Valparna 7 Veckor!

publicerat i
Tiden går så fort. Nu är småtjejerna reda 7 veckor och nästa fredag så flyttar svarta tiken (Lily) till sin nya fina familj i Göteborg. Hon kommer få ett så fint hem med mycket kärlek och bus. Jag kommer dessutom få chans att följa henne då det är en vän till mig som ska köpa henne.
Crem'e tiken (R'Belle) stannar kvar hemma tillsvidare. Hon har fångat mitt hjärta totalt och jag ser fram emot hennes fortsatta utveckling. :)

Sköna dagar!

publicerat i
Vi har haft riktig sommarvärme här i Åre dom senaste dagarna.. Såå skönt!
Jag har dessutom varit ledig i tre dagar så har kunnat njuta riktigt av det fina vädret. I förrgår så firade Killarna mig på morsdag lite i efterskott. Dom fixade middag och gjorde iordning badtunnan och eldade så vi kunde bada på kvällen.
Igår badade jag i den också fast i kallt vatten för att svalka mig när jag låg och solade på altanen! underbart!! Hoppas sommaren blir så här skön, då kan jag gärna stanna här uppe.
 
Melwin provbadade lite innan med kläderna på ^^
 
Holly och Willow håller vakt. :P
 
 
Måste uppdatera lite utställningsresultat också..
Förra helgen i Österbybruk blev Luna BT4 med R-CERT hon var en placering ifrån att få sitt sista cert och bli Svensk och Dansk Champion.. Såå nära!! Teuqila blev BT3 :)
Helgen innan dess var vi i Piteå och Luleå och då blev Teuqila BIM på lördagen och Willow BIS3 valp hur skoj som helst :).
I morgon åker vi till Norrköping för att pröva lyckan där.
 
 
Min älskade lilla Teuqila brukar inte vara så här kelig men ibland så, och då gäller det att passa på och mysa lite extra med henne <3<3
 
 

Willow BIS3 Valp i Piteå i helgen!

publicerat i
Jag Linda och Sara var med hundarna i piteå och Luleå i helgen och på lördagen blev Willow BIS3 valp! Så himla kul. Hon blev dessutom BIR valp båda dagarna och kullbrorsan Elwood blev BIM valp. Teuqila blev BIM på lördagen också så det var en lyckad helg kan man säga.
Luna hade premiär efter att hon varit sjuk och hon skötte sig hur bra som helst. Nu väntar vi bara på hennes sista CERT så hon kan få bli champion också!.
 
Känns som allt går i ett nu trotts att säsongen avtagit och det är hur lugnt som helst på byn och jobbet så är det fullt upp med allt annat. Melwin har fotbollsträning 2 kvällar i veckan och match så gott som varje helg. Han brinner verkligen för fotbollen lilla gubben. Om ni undrar varför det är så lite bilder på honom på bloggen så är det för att han vägrar vara med på bild. Han är inne i en period just nu när vi absolut inte får fota honom.. Hoppas det går över snart :P Mitt lilla hjärta som börjar bli stor nu, snart 10 år.
 
 
 

Fia & Gangs Valpar 4 veckor!

publicerat i
Nu är småttingarna här hemma redan 4 veckor. Tiden går alldeles för fort!!
Dom är hur mysiga som helst och har börjat äta uppblött torrfoder vilket dom älskar. Båda verkar väldigt framåt och orädda så här långt. Igår rymde vita tiken ur valphagen, trodde inte mina ögon när jag kom in och såg henne krypa fram från under sängen med svansen på topp. Haha hon kommer garanterat leva upp rätt bra till sitt namn R'Belle.
Här kommer lite nytagna bilder först på svarta tiken som ska heta Dreampaws Made In Ohrey och kallas för Lilly ^^
Sen har vi vita tiken som bli Långhårig. Hon ska heta Dreampaws Wish My Name Was R'Belle och kallas för R'Belle (uttalas Rebelle).
Melwin är lika kär i valparna som jag är! Det är så mysigt att se också hur dom redan så här tidigt tyr sig till honom och ser att han också är liten eller i alla fall mindre än oss vuxna :P
 
 
 

Lite träning i Östersund..

publicerat i
Idag var vi i Östersund en sväng. Egentligen skulle jag bara med Gang till djursjukhuset och kolla hans ögonskada. (Han fick en kattklo i ögat för ett par veckor sedan) som tur var hade det läkt fint, så nu blir det kortison i 10 dagar sedan får såret läka ut själv efter det. Han har gått på diverse ögondroppar ett tag nu men kortisonet gör att läkningsprocessen kommer skynda på så att det sedan kan läka till sig själv helt och hållet. Han kommer nog få som ett litet ärr i ögat som kommer kvarstå, men vi får hoppas att det inte blir så stort.
Efter veterinären åkte vi bort till Sara och tränade lite med Willow och Elwood. Hon har perfekta gräsmattor utanför där hon bor och massor med andra hundar och annat som stör. Kanon för en 6 mån valp som behöver träna inför utomhussässongen. Riktigt gott väder hade vi också! Så skönt att våren är på G nu. Äntligen!!
 

Kap Verde!

publicerat i
Har ju glömt att göra ett inlägg om min och Johans resa till Kap Verde.
Vi hade det hur skönt som helst. Bad och sol varje dag och en massa mat. Vi gjorde egentligen inte så mycket annat än att vara på hotellområdet eller nere på stranden. Hotellet låg helt för sig själv längst ner på södra änden av ön. Det var strand milsvis åt båda håll och väldigt kargt på ön. Såg lite ut som stäpp eller öken. Vi kunde ha hyrt en bil och kört upp till öns lilla stad men det blev aldrig av. Något som jag ångrar lite nu i efterhand.. Då hade vi förhoppningsvis fått se lite mer av ön och dess invånare :). Men tror det var för fint väder för att vi tog det beslutet. Vi föredrog badet och solstolen helt enkelt, och lugnet det innebar att bara vara. Skönt!

Valborg!

publicerat i
Igår var det valborgsmässoafton och det brukar vi fira lite extra eftersom det även innebär slutet på en lång och ofta ganska intensiv vintersäsong med jobb och annat här i Åre. Nu kommer Maj som är årets mest lugna månad. Det är skönt på ett sätt men samtidigt vill vi ju ha mycket folk här för våra företags bästa :) Men vi får hoppas på en bra sommar!!
Vi var och tittade på valborgs brasan och Melwin hade byggt en "ärtpistol" som han och hans kompisar hade kul med och efter det åkte vi till Broken och åt världens största Banana split och en annan god efterätt.
Sen blev det film mys i soffan, såg berättelsen om Pi en jätte vacker film.
På måndag blir valparna redan 4 veckor! Helt galet hur fort tiden går. Dom fick smaka på riktig mat för första gången idag och det uppskattades av båda två. Dom är så söta och mamma Fia är verkligen världens bästa mamma. Hon tar hand om sina bebisar på bästa möjliga sätt ^^.
Jag återkommer i början på nästa vecka med lite nya bilder på R'Belle och April.
 
 

Willow BIR & Teddy BIM i Västerås

publicerat i
I helgen var vi på utställning i västerås. Hela kullen var för första gången samlad sedan killarna flyttade vid 8 veckor.
Willow blev BIR valp 6-9mån och Teddy blev BIM. Elwood blev BH valp 3a med HP och Fox blev 4:e bästa han valp. Dom var så duktiga allihop och det var fantastiskt roligt att få se dom tillsammans <3.
I BIS valp finalen blev Willow utplockad till sista gallringen vi var 10 valpar kvar av runt 80 från början. Hon fick ingen placering denna gång, men nära nära.. :)
Maria som har Fox har gjort en jättefin film, den kommer här nedan med lite bilder!
 
Här ovan är hela kullen och mamma Teuqila tredje från vänster.