Semester nästa!!

publicerat i Foto/Bild;
Då var det bara en dag kvar på mitt 18 dagar i sträck jobbande innan min efterlängtade semester ska börja.. Åh vad jag också längtar till solen och värmen och sommaren som aldrig riktigt vill komma hit till Åre. Man blir ju aningen avis när man hör kompisar som badar lite här och var i landet.
Måste bero på alla bergen häromkring som gör att det blir lågtryck och oväder från och till.. Igår hade vi super skönt väder och säkert 20 grader varmt, så himla underbart och så på bara 10 minuter kom det in ett riktigt åsk oväder som va utan dess like.. Jaja snart drar jag till sydligare breddgrader.. Göteborg here I come eller tjörn rättare sagt, watch out ;)
Vi bor ju i en kappsäck fortfarande, och imorgon ska jag flyttstäda lägenheten vi bott i nu under en månad, sedan få vi ta väskan ner till Nisses lilla hus och bo där i några dagar innan vi åker ner till Ovansjö och Göteborg.
Hemma håller snickarna på att montera upp köket som såklart (min vanliga otur) har kommit i helt fel moduler. Hörnskåp istället för vanliga bänkskåp och annat roligt som saknas. Värsta plockepinnet..
Det blir nog bra när det blir klart om typ 100 år..
Inventering i butiken imorgon också, blir intressant att få se hur vi ligger till så här långt. Känns i allafall väldigt bra i magen vilket brukar vara ett gott tecken.
Kramelikram och godnatt..

Vill också vara prinsessa ;)

publicerat i Foto/Bild;
Har tittat på  kunga bröllopet mer eller mindre hela dagen. På jobbet hade jag på svt play och eftersom det va näst intill dött på byn idag,(antagligen för att dom flesta höll sig hemma och tittade på tv) så fick jag se mer eller mindre hela bröllps akten i kyrkan.. Så himla vackert, tänk att få gifta sig sådär.. Jag vill också vara prinsessa!.

Nu sitter jag, mamma och Nisse och tittar på bröllopsmiddagen, vi har själva ätit god grillad fläskfilé, färskpotatis med persilja och vitlök som jag också grillade i folie, grillad Halloumi ost och majskolvar. Så gott.. Till efterrätt blir det egengjord kladdkaka. Mums..


Fedags mys..

publicerat i Foto/Bild;
Idag kommer mamma hem till oss över helgen. Ska bli så roligt, vi har inte umgåtts själva på hur länge som helst känns det.
Ikväll blir det middag på Dahlboms och sedan fredags mys hemma.
Imorgon vet jag en som kommer sitta bänkad framför tv.n hela dagen. Mamsen, hon kommer inte missa det kungliga bröllopet om det så skulle bli jordbävning.. Hihi.
Jag ska jobba, men får väl titta på sändningen när jag kommer hem.
Tycker för övrigt att Daniel verkar vara en riktigt fin kille, han och Vickan blir nog lyckliga ihop. =)

På jobbet just nu..

publicerat i Foto/Bild;
Äter jag klubba och har precis gjort klart en annons vi ska ha i Mama. För övrigt är det ganska så dött på byn och inte många kunder som trotsar regnet och ger sig ut för att shoppa. Som tur är har jag ju våra underbara grannar på Kaktus, Sofia och Bengan så det blir aldrig långtråkigt här inte ;)

Vårat kök är nu beställt och det blir Mano från Kvik och inte Ikea som vi sa från början. Varken jag eller Johan orkade sitta vid deras datorer och gissa sig till vilka skåp och inredning man skulle lägga in i deras ritprogram eftersom man inte får någon hjälp..
Kvik hjälpte oss att rita upp köket precis så som vi ville ha det och alltsammans landade på bara 10.000kr mer än Ikea, vilket det får vara värt eftersom det blir Siemens vitvaror och inte Ikeas.
Om en vecka kommer det!!
Vi har kikat lite på kakel och tror kanske vi ska beställa detta från marrakech design:

Passar nog fint med min fina ljusblå Smeg kyl som jag längtar efter.
Tänk vad jag ska laga mat sen i nya köket.. Snabbmat släng dig i väggen.. ;P

Idag..

publicerat i Foto/Bild;
Min kära kompanjon Helena tror inte på att jag målar huset på dagarna ;), men här är bildbeviset.. Hihi
Hade Melle sett mig hade han sagt att jag såg ut som en galen  vetenskapsman.. Den kör han med rätt ofta..

Lite färg här och där.. Äh va fasiken, inte så noga eller? =P

Smyckes verkstad..

publicerat i Foto/Bild;
Det rullar på rätt bra med min lilla smyckesverkstad. Senaste veckan har jag nog tillverkat runt 10 halsband och ett par armband.. Jätteskoj!! Jag är så glad för detta och hoppas att smycket får betydelse samt blir uppskattat av den som får det.
Det här halsbandet gjorde jag nu ikväll.

