Vaccination eller inte..?

publicerat i Foto/Bild;
Tycker det känns så olustigt det här med val av vaccination mot svininfluensan..
Jag har hela tiden tänkt att det är klart man ska vaccinera sig, men så känns det på något sätt lite skrämmande, eftersom vaccinet är så nytt och förhållandevis obeprövat. Det ju faktiskt så att vaccinet innehåller själva smittan tillsammans med annat.
Ingen vet heller om det kan komma biverkningar på lång sikt eftersom detta vaccin är så nytt.

Å andra sidan sägs det ju att får man influensan så blir man riktig dålig.. Ja, jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra men det lutar nog åt att jag vaccinerar mig.
Ska höra mig för riktigt när det gäller Melwin som varit äggallergiker vad som är bäst för honom också..

Höstpromenad..

publicerat i Foto/Bild;
Va ute på en liten skogspromenad med hundarna i eftermiddags. Tycker hösten är otroligt vacker med sina varma färger så jag va tvungen att fota lite.


Min vackra tjej.. finast i hela världen..




Här busas det som bäst och Teuqila ser nästan lite läskig ut.. Haha






Lilla mamma, har varit så himla skönt att vara nere hos henne och bli ompysslad..


Mina ögonstenar..

publicerat i Foto/Bild;
Ouzo och Menta är riktigt bra kompisar.. Lika busiga båda två, här har dom en liten paus och Menta har hittat Ouzos ben, mums..

Ikea everyday...

publicerat i Foto/Bild;
Kanske inte, men det känns så.. Idag va jag för andra gången på ikea och shoppade till butiken och lite hem också men framförallt fick jag syn på en kassadisk som va riktigt snygg och byggd på stommar från köksavdelningen. Imorgon handlar vi allt till den samt ett antal vita lackhyllor som vi ska ha till butiken.

Så här kommer kassadisken se ut i nya butiken.

Ikväll har Johans föräldrar varit hemma hos oss på middag. Snälla Gull-Britt hjälpte mig sy julgardiner med tyg som jag också köpt på Ikea..
Dom blev jättefina och jag ser fram emot att få julpynta hemma i huset. Älskar julen och tycker det blir så himla mysigt med lite julstämning.
Just julen är så speciell för mig, vet inte varför men antar att det har att göra med barnasinnet i mig och alla julklappar. Att jag fyller år dan innan julafton gör ju saken ännu bättre. =)
Denna jul kommer det dock bli jobb jobb och åter jobb, tror faktiskt inte jag kan vara ledig på min 30-års dag heller. Vi har ju tokmycket turister i Åre över jul och nyår så det blir att ha öppet så mycket det bara går.

Ja, mycket snurrar i huvudet just nu, och det mesta handlar såklart om nya butiken och allt som har med den att göra. Ser fram emot fredag då vi åker till Växjö på hundutställning. Hoppas hoppas det går bra för Teuqila nu så hon får sitt sista cert.
Här kommer ett kort på mig igår kväll seeent när jag inte kunde somna och lekte lite med webcameran.. Blä vad tråkig man ser ut den här årstiden.. Måste gå och sola någon dag..

Borta alldeles för tidigt..

publicerat i Foto/Bild;
Fick reda på idag när jag va hemma hos Pa att vår gamla klasskompis hade gått bort..
Känns overkligt att bara 30 år gammal med 2 små barn, familj och vänner från en dag till en annan bara vara borta. Fruktansvärt tragiskt.. Vi har inte träffats på säkert 15år men jag minns Freddan som den glada killen med glimten i ögat som inte kom en dag till skolan utan någon av sina kära Gun's and Roses T-shirts..
Liver är orättvist.. R.I.P Fredrik..

Sånt här gör mig glad..

publicerat i Foto/Bild;
Hittade massa fina saker på www.urbanliving.se .
Hmm,, kom på att jag har en Lottokupong jag ej kollat.. Vem vet..



Såna här vill jag ha utanför butiken nu i vinter..



Tänk att få njuta av en kopp riktigt gott te varje morgon på jobbet..
Bara burken gör ju att man blir glad..



Gummi korgar 14L och 42L för leksakerna i lekhörnan...


Vi behöver ny lampa till köket hemma.. Melle "råkade" stoppa huvudet i vår ena flos pendel som gick i tusen bitar.. Hittade den här på designtorget bara 395kr. En plastlampa som ska påminna om gatukökslamporna i kina.. Tyckte den va lite cool. Synd att man har rosa gardiner i köket..
Annars är flower pot nedan en favorit som finns i flera härliga färger..





Några ljuslyktor från ittala i olika färger får gärna lysa upp min fönsterbräda..


En snygg och praktisk borste till butiken lär ju behövas..

Undra om man kan få för mycket färg.. 
Nej, inte jag iallafall... Jag älskar färglatt och så kommer det förbli!!

Hem till Göteborg!

publicerat i Foto/Bild;
Idag åkte jag Melwin Nisse och hundarna ner till Göteborg. Vi åkte vid 8.30 imorse och kom fram vid 18.30..
Känns så himla skönt att få komma hem och träffa mamma (pappa är i Ånge så han missar vi) och alla nära och kära.
Kan säga att jag har ett minst sagt fullspäckat schema för denna vecka. Imorgon blir det Ikea besök och inhandling av stommar till vår kassadisk som vi ska bygga.
Sedan måste jag bara ta en rejäl vända på stan för att få lite storstadspuls och se alla snygga kläder som har hunnit komma under tiden jag har varit borta.. Kan hända att jag måste köpa något också..

