckor då och kommer i samma veva som vi flyttar till Åre. Jag kunde inte motstå honom, han är helt underbar..
Nu ska vi bara hitta ett passande namn också. Hade varit trevligt med något som harmonerar med Teuqila och Menta som är två spritsorter.. Det är husse som insisterar (stavas det så?) på detta..

På middag hos mostrarna!

publicerat i Foto/Bild;
Ikväll har jag och Melle varit hemma hos mostrarna Pa & Pan och avnjutit en riktigt god middag =). Det blev min favvo rätt, Kaow mun gai och glass till efterrätt..
Melwin fick i uppdrag att massera moster Pas rygg och som belöning fick han en hel 20-lapp.. Nu sitter han i sängen och räknar sina pengar för typ 5 gången idag.. Vet inte varifrån han fått den här pengafixeringen?? ;))
Imorgon åker vi till Avesta på stora CC ska bli jätteskoj, synd bara att det ska bli regn hela helgen :(..

Vad gör man inte för en 20:a??

Inga valpar :(

publicerat i Hundar;
Det var inga valpar i Teuqilas mage den här gången. Vi va på västra och gjorde ett ultraljud nu på morgonen, och veterinären så att hennes livmoder var lite svullen och att det kan ha varit valpar som resorberats i samband med den infektion hon kan ha haft..
Måste säga att jag blev ganska besviken. Jag hade ju hoppats så på små bebisar..
Men vi får satsa på nästa löp och då se till att vara i god tid. =)

Från idag..

publicerat i Foto/Bild;
Lite bilder från utställningen i vänersborg idag. Menta va riktigt duktig och visade upp sig jättefint. Jag är så stolt över henne, trots att hon fick en 2:a på grund av sin ena tand som ska dras ut..
Teuqila fick en etta och blev trea i klassen, bra det också =)


Melles sista dagar med gänget!

publicerat i Foto/Bild;

Nu är det bara 3 dagar kvar med kompisarna på dagis, sedan har Melwin sommarlov och till hösten är det ju skola i Åre som gäller.
Dagis firade av honom i går med ett efterlängtat besök på Burger King där alla barnen fick barnmeny och glass till efterrätt.
Här kommer lite bilder från dom två senaste åren med gänget. Det är fröknarna som tagit bilderna förresten..

Pajas 1

pajas 2

och ?? =)

Här målas det..

Byggs rymdskepp med potatis..

Dansas..

Sjungs..


På utflykt i slottskogen..

Här åker dom skridskor..

Melle visar upp Teuqila som valp..

Vilka jävla idioter..

publicerat i Foto/Bild;
Är så fruktansvärt irriterad att jag bara måste sätta mig ner och skriva lite..
Jag har gjort ett mail utskick till mina kunder i webshopen om att vi har smygstart med 30% rea på kläder.
I erbjudandet står tydligt och klart att det endast gäller kläder och inget annat och Kunden får en rabattkod som han/hon använder vid köpet.
Utöver detta utskick har jag även gjort ett tilläg i leveransvillkoren på hemsidan att rabattkoder endast gäller på den/de varugrupper som framkommit i separat utskick. Punkt.. För dom flesta är det här ganska enkelt och dom handlar på med kläder som aldrig förr =)
Men så idag när jag kom hem från vänersborg och hundutställningen, så ser jag att det gjorts ett visst antal ordrar med beställningar på barnvagnar (Bugaboo & Urban Jungle) med rabattkoden för klädrean?!!.
Vilka idioter tänkte jag kan dom inte läsa eller, och så fick jag maila tillbaka till alla att rabatten tyvärr inte gäller på barnvagnar utan bara på kläder som jag redan skrivit på säkert 5 ställen både på hemsidan och i mailet.
Då visar det sig att någon har lagt ut rabattkoden i en "bugaboo tråd" på familjeliv, där folk som aldrig varit inne på våran sida snappat upp den och gått in och beställt vagnar för 10 tusentals kronor med 30% rabatt...
Att sälja en bugaboo eller urban jungle med 30% rabatt existerar inte i denna värld kan jag då också tillägga. Marginalerna är på tok för små och vi skulle aldrig få sälja dom för leverantörerna heller med så mycket rabatt..

