Idag har jag lagat Kow Mun Gai. Världens godaste thairätt. Jag fick receptet av Mae Ning när hon va här. Den här rätten finns inte att beställa på Thairestauranger i sverige, men i Thailand är den jätte populär. När jag va i Thailand med Pa & Pan och bodde hos deras släktingar så åkte Tha (morfar) iväg på morgonen och köpte den här rätten åt mig. Sen har jag ätit den flera gånger hemma hos Pa & Pans mamma.
Här kommer receptet och det är väldigt viktigt att man har dom rätta ingredienserna och inte fuskar.. Man kan köpa det mesta i en asiatisk livsmedelsbutik som brukar finnas lite överallt.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss4_17878466.jpg)
KOW MUN GAI
1st Hel Kyckling
ca 1L Vatten
2msk Salt
1msk Svart Peppar
6-7 Vitlöksklyftor
ca 2cm Färsk Ingefära
1 kruka Färsk Koriander
Fyll en stor kastrull med vatten (ca 1L) . Värm upp och lägg i den hela kycklingen, ingefäran, vitlöksklyftorna, Koriandern, salt och peppar innan det börjar koka. Koka på ganska svag värme tills kycklingen är klar. Ta upp kycklingen ur buljongen och ta loss allt kycklingkött och skär det i strimlor, lägg åt sidan för att kallna. Obs Spara buljongen till sås och riskokning.
RIS
Koka Jasmin ris med den silade buljongen som kycklingen kokat i och lägg i 2st extra vitlöks klyftor.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss2_17878413.jpg)
SÅS
4-5 msk Yellow bean sauce
4 msk vinäger
1 Thai chili peppar (den minsta som finns) vill man ha ännu starkare tar man 1 till..
2 tsk socker
2-3 cm Färsk Ingefära
2-3 tsk svart soya
1msk utav kycklingbuljongen
ca 1/2 eller lite mer kruka Färsk Koriander
1 tsk vitt thai smaksättnings pulver
Mixa alla ingredienser i en mixer och smaka av. Har man ingen mixer så kan man hacka grönsakerna fint och pressa ingefäran i en vitlökspress och sedan blanda i bean sauce, vinäger, socker, svart soya, kycklingbuljong och smaksättningspulvret.
Sedan är såsen klar.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss_17880285.jpg)
Såsen är jätteviktig annars blir det inte lika gott..
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss7_17881185.jpg)
Här är från vänster: Thai smaksättnings pulver, svart soya, yellow bean sauce och chili peppar..
Tilltugg
Vår lök
Färsk Koriander
Gurka
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss1_17880914.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss5_17880955.jpg)
T.om Melle tyckte det va jättegott!!
Här kommer receptet och det är väldigt viktigt att man har dom rätta ingredienserna och inte fuskar.. Man kan köpa det mesta i en asiatisk livsmedelsbutik som brukar finnas lite överallt.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss4_17878466.jpg)
KOW MUN GAI
1st Hel Kyckling
ca 1L Vatten
2msk Salt
1msk Svart Peppar
6-7 Vitlöksklyftor
ca 2cm Färsk Ingefära
1 kruka Färsk Koriander
Fyll en stor kastrull med vatten (ca 1L) . Värm upp och lägg i den hela kycklingen, ingefäran, vitlöksklyftorna, Koriandern, salt och peppar innan det börjar koka. Koka på ganska svag värme tills kycklingen är klar. Ta upp kycklingen ur buljongen och ta loss allt kycklingkött och skär det i strimlor, lägg åt sidan för att kallna. Obs Spara buljongen till sås och riskokning.
RIS
Koka Jasmin ris med den silade buljongen som kycklingen kokat i och lägg i 2st extra vitlöks klyftor.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss2_17878413.jpg)
SÅS
4-5 msk Yellow bean sauce
4 msk vinäger
1 Thai chili peppar (den minsta som finns) vill man ha ännu starkare tar man 1 till..
2 tsk socker
2-3 cm Färsk Ingefära
2-3 tsk svart soya
1msk utav kycklingbuljongen
ca 1/2 eller lite mer kruka Färsk Koriander
1 tsk vitt thai smaksättnings pulver
Mixa alla ingredienser i en mixer och smaka av. Har man ingen mixer så kan man hacka grönsakerna fint och pressa ingefäran i en vitlökspress och sedan blanda i bean sauce, vinäger, socker, svart soya, kycklingbuljong och smaksättningspulvret.
Sedan är såsen klar.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss_17880285.jpg)
Såsen är jätteviktig annars blir det inte lika gott..
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss7_17881185.jpg)
Här är från vänster: Thai smaksättnings pulver, svart soya, yellow bean sauce och chili peppar..
Tilltugg
Vår lök
Färsk Koriander
Gurka
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss1_17880914.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448616/images/2008/ss5_17880955.jpg)
T.om Melle tyckte det va jättegott!!
hur vågar du lägga ut våran familje recept till alla ?? men det var bra aatt du skrev receptet i bloggen då kan vi ta efter den för själv skrev vi inte upp den:) puss o kram dina underbara vänner Pa/ pan