Söndag hundutställning i Halmstad, sen ska jag passa på att träffa mina underbara kompisar moster Pa och förhoppningsvis moster Pan också;) för vi ska nämligen till hennes regioner runt Malmö på torsdag..
Mirjam som har fyllt 30 =). Hoppas jag hinner träffa Nettan också.
Kan bara säga att jag har saknat er jättemycket!! Även fast man kanske inte har träffats så himla ofta här hemma innan så har man i allafall haft närheten och möjligheten att ta en spontan träff, vilket är betydligt svårare med 90mils avstånd.. Men nu är jag "back at home" i en vecka innan det bär av tillbaka till Åre och nya butiken..

Fårklippartävling..

publicerat i Foto/Bild;
Jajemen, idag hamnade jag och Melwin på sm i fårklippning. Helt galet va snabba dom är, 5 får på 7 minuter, det du.. Åt en kryddig lammkorv gjorde jag också trots att jag tycker smaken påminner en del om gammal kofta.
Ikväll har vi varit på dahlboms och ätit middag och kollat in Rockscenen som Jonas och hans band ska spela på ikväll. Hade gärna varit där och festat jag också, men vill inte lämna Melle till någon barnvakt han inte känner. Det är ett nytt problem för oss, vi som alltid haft både mina och Johans föräldrar till hjälp när det behövts.
Nu ska jag kolla in Foki's blogg hon som vann priset årets bloggare..
 

Inköp och planering..

publicerat i Foto/Bild;

Denna vecka har gått till planering och inköp till nya butiken.. Vi har lagt order på Minymo som är ett danskt barnklädesmärke med superfina kläder till riktigt bra priser. Nytt blir också Scotch & Soda som har coolaste kläderna till killar i åldrarna 4-14år.. Sist in av nya märken blir Aya Naya som står för Odd Molly lika kläder till tjejer mellan 2-12år.
Idag va vi nere i butiken och mätte och planerade hur vi skall placera kassadisk och övrig inredning. Killarna kommer få jobba en del, dom ska nämligen få sätta upp en liten vägg och hjälpa oss bygga en kassadisk.. Vilken tur att vi har händiga karlar jag och Helena =).
Butiken kommer gå i vitt med vita väggar och vit inredning för att få fram alla färgglada kläder och prylar. Dock blir det denna underbara tapet på väggen bakom kassan som en liten fondvägg.
Tapeten kommer från Intrade ur kollektionen Pip..

Snart blir det idol med Michael Jackson tema, och jag och Melle sitter bänkade framför tv:n..

Snowrace..

publicerat i Foto/Bild;
Idag har jag och Melwin invigt pulkabackarna här i Åre. Snowracern som Melwin fick i present av farmor och farfar gick varm uppe i Rödkullen. Det låg uppemot 30cm snö däruppe och vi hade strålande sol.
Melwins nya bästis Love och hans familj va också med och vi hade jättetrevligt.
Imorgon ska vi åka till Järpens ishall, vi ska köra privatlektioner han och jag. Känns som att han behöver det om han ska komma ikapp dom andra killarna i hockey laget.
Jag hittade inte mina skridskor sist så jag tog äntligen och beställde mig ett par nya från Norrköpings konståkningsshop. Har man tränat konståkning i 10 år så kan man faktiskt inte dra på sig ett par 200kr skridskor från stadium så det så.. Kan kan man väl men snacka om skillnad på åkkänsla.. Nu har jag iallafall varit och hämtat mina nya fina med rosa glitter skydd. Ska bli superroligt att få åka lite imorgon.





Rosiga kinder på min älskling..

En minst sagt hektisk vecka..

publicerat i Foto/Bild;
Ja, det har verkligen varit full rulle den sista vecka.. I torsdags förra veckan kom Tord & Gull-Britt upp för att stanna över helgen. Vi hade jättetrevligt fast det blev ju ingen lugn och ro för dom direkt.. Stackarna fick rycka in och ta hand om modeshowen på lördagen då jag åkte med hundarna till Sundsvall för att gå på hundutställning.
Teuqila blev 3:e bästa tik ena dagen och 4:e bästa tik andra dagen.. Så nära så nära.. När ska det egentligen vara hennes tur att bli kantarell??
Nu är det full planering för nya butiken och jag har säkert suttit i 3 timmar på nätet idag och letat efter Datakassa system. Det är en hel djungel..  Nästa år är det ny lag på kassasystem och vi måste ha en speciell data som klarar att ladda upp och ner artikel filer eftersom vi kommer arbeta en hel del direkt med one two ten som är agent för bla Molo.
Jag har gjort klart lite skyltar och vår nya logga också som vi ska ha i nya butiken.
Egentligen vill jag ha en helt ny logga men eftersom många redan känner till My Baby och förknippar nallen med oss så kan det nog vara klokt att behålla den ialla fall. Typsnittet är iallafall nytt och Junior då såklart..


Vår nya Logga..



Skylt som ska sitta på var sida om ytterdörren..

Så här såg det förresten ut i morse när vi vaknade. Man kan ju inget annat än stanna upp och njuta då..

Kids Fashion show..

publicerat i Foto/Bild;

I Helgen fick vi vara med på Modesvisning. Det va Cissi som fixade så butiken fick vara med alla tre dagarna. Jag fick ragga barnmodeller och en av dom va ju såklart Melwin. Kolla in hans Moves... =)




Efter modevisningen spelade Linda Bentzing och Barnen fick vara med på scen =)