I vilket fall som helst så var det då såklart två personer som fortsatte att jävlas med att hävda att dom redan beställt och fått en orderbekräftelse och att vi ej kan häva det köpet.
Jag har nu suttit i ca 3 timmar och ägnat tid med att maila och förkara för dom här två människorna vad som gäller och vad som avses med våra rabattkoder och vilka som kan ta del av dom.
Det slutade med att hon nu skrev att hon redan tagit kontakt med konsumentverket om det här fallet och att vi snart har anledning att höras igen...
Jag gick sedan in på familjeliv och hittade den här tråden, där dom här två personerna som krånglat har suttit och skrivit..
Läs:
"Och sen tipsades det i Bugaboo tråden om att www.my-baby.se har en rabattkod (och så skrev hon så klart ut den) som ger grym rabatt. Jag *host* råkade lägga en UJ swift i varukorgen och betalade den snabbt som ögat. Återkommer om det verkligen blir något."

"Åh va kul, jag vet faktiskt inte om de kan häva, antagligen. Men det här ska vi driva du och jag.. *Stackars My Baby.*."

Kan bara säga stackars människor.. Har dom inget bättre för sig än att sitta vid datorn hela dagarna och skriva i en jävla barnvagns tråd.??, och sedan förstöra för dom som jobbar och sliter för att försöka få mer tid till annat än bara jobb??
Riktigt jävla tragiskt enligt mig, stackars deras barn...

NÄ fy fan.. Nu släpper jag detta och ska gå och ha myskväll med Melle.





Aj min mage..

publicerat i Lite av varje;
Har varit en riktigt intensiv vecka.. I onsdags åkte vi till Borås djurpark med dagis, efter att Melwin på natten till Onsdag vaknade och va dålig i magen.. Han va trots det pigg på morgonen och envisades om att han absolut ville följa med dit.
Eftersom vi bara va utomhus och åkte egen bil så tänkte jag att det gick bra, så vi åkte. Stackarn va jättehängig där men ändå duktig.
På eftermiddagen började intensivkursen i simskolan på Sörredsgården. Nu går han 10 dar i sträck varje dag klockan 14.00. Sen få vi hoppas att gubben har lärt sig simma.
Igår skulle jag varit på butiken och börjat inventera alla mina kläder på webshopen som jag ska ta med mig till Åre, men eftersom jag lyckades åka på en släng av magsjuka från Melle så orkade jag bara åka direkt hem efter jobb och simskola.
Väl hemma satt jag matt och trött i säkert 5 timmar och stämde av lagret på mina web kläder som skulle varit klart i början på veckan.
Till råge på allt så försov jag mig imorse och vaknade 5 över 6 när vi öppnar klockan halv 7 på tappen. Som tur är var Nisse här och kunde styra upp dom första minutrarna..

Imorgon bär det av till Vänersborg på hundutställning. Mentas första officiella och förhoppningsvis Teuqilas sista innan valpar kommer, om det nu blir några.. Får se på Tisdag..

Tänk vad lite dropp kan göra underverk..

publicerat i Foto/Bild;
Nu är hon hemma igen min lilla sockertopp..
Fick hämta henne imorse, pigg, glad och med matlusten tillbaka är hon nästan som vanligt. Vi fick med en kur antibiotika för säkerhets skull ifall det är en infektion hon har haft.
Vetten gjorde ett "för" ultraljud för att se om hon var dräktig. Dom kunde inte se några valpisar där inne, men som hon sa så är det ganska osäkert så tidigt i dräktigheten och det är inte säkert man kan se dom än.
Eftersom hon har så tydliga symtom på dräktighet som slemmiga genomskinliga flytningar (uhchhh), illamående mm så ska jag tillbaka på ett ultraljud nästa tisdag.. Så det gäller att hålla sig till tåls till dess, men som sagt jag har inte jättestora förhoppningar längre.. Huvudsaken är i allafall att hon blev bättre så fort.