Nu sitter jag här och känner mig lite lagom ensam. Får alltid den här känslan när Melwin och Johan åker iväg någonstans. En slags tomhet.. Lite läskigt faktiskt.. Det kommer alltid andra dagen sen brukar det gå över på tredje. Saknar mina älsklingar...
Har massvis att göra men orkar inte ta tag i något just nu.
Ska mysa vid tv:n och kolla in någon bra film, gärna någon som jag kan snyfta lite till.. Måste ladda upp med lite chips och choklad också såklart.
Puss puss..

Sent om kvällarna..

publicerat i Foto/Bild;
Japp, då sitter man här igen framför dumburken och kan inte slita sig. Har kollat in mejlen och alla andra "obligatoriska" ställen säkert tre gånger, sedan har jag tittat och försökt leta förgäves efter fler bilder på en chihuahua hane jag vill se mer av..
Lämnade Johan och Melwin vid tåget tidigare ikväll, dom ska ner till Götet och träffa farmor och farfar och gå på metal town. Ja, Melle kanske inte ska på hårdrockskonsert men han ska minsann på Liseberg så det så.. Lite avis är jag allt..
Själv har jag målat och sått gräs idag.  Imorgon blir det till att måla igen, för sen blir det jobb 14 dagar på sträck.. Jippi...

Det börjar arta sig..
Nä nu måste jag lägga mig och sova, det är en dag imorgon också..

Pipstudio

publicerat i Foto/Bild;
Äntligen har jag hittat till Pips egen webshop.. Visste att den fanns men har inte hittat adressen.. Här finns allt möjligt fint och allt matchar till deras underbara tapeter.. Jag är i himlen.. Det bästa av allt är att vi ska ha en av deras fina tapeter i vardagsrummet och en i nya hallen på nedervåningen.. Nu ska här väljas och vrakas.. Priset på webshopen är ungefär hälften av vad man betalar i butik i sverige.
kolla in: www.pipstudio.com



Ikväll har vi varit på mingel när Åre magasin släppte sitt sommarnummer och hade sin inbjudning på Dahlboms. Det bjöds på gratis drika och god mat i form av sushi och grillspett. Mycket trevligt..
Ikväll ska jag läsa tidningen som faktiskt är himla bra. Snygg är den också!!

Vavva prylar!

publicerat i Foto/Bild;
Råkade navigera in på poshpooches webshop och fick syn på såå mycket fina saker..
Man kan beställa det mesta från Puppia, puppy angel och massa andra roliga märken..

Söt liten chi mjukis leksak. så fin..

Sött halsband, om man ska vara fin eller så..

Fint Belly Band för dom som inte kan låta bli att skvätta lite här och där..

Marint halsband, vill ha ett till varje hund. Rött till tjejerna och blått till killarna...

Mys säng...

Helt underbar. Fast jag använder ju inte kläder på mina hundar, men kan inte låta bli att tycka att dom är så söta..

Likaså den här..

Hund pryl marknaden är nog minst lika stor som barnklädesmarknaden, vill man handla så KAN man helt enkelt..
Kolla in www.poshpooches.se

Äntligen sommarlov!!

publicerat i Foto/Bild;
Då har min lille gubbe redan gått sitt första år i skolan eller nollan och nu har han sommarlov to.m den 23 augusti då allvaret börjar på riktigt..
Igår va det avslutning och i Åre skola är det tradition att komma tillbaka till skolan på kvällen då barnen firas av av lärare och föräldrar.

Barnen i Melwins klass sjöng Idas sommarvisa.. Sååå duktiga..

Här har Melle precis fått sin skolbok av fröken som han har jobbat med hela året.
På första sidan har fröken skrivit om Melwin:
"Melwin du är en härlig entertainer. Du kan verkligen njuta av teater och musik. Lycka till!."

Melwins lärare som verkligen har varit helt underbara! Erik, madeleine och Birgitta.

Melle och kompisen Dante utanför skolan.

Fina blommor och pengar fick han av farmor och farfar, och mormor, morfar och Nisse hade köpt ett Wii spel i avslutnings present.

Valparna fick ut och busa lösa igår i det underbara vädret. Äntligen kom det och varade tills nu ikväll..

Bowser bus..

Melody alias sockerpullan eller kanske Hyenan..



Vill ha sommar NU!!

publicerat i Foto/Bild;
Och inte om en minut eller en vecka eller när den nu kan tänkas komma.. Sitter här och fryser i alldeles för lite kläder och måla huset kan jag inte heller eftersom det är 5grader och ihållande regn.. Jäkla skitväder.. Pessismist javisst, men man måste ju få avreagera sig lite..
Melwin och Love ska ha kalas tillsammans på lördag och i helgen gjorde jag det här inbjudningskortet till killarnas förtjusning.. Det blir ett Michael Jackson kalas med live framträdande i form av en grym Theodor Dahlbom (Cissi och Jonas son som är 9år) som ska köra sitt nummer. Han är så duktig.
Vi håller till på Dahlboms och dom som vill klä ut sig kan göra det.. Nu återstår det bara för mig att få tag på Ballonger gärna svarta och vita. Men det lär jag ju inte hitta här i Åre utan får nog vidga vyerna lite. Tjingeling..
Grattis kramar skickar vi till framor Gull-Britt  och lilla Elina (Mirjams dotter) som fyller år idag!! Hipp Hipp Hurra..


