Sticky Rice

publicerat i Recept;
  • Häll sticky rice (finns att köpa i asiatiska butiker) i en mikrosäker skål.
  • Fyll på med varmt vatten så att det täcker riset. Låt riset få dra i vattnet i 15 minuter.
  • Se till att det finns tillräckligt med vatten att det når ca 2 cm över riset, ställ in skålen i mikron och kör på full effekt i 5 minuter.
  • Ta ut skålen, rör runt med gaffel och micra i 5 minuter till.
  • Ta ut skålen, rör runt med gaffel och micra i 2 minuter... upprepa denna procedur tills riset är färdigt. Riset ska inte vara blött utan klibbigt.
  • Låt riset stå i några minuter innan servering.

  • Det här riset är verkligen jättegott, speciellt till rätter som man äter med händerna =).

    Kommentarer :

    1:a kommentar, skriven , av pa:

    gumman . Det här kallas fusk stickyrice. riktigt sticky lagar man på ett helt annat sätt. men det e barra vi thailändare som kan receptet. detta e receptet för svennar:) puss på dig

    2:a kommentar, skriven , av Jessica-Persika:

    namnamnam!

    3:e kommentar, skriven , av Helene:

    Ja det är klart du skulle kommentera det gumman.. Det smakar iallafall samma ;))

    Kommentera inlägget här :