Theodor på Dippan i vintras..

Min lilla kusin..

publicerat i Foto/Bild;
Tänk att min lilla kusin Amelie snart ska bli mamma för första gången.. Fast hon är inte så liten längre men det känns ändå så på något sätt. =) Kom ihåg när vi va små och jag som är äldst hade ansvar och fick ta hand om henne, vilket jag tyckte va så roligt.
Nu om bara några veckor ska hon få en liten dotter. Så himla skoj!! Då får jag äntligen shoppa tjejkläder till henne i present. Har redan kollat in några favoriter i butiken.
Önskar henne all lycka nu när hon snart ska få vara med om det bästa här i livet, att få barn!!

Amelie med Melwin och några hundar såklart.. =)

Orolig..

publicerat i Foto/Bild;

Blev så himla orolig förut eftersom lille Bowser (Teuqilas valp) började kvarka (Chihuahuaor gör så ibland, helt ofarligt.) men nu va det oavbrutet i säkert 20 minuter. Jag försökte lugna honom men det hjälpte inte mycket. Tillslut började jag misstänka att han satt något i halsen, men efter att ha kontrollerat att han fick luft i sig och legat med honom i sängen ett tag tills han lugnat sig så förstod jag att det inte va någon fara. Stackarn blev så rädd själv också eftersom han aldrig fått så där innan.
Mina andra hundar får kvarkningar ganska ofta men inte ihållande..

Idag har jag förresten varit ganska så effektiv om jag får skryta lite.. Har jobbat först fram till 16.30. Sedan hem till huset och städat undan massa byggdam och skräp som blivit efter att Johan rivt väggar, tak och kök.
Sedan satte jag upp ett slags nät staket till hundarna som går från baksidan huset upp ca 50 m i skogen och ner på gräsmattan igen. Lyckades få ett getingstick på köpet. Men det va det värt för att kunna ha hundarna lösa på tomten utan att springa och se efter dom hela tiden.

Innan jag avslutade lördagens slit så oljade jag in alla ändträn på husfasaden samt tejpade maskeringstejp runt alla fönster och dörrar så imorgon efter jobbet blir det till att börja grundmåla..

Melwin är hos mamma och pappa i helgen så då kan man ju passa på att fixa lite extra..


Kunde inte låta bli en sån här..

publicerat i Foto/Bild;
Tyckte jag va värd den här tunikan från Odd Molly nu när jag hållt igen och inte shoppat något odd Molly på hela vintern vad jag kan minnas..
Hittade den först på www.ajabajakids.se men så va den ju såklart slut i min storlek. Så då var det bara att leta vidare, och har jag fastnat för något så ger jag mig inte förrän jag fått tag på det. Slutade iallafall med att jag hittade den på en engelsk hemsida. Priset blev det samma som i sverige med frakt så det va ju bra. Skulle inte förvåna mig om den finns hos Hansons på Åre torg nu bara..

Igår va vi med klassen och grillade och spelade brännboll. Jättemysigt och trevligt att träffa alla goa föräldrar och barn i Melwins klass. Tycker verkligen det känns super roligt att han har hamnat i en sån fin grupp, där alla barnen verkar vara så snälla och omtänksamma.

Vi har flyttat...

publicerat i Foto/Bild;
Hihi, ja nu har vi flyttat från stöket och böket hemma för några veckor. Grannarna längre ner på gatan är i Gotland hela sommaren så dom är supergulliga och hyr ut till oss under några veckors tid, så vi kan renovera hemma.
Idag har Johan börjat riva innertaket i köket. Han är så duktig min älskling, händig som en riktig karl ska vara..
Sedan ska det isoleras och sättas gips, opch vips så har vi en takhöjd i både kök och vardagsrum på ca 4 meter som högst. På fredag åker vi till Ikea i sundsvall för att beställa kök. (blir bara en härlig resa på 60mil tur och retur, men vad gör man inte när man bor på landet.
Trappan ner till nedervåningen har anlänt också, lagom tills vi flyttar ut.. Snacka om bra tajming ;).

Helgen som varit har verkligen varit super.. I lördags va vi bjudna på middag hem till William med fam (en klasskompis till Melle) Sofia Bengan Love och Mia va också där och vi hade supermysigt. Drack och åt gott länge. Vi missade shlagerfinalen, men vad gjorde väl det när inte Sverige kom med ändå? Jag gillade Annas låt, men hade hellre sett Salem eller Timotej tävla för Sverige med garanterat bättre chans att vinna.


Solär eller abstrakt? Det är